Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 14 maart 2018

Gemeentelijk nieuws 14 maart 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Paassportkamp 'Fun@Sport' • Walter Baele • Activiteiten in De Cirkel • TTC Schulen: herbruikbare spullen • Davidsfonds: De nacht van de geschiedenis • Herk FC: algemene kennisquiz • Expo: Herk Arte • Dag van de Motorrijder • Start 2 run

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Paassportkamp 'Fun@Sport'

Dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 april, telkens van 9 tot 16 uur

Fun@Sport staat garant voor een sportieve en gevarieerde paasvakantie voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Van dinsdag tot en met vrijdag spelen ze in Sportcentrum Herkules in de voormiddag new games (groeps- en teambuildingspelletjes zonder rangschikking) en maken ze na de lunch kennis met meer technische sporttakken zoals schermen, jiu-jitsu, badminton, volleybal, e.a.

Deelnameprijs: 50 euro, vanaf het tweede kind 10% korting.

Inschrijven kan via www.herk-de-stad.be/sportenjeugdkampen


Walter Baele in De Markthallen

Zaterdag 17 maart

No Man Show

“Geacht publiek, hartelijk welkom maar ik ben er niet.” Zo begint de nieuwe show van Walter Baele. Zijn alter ego’s moeten het deze keer alleen zien te redden. Wat doen Martin Rigolle en co? Of is het rekenen op een noodinterventie van koning Filip, onze premier en Willy Naessens? Met zijn mimiek en timing creëert ‘de man van 1001 typetjes’ in enkele seconden tijd een nieuwe fantasiewereld.

“Zeer overtuigend…lekkere woordspelingen en fijne satire…Hij heeft geen noemenswaardige attributen nodig om de perfect geïmiteerde personages treffend neer te zetten.” (De Standaard)

“Ik heb bewondering voor het precisiewerk van ‘le Baele’.”(Humo)

Humor
Tickets: VVK 15 euro – kassa: 17 euro (logo cultuurcheque) - <18 j: 7 euro
Aanvang om 20.15 uur
© Frank Abeloos


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddag in De Cirkel

Kom op maandag 19 maart van 13 tot 16 uur mee dansen en zingen op de muzieknamiddag in De Cirkel. Ron van Dijck zorgt voor de muziek. De toegang is gratis.

Kooklessen
Vrijdag 23 maart om 13.30 uur.
Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten).


Breng herbruikbare spullen naar tafeltennisclub Schulen

De tafeltennisclub van Schulen (TTC Schulen) en Kringwinkel Reset organiseren op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart opnieuw een inzamelactie van herbruikbare spullen.

Je kan op vrijdag 16 maart van 18 tot 21 uur en op zaterdag 17 maart van 9 tot 12 en van 13 tot 20 uur al je herbruikbare spullen brengen naar de lokalen van TTC Schulen in de sporthal in Schulen waar Kringwinkel Reset dan speciale containers heeft staan. De inzamelactie wordt georganiseerd ter ondersteuning van de jeugdwerking van TTC Schulen.

 


De nacht van de geschiedenis in kapel van de zusters Ursulinen

Het Davidsfonds Herk-de-Stad en Rummen organiseert op dinsdag 20 maart om 19.30 uur in het kader van ‘De Nacht van de Geschiedenis’ in de kapel van de zuster Ursulinen aan de Diestsesteenweg 3 een avond in het teken van het thema religie.

DF- bestuurslid Hendrik-Jan Borgers behaalde enkele jaren geleden zijn master in de geschiedenis.In het prachtig  kader van de neogotische kloosterkapel komt hij vertellen over de Ursulinen van Herk-de-Stad in de lange negentiende eeuw. Volgende onderwerpen komen aan bod:

De katholieke kerk in de 19de eeuw
De wederopstanding van de Ursulinen in België
De Ursulinen van Herk-de-Stad , 1851 – 1914

Toegang: 5 euro, ter plaatse te betalen. Meer inlichtingen krijg je via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Herk FC organiseert algemene kennisquiz

Herk FC organiseert op vrijdag 23 maart vanaf 19 uur in de voetbalkantine aan de Pikkeleerstraat de algemene kennisquiz ‘Quiz wist je dat’. De quiz is algemeen, actueel en luchtig opgemaakt voor zowel de doorwinterde quizploegen als voor de gelegenheidsploegen. Je kan inschrijven met maximum vijf personen per team. Per team betaal je 20 euro. Inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Expo: Herk Arte in De Markthallen

Tot zondag 25 maart loopt in De Markthallen de tentoonstelling van Herk Arte met werken van Marie Jeanne Cleeren, Vera Hendrix, Christine Nobelen, Viviane Paelinck, Renilde Van Rompaey en Griet Voordeckers. Deze zes leden van Herk Arte stellen uitzonderlijk het beste van hun kunstwerken tentoon: schilderijen, tekeningen, textiel, collages...

Openingsuren expo: maandag tot vrijdag: 9 tot 17 uur, behalve op vrijdagnamiddag en op zondag van 14 tot 17 uur. Gesloten op zaterdag.
Meer info via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 


Dag van de Motorrijder op zondag 25 maart

Motorrijders, hou zondag 25 maart 2018 vrij in jullie agenda! Want op deze Dag van de Motorrijder zijn alle motorrijders welkom op het afgesloten terrein van de fruitveiling BelOrta in Borgloon om de start van het motorseizoen op een veilige manier in te zetten.

De politiezones Limburg Regio Hoofdstad, kanton Borgloon, Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken en Tongeren-Herstappe slaan opnieuw de handen in elkaar om in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en andere partners van deze dag wederom een succes te maken.

De aanwezige motorrijders kunnen zich aan het volgende aanbod verwachten:

  • Nuttige tips en tricks over motorrijden en de motorfiets.
  • Een opfrissing van de belangrijkste motorrijvaardigheden op het afgesloten terrein onder leiding van ervaren instructeurs en motorrijders.
  • Een kleine technische controle van de motor.
  • Begeleide testritten met een aantal demomotoren.
  • Uiteenzetting over Eerste Hulp bij Motor Ongevallen.
  • Rondrit doorheen het mooie Haspengouw onder begeleiding van Mobiele Seingevers en motards van de politiezones.

Alle motorrijders zijn dus van harte welkom. Online inschrijven voor het behendigheidsparcours kan tot 15 maart via www.dagvandemotorrijder.be. Maar geen nood, op de dag zelf kan je ook nog altijd aansluiten.


Start 2 run-cursus: leren joggen voor beginners en gevorderden

Vanaf 27 maart elke dinsdagavond om 19.30 (10 km) en 20 uur (5 km), Finse piste Donk (Hurbroekstraat).

Via een trainingsschema leer je onder deskundige begeleiding in tien weken vijf kilometer lopen aan één stuk of verleg je je grens van vijf naar tien kilometer zonder pauzes. Leren lopen in groep motiveert je beter om je sportieve doelstelling te behalen. Na tien trainingsweken op de verlichte Finse piste in Donk wordt de lessenreeks afgerond met een test, diploma-uitreiking en een receptie op dinsdag 5 juni.

Deelnameprijs: 20 euro, inclusief verzekering BA. Ter plaatse bij de eerste les te betalen. Vooraf inschrijven is verplicht: Jacqueline Booten 013 44 27 91 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

I.s.m. Viva