Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 7 maart 2018

Gemeentelijk nieuws 7 maart 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Agenda gemeenteraad • Restauratie OLV Geboortekerk Berbroek • Activiteiten De Cirkel • Walter Baele in De Markthallen • Expo: Herk Arte in De Markthallen • Lezing: het belang van de gemeenteraadsverkiezingen • Wat brengt de ziekte dementie bij jou en je omgeving teweeg? • TTC Schulen: herbruikbare spullen • Herk FC: algemene kennisquiz • Dag van de Motorrijder

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Agenda gemeenteraad maandag 12 maart 2018

De gemeenteraad vergadert op maandag 12 maart om 20 uur in de raadzaal in de voormalige rijkswachtkazerne, Markt 19.

Op de agenda:

1. Toetreding tot de statiegeldalliantie.
2. Aanvaarding gratis grondafstand wegzate en perceel bufferbekken  (verkaveling “De Bleuk- Hertenveld”).
3. Gemeentelijk aanvullend reglement op de politie over het wegverkeer voorzien van taxistandplaats.
4. Aankoop van compacte veegwagen - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze - 2018-6833.
5. SAVE-charter steden en gemeenten: goedkeuren actieplan verkeersveiligheid Herk-de-Stad.
6. Goedkeuring lastvoorwaarden en uit te nodigen firma's opdracht “Herinrichting speeltuin Schulen”.
7. Uitvoeren van een service designtraject voor de optimalisatie van de dienstverlening voor Herk-de-Stad - Goedkeuring lastvoorwaarden en uit te
    nodigen firma's - 2018-6848.
8. Goedkeuring van de functiebeschrijving van financieel directeur en bijhorende salarisschaal.
9. Vacant verklaring van de functie van financieel directeur - te begeven bij werving - met aanleg van een werfreserve.


Restauratie OLV Geboortekerk Berbroek

In Berbroek is de restauratie van de OLV Geboortekerk volop bezig. De gevels krijgen rondom een grondige opknapbeurt. Alle stenen die stuk zijn in de muren en de rolkragen worden vervangen en de gevels worden gereinigd. Ook grote delen van de dakbedekking worden vernieuwd. Om de werknemers te beschermen tegen geluidshinder bij de werken aan de toren worden de klokken tijdelijk buiten werking gesteld, met uitzondering van zondagen. Tijdens de werken is het deel Kapelstraat langs de kerk met de naastliggende parkeerplaatsen afgesloten voor alle verkeer. De omleiding gaat van de Nachtegaalstraat, via Paulusstraat naar Grotestraat of omgekeerd. In de mate van het mogelijke blijft de kerk bruikbaar voor de vieringen. De restauratie kost om en bij 425.000 euro en zal afhankelijk van het weer een kleine zeven maanden duren. Daarna staat de kerk van Berbroek er weer fonkelnieuw bij.


Activiteiten De Cirkel

Crea- en spelnamiddag
Maandag 12 maart van 14 tot 16 uur.
Deelname is gratis

Maandelijkse wandelingen
Hasselt – Graffiti en Street art
Dinsdag 13 maart – vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 4 euro (inclusief koffie en gebak)


Walter Baele in De Markthallen

Zaterdag 17 maart

No Man Show

“Geacht publiek, hartelijk welkom maar ik ben er niet.” Zo begint de nieuwe show van Walter Baele. Zijn alter ego’s moeten het deze keer alleen zien te redden. Wat doen Martin Rigolle en co? Of is het rekenen op een noodinterventie van koning Filip, onze premier en Willy Naessens? Met zijn mimiek en timing creëert ‘de man van 1001 typetjes’ in enkele seconden tijd een nieuwe fantasiewereld.

“Zeer overtuigend…lekkere woordspelingen en fijne satire…Hij heeft geen noemenswaardige attributen nodig om de perfect geïmiteerde personages treffend neer te zetten.” (De Standaard)

“Ik heb bewondering voor het precisiewerk van ‘le Baele’.”(Humo)

Humor
Tickets: VVK 15 euro – kassa: 17 euro (logo cultuurcheque) - <18 j: 7 euro
Aanvang om 20.15 uur
© Frank Abeloos


Expo: Herk Arte in De Markthallen

Tot zondag 25 maart loopt in De Markthallen de tentoonstelling van Herk Arte met werken van Marie Jeanne Cleeren, Vera Hendrix, Christine Nobelen, Viviane Paelinck, Renilde Van Rompaey en Griet Voordeckers. Deze zes leden van Herk Arte stellen uitzonderlijk het beste van hun kunstwerken tentoon: schilderijen, tekeningen, textiel, collages...

Openingsuren expo: maandag tot vrijdag: 9 tot 17 uur, behalve op vrijdagnamiddag en op zondag van 14 tot 17 uur. Gesloten op zaterdag.
Meer info via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 


Lezing: het belang van de gemeenteraadsverkiezingen

Maandag 12 maart - 14 uur De Markthallen                                                    

Een vertegenwoordiger van de afdeling bestuursrecht van de Universiteit Hasselt praat over het belang van de gemeenteraadsverkiezingen en de rol van de gemeenteraad. Er wordt ook ingegaan op burgerparticipatie op gemeentelijk niveau, de maatschappelijke evolutie in de gemeenten, het politiek landschap van de gemeente, gemeentelijke fusies,... Verder wordt er even stilgestaan bij de afgeslankte rol van de provincies.

Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze). Vooraf inschrijven is niet nodig.

Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 013 55 20 95

i.s.m. Academie Okra-Davidsfonds Herk-de-Stad


Wat brengt de ziekte dementie bij jou en je omgeving teweeg?

Christa Nellis van het woonzorgcentrum Villa Rosa Sint-Truiden geeft op woensdag 7 maart om 20 uur in De Markthallen op uitnodiging van Markant Herk-de-Stad een lezing met als thema ‘Wat brengt de ziekte ‘dementie’ bij jou en je omgeving teweeg?’.

Dementie heb je niet alleen: wat is de impact van de ziekte voor de persoon zelf en hoe ervaart de familie dit. Hoe ervaar je als persoon dit verlies van de grip op je eigen leven? Welke  veranderingen treden er op in het gedrag , de frustraties, de argwaan? Wat zijn de ervaringen van de familie die achterblijft met schuldgevoelens omdat ze de zorg niet meer op zich kunnen nemen en hun familielid in een beschermde omgeving moeten laten opnemen? Het verlies van de ouder die ze kennen, de rouwgevoelens bij dit verlies.

Toegang: leden Markant en partners 5 euro, niet-leden: 10 euro. Inschrijven: www.markantvzw.be/herk-de-stad of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 0479 42 03 55.


Breng herbruikbare spullen naar tafeltennisclub Schulen

De tafeltennisclub van Schulen (TTC Schulen) en Kringwinkel Reset organiseren op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart opnieuw een inzamelactie van herbruikbare spullen.

Je kan op vrijdag 16 maart van 18 tot 21 uur en op zaterdag 17 maart van 9 tot 12 en van 13 tot 20 uur al je herbruikbare spullen brengen naar de lokalen van TTC Schulen in de sporthal in Schulen waar Kringwinkel Reset dan speciale containers heeft staan. De inzamelactie wordt georganiseerd ter ondersteuning van de jeugdwerking van TTC Schulen.

 


Herk FC organiseert algemene kennisquiz

Herk FC organiseert op vrijdag 23 maart vanaf 19 uur in de voetbalkantine aan de Pikkeleerstraat de algemene kennisquiz ‘Quiz wist je dat’. De quiz is algemeen, actueel en luchtig opgemaakt voor zowel de doorwinterde quizploegen als voor de gelegenheidsploegen. Je kan inschrijven met maximum vijf personen per team. Per team betaal je 20 euro. Inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Dag van de Motorrijder op zondag 25 maart

Motorrijders, hou zondag 25 maart 2018 vrij in jullie agenda! Want op deze Dag van de Motorrijder zijn alle motorrijders welkom op het afgesloten terrein van de fruitveiling BelOrta in Borgloon om de start van het motorseizoen op een veilige manier in te zetten.

De politiezones Limburg Regio Hoofdstad, kanton Borgloon, Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken en Tongeren-Herstappe slaan opnieuw de handen in elkaar om in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en andere partners van deze dag wederom een succes te maken.

De aanwezige motorrijders kunnen zich aan het volgende aanbod verwachten:

  • Nuttige tips en tricks over motorrijden en de motorfiets.
  • Een opfrissing van de belangrijkste motorrijvaardigheden op het afgesloten terrein onder leiding van ervaren instructeurs en motorrijders.
  • Een kleine technische controle van de motor.
  • Begeleide testritten met een aantal demomotoren.
  • Uiteenzetting over Eerste Hulp bij Motor Ongevallen.
  • Rondrit doorheen het mooie Haspengouw onder begeleiding van Mobiele Seingevers en motards van de politiezones.

Alle motorrijders zijn dus van harte welkom. Online inschrijven voor het behendigheidsparcours kan tot 15 maart 2018 via www.dagvandemotorrijder.be. Maar geen nood, op de dag zelf kan je ook nog altijd aansluiten.