Nieuwsbrief Herk-de-Stad • De zomer uit met een prieelconcert • Creatief en muzikaal aan de slag bij de Academie Haspengouw • Ontdek Qrios campus Sint-Martinus tijdens de info- en inschrijvingsdagen • Prieeltjesfeesten, een namiddag voor de hele familie • Rode Kruis Herk-de-Stad organiseert bloedinzameling • Knuffelturnen met de Gezinsbond • Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
De zomer uit met een prieelconcert

De zomer wordt ook dit jaar weer afgesloten met een prieelconcert in het Olmenhof. 'Band on the run’ zorgt zondag voor de muzikale ambiance. Het muzikaal feest begint om 12 uur.

Band On The Run is een wandelorkest met vijf ontsnapte gevangenen. Ze beloven om niet vals te spelen. Althans niet wat de noten betreft. Wat spelen ze? Van alles. Fanfaredeuntjes en rock-’n-roll. Hits uit de jaren 60 waarbij je mag meezingen. Als ze goedgeluimd zijn, wagen ze zich aan wat Disco uit de jaren 70. Aan Highway to Hell. Of aan een gedurfde versie van een hedendaagse top-10-klepper. En aan cafémuziek die van alle tijden is. Of gewoon een paar meezingers. Laat je maar eens goed verrassen!

De dienst Cultuur zorgt voor de muziek, jij voor je eigen picknick, dekentje, stoel en parasol.

Wie een kant en klare fairtraide picknick wil, kan die tot en met 25 augustus bestellen in de Oxfam Wereldwinkel, Markt 27 in Herk-de-Stad, telefonisch via 013 32 51 80 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De picknick kost 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot en met 10 jaar.

Locatie: Park Olmenhof
Afhalen picknick: vanaf 11 uur
Optreden: 12 uur
Gratis toegang


Creatief en muzikaal aan de slag bij de Academie Haspengouw

Wil je leren zingen of een instrument bespelen? Of ben je liever creatief bezig met potloden, verf of klei. In de Academie Haspengouw kan het allemaal. En het leuke is dat de lessen voor kinderen en jongeren in Herk-de-Stad plaatsvinden zodat zij heel dicht bij huis hun (verborgen) talenten kunnen laten ontwikkelen.

Academie Haspengouw [Podium]
Wie zich inschrijft bij Haspengouw [Podium] komt binnen in een wereld vol muziek en theater. Klassieke muziek of pop, voordragen of toneelspelen, klassieke dans… je kan het allemaal leren.

Uurrooster
Kidsacademie (6- en 7-jarigen): op spelenderwijze worden 6- en 7-jarigen voorbereid op de lessen muziek of woord. Vanaf zaterdag 17 september van 10 tot11 uur
Algemene Muzikale Vorming (AMV) (notenleer) eerste jaar (8-jarigen): op woensdag van 13 tot 14.30 uur en op zaterdag van 9 tot 10 uur. Gratis proefles op woensdag 7 of zaterdag 10 september.
Kinderatelier Theater eerste jaar (8-jarigen): op donderdag van 16 tot 17 uur. Gratis proefles op donderdag 8 september.

Academie Haspengouw [Beeld]
Op een speelse manier leren kinderen tussen zes en elk jaar tekenen op grote en kleine vellen papier en werken met verschillende soorten tekengerief zoals (kleur)potlood, houtskool, inkt en viltstift. Maar ook schilderen met plakkaatverf, waterverf en bister staat op het programma. Boetseren doen je dan weer met klei en papier-maché en van allerlei afvalmateriaal maak je echte kunstwerken.

Uurrooster
Kinderatelier beeld (van 6 tot 11 jaar): op woensdag van 13.30 tot 15.10 of van 15.30 tot 17.10 uur, op donderdag van 16 tot 17.40 uur of op zaterdag van 8.45 tot 10.25 uur.
Jongerenatelier beeld (van 12 tot 17 jaar): op woensdag van 18 tot 19.40 en op zaterdag van 10.40 tot 12.20 uur.

INFO
www.academiehaspengouw.be Schrijf je nu al online in op www.mijnah.be Inschrijven aan de balie van de Markthallen kan van 29 augustus tot 30 september 011 70 16 20 (Academie Haspengouw) 013 35 99 50 (De Markthallen)


Ontdek Qrios campus Sint-Martinus tijdens de info- en inschrijvingsdagen

De beste manier om een toekomstige opleiding of cursus te kiezen, is gewoon komen proeven. Proeven van de leerstof, van de manier van lesgeven, van de sfeer op de campus,… Tijdens de opendeurdagen op Qrios campus Sint-Martinus kan het allemaal. Maak kennis met de nieuwe opleidingen "kok@kot" en "mannen achter het fornuis" op vrijdagavond. Speciaal voor leerlingen van de derde graad is er de tweejarige opleiding bedrijfsbeheer op maandagavond, klaviervaardigheden met telkens tien lessen van telkens twee uur op dinsdagavond en ter voorbereiding van de GIP twintig lessen Word, Excel en Powerpoint van telkens drie uur op donderdagavond. De info- en inschrijvingsdagen gaan door op donderdag 25 augustus van 18 tot 21 uur, op zaterdag 27 augustus van 10 tot 16 uur, op dinsdag 30 augustus van 18 tot 20 uur en op donderdag 1 september van 18 tot 20 uur. Op zaterdag 27 augustus zijn er ook workshops bakken en koken van 10 tot 13 uur. Inschrijven hiervoor kan via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info: tel. 013 33 88 98 of worden www.qrios.be.


Prieeltjesfeesten, een namiddag voor de hele familie

Wie op zondag 4 september tussen 13 en 18 uur afzakt naar het park Olmenhof waant zich ter gelegenheid van de Prieeltjesfeesten even opnieuw terug in de Middeleeuwen. De Prieeltjesfeesten staan garant voor de schitterende familievoorstelling ‘Kammelot’ van FroeFroe voor kinderen vanaf zes jaar en tal van leuke doe- en durfactiviteiten voor kinderen tot veertien jaar.

Klaroengeschal weerklinkt uit de burcht van Kammelot. Binnen de muren strijden koning Arthur en zijn trouwe ridder Lancelot om de hand van Guinevère, die zo schoon is als 't gepinkel van de morgendauw, wiens stem zo klaar als merelzang. Iedereen kent het verhaal over de stoere ridders en eenzame jonkvrouwen van de Ronde Tafel. Maar is alles wel gegaan zoals verteld wordt? Was Guinevère wel zo eenzaam tijdens de kruistochten van de ridders? Waren de ridders wel zo stoer? Was Lancelot wel zo trouw? En bovenal... was die tafel wel zo rond? ‘Kammelot’ is een vlammende  voorstelling vol roestige harnassen, blanke zwaarden, wapperende manen en vuur rochelende draken.
Met, van en door: Gert Dupont en Martine De Kok.
De voorstelling ‘Kammelot’ speelt drie keer: 14.30, 15.30 en 16.30 uur.

Gratis toegang.


Rode Kruis Herk-de-Stad organiseert bloedinzameling

Bloed geven doet leven!
Ook jij kan het leven van iemand redden. Het Rode Kruis Herk-de-Stad organiseert op donderdag 25 augustus van 18 tot 20.30 uur een bloedinzameling in De Markthallen. Kom zeker langs!


Knuffelturnen met de Gezinsbond

De Gezinsbond van Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 17 september om 10 en 11 uur haar eerste van vijf sessies knuffelturnen voor (groot)ouders en hun peuter (1,5-3 jaar) / kleuter (3-6 jaar) in de parketzaal Sportcentrum Herkules.
Via beweging ontspannen ouders samen met hun kind. Kinderen en ouders leren elkaar beter kennen. De vijf sessies vinden plaats op zaterdag 17 september, 8 oktober, 22 oktober, 19 november en 10 december. Prijs voor de 5 sessies samen : 20 euro (leden), 25 euro (niet-leden). Maximum acht duo’s per peuter/kleuter groep. Inschrijvingen via www.gezinsbond-herkdestad.be.


Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers

Tele-Onthaal zoekt extra mannen en vrouwen die iets voor een ander willen betekenen door het bieden van dat luisterend oor, dag en nacht. In november start Tele-Onthaal Limburg met een opleiding voor nieuwe vrijwilligers.

Tele-Onthaal is 24 uur per dag bereikbaar voor een gesprek per telefoon of chat. Anoniem, vertrouwelijk en voor iedereen. Dagelijks contacteren mensen Tele-Onthaal over hun kleine en grote zorgen.

Als jij je makkelijk kan inleven in andermans moeilijkheden en openstaat voor andere opvattingen, dan is vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal misschien wel iets voor jou. Heb je bovendien vier uur tijd per week om naar Hasselt te komen en ben je bereid één maal per maand nachtdienst te doen, dan kan je je aanmelden als kandidaat-vrijwilliger.

Je kan alvast een kijkje nemen op www.tele-onthaal.be. Zin om mee te werken? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 011/227767.