Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 28 februari 2018

Gemeentelijk nieuws 28 februari 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Met De Cirkel naar Hamont-Achel • Activiteiten in de Bib • RAC-rit: Ride against Cancer • Lezing: het belang van de gemeenteraadsverkiezingen • TTC Schulen: herbruikbare spullen • Wil jij een kind helpen met leren? • Wat brengt de ziekte dementie bij jou en je omgeving teweeg?

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Met De Cirkel naar Hamont-Achel

Donderdag 15 maart
Vertrek om 8.45 uur aan kerkhof Herk-de-Stad

In de Alpacaboerderij in Kaulille vertelt de gids alles over de alpaca en de boerderij. Na een film wordt er een bezoek gebracht aan de stallen en de winkel. In de namiddag staat er een bezoek gepland aan de kaasmakerij Catharinadal. Kaas, roomijs, pudding, chocomousse, … dit zijn slechts enkele producten uit het aanbod van deze ambachtelijk kaasmakerij. Je krijgt er te zien hoe de kaas gemaakt wordt en je mag uiteraard proeven. De dag wordt afgerond met een rondrit doorheen de prachtige ouderwetse Teutendorpen. Een gids zorgt voor de nodige uitleg.
Deelnameprijs: 23 euro
Lunch: 16,50 euro

Inschrijven verplicht vóór 8 maart. Inschrijven in De Cirkel of via 013 52 26 64.

 

Muzieknamiddag in De Cirkel

Kom op maandag 5 maart van 13 tot 16 uur mee dansen en zingen op de muzieknamiddag in De Cirkel. The Countryboys zorgen voor de muziek. De toegang is gratis.


Activiteiten in de Bib

Spreekuur Digi-assistent

Donderdag 1 maart– 10 uur in de bibliotheek

Digi-assistent Willy Notelaers behandelt telkens een ander thema. Komen op 1 maart aan bod: een backup maken van een e-mailaccount, archiveren van mails, mappen maken in je mailbox, exporteren en importeren van adresboeken, groepen maken van contactpersonen. 

Bevestig vooraf even je komst via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Als je een specifieke vraag hebt, mag je die ook vooraf doormailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Breng zeker je eigen toestel mee.


Kwartiertje voorlezen

Elke zondag wordt er van 11 tot 11.15 uur in de bibliotheek voorgelezen voor kinderen van vier tot zeven jaar. Op zondag 11 maart wordt er voorgelezen uit een boek over techniek en wetenschap in het kader van de Jeugdboekenmaand.


RAC-rit: Ride against Cancer

Zaterdag 3 maart, inschrijven van 8 tot 14 uur in de parochiezaal van Donk

Wat voorheen de succesvolle Muco-rit was, wordt dit jaar de RAC-rit ten voordele van The Pink Amarylissen, een vzw die bestaat uit kankerpatiënten die zich volledig inzetten voor de strijd tegen kanker. Je kan kiezen uit afstanden van veertig of zeventig kilometer. De rit gaat over een prachtige route dwars doorheen een vlak tot licht glooiend en kleurrijk landschap. Er is bevoorrading onderweg.

Deelnameprijs: 3 euro VWB leden, 5 euro niet-leden (inclusief verzekering BA en medische kosten).

I.s.m. WTC De Marathonfietsers Donk, The Pink Amarylissen en de Vlaamse Wielrijdersbond.

Meer info krijg je via De Marathonfietsers: 0487 40 59 81 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Lezing: het belang van de gemeenteraadsverkiezingen

Maandag 12 maart - 14 uur De Markthallen                                                    

Een vertegenwoordiger van de afdeling bestuursrecht van de Universiteit Hasselt praat over het belang van de gemeenteraadsverkiezingen en de rol van de gemeenteraad. Er wordt ook ingegaan op burgerparticipatie op gemeentelijk niveau, de maatschappelijke evolutie in de gemeenten, het politiek landschap van de gemeente, gemeentelijke fusies,... Verder wordt er even stilgestaan bij de afgeslankte rol van de provincies.

Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze). Vooraf inschrijven is niet nodig.

Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 013 55 20 95

i.s.m. Academie Okra-Davidsfonds Herk-de-Stad


Breng herbruikbare spullen naar tafeltennisclub Schulen

De tafeltennisclub van Schulen (TTC Schulen) en Kringwinkel Reset organiseren op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart opnieuw een inzamelactie van herbruikbare spullen.

Je kan op vrijdag 16 maart van 18 tot 21 uur en op zaterdag 17 maart van 9 tot 12 en van 13 tot 20 uur al je herbruikbare spullen brengen naar de lokalen van TTC Schulen in de sporthal in Schulen waar Kringwinkel Reset dan speciale containers heeft staan. De inzamelactie wordt georganiseerd ter ondersteuning van de jeugdwerking van TTC Schulen.

 


Wil jij een kind helpen met leren?

Auxilia vzw is een organisatie van vrijwilligers die kansarmen helpen bij het leren.

Het gaat om kwetsbare kinderen en jongeren die nergens anders terechtkunnen. De hulpverlening gebeurt door vrijwilligers die zich elke week één of twee uurtjes vrijmaken om te helpen met het huiswerk, om bepaalde opdrachten nog eens in te oefenen, extra uitleg te geven. Bij leerlingen uit het secundair, kan het gaan om ondersteuning voor bv Frans, wiskunde of een ander vak. De begeleiding gebeurt een-op-een, één keer in de week en is gratis.

Auxilia krijgt alsmaar meer vragen en daarom zijn ze dringend op zoek naar vrijwilligers in Herk-de-Stad. Lijkt het je iets om als vrijwilliger een warm uurtje te schenken aan een kwetsbaar kind in Herk-de-Stad? Meld je dan aan. De beloning is gigantisch: veel voldoening én vooral het besef dat je het verschil maakt. Ervaring in het onderwijs is geen vereiste.

Meer informatie vind je op www.auxilia-limburg.be

Interesse? Neem dan contact op met Josée Machiels, 0468 13 77 68 -   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Wat brengt de ziekte dementie bij jou en je omgeving teweeg?

Christa Nellis van het woonzorgcentrum Villa Rosa Sint-Truiden geeft op woensdag 7 maart om 20 uur op uitnodiging van Markant Herk-de-Stad een lezing met als thema ‘Wat brengt de ziekte ‘dementie’ bij jou en je omgeving teweeg?’.

Dementie heb je niet alleen: wat is de  impact van de ziekte voor de persoon zelf en hoe ervaart de familie dit. Hoe ervaar je als persoon dit verlies van de grip op je eigen leven. Welke  veranderingen treden er op in het gedrag , de frustraties, de argwaan… Wat zijn de ervaringen van de familie die achterblijft met schuldgevoelens omdat ze de zorg niet meer op zich kunnen nemen en hun familielid in een beschermde omgeving moeten laten opnemen . Het verlies van de ouder die ze kennen, de rouwgevoelens bij dit verlies.

Toegang: leden Markant en partners 5 euro, niet-leden: 10 euro. Inschrijven: www.markantvzw.be/herk-de-stad of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 0479 42 03 55.