Nieuwsbrief Herk-de-Stad • PKP16-nachtbussen rijden ook naar Herk-de-Stad • Vacature: Administratief medewerker grondgebiedszaken • Nog vrije uren in Sportcentrum Herkules • Picknickconcert met Band On The Run • Activiteiten in De Cirkel • Maandag 15 augustus gemeentediensten gesloten • Rolstoelbasketbaltornooi met validen • Toerrit door Herker- en Demervallei • Workshop bakken of koken
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
PKP16-nachtbussen rijden ook naar Herk-de-Stad

Vanuit Herk-de-Stad kan je vlot met de lijnbus naar Pukkelpop in Kiewit reizen. Via de routeplanner (www.delijn.be ) van De Lijn kan je snel achterhalen welke buslijnen en welke opstapplaatsen je best kan gebruiken. Op vertoon van een geldig PKP16-ticket is jouw busreis vanuit Herk-de-Stad naar Kiewit trouwens helemaal gratis.

Nieuw is dat je dit jaar na afloop van de festivaldag ook weer met de bus terug thuis geraakt. Want dankzij de financiële tussenkomst van het gemeentebestuur en van de provincie Limburg legt De Lijn ook nachtbussen in van Kiewit naar Herk-de-Stad. Festivalgangers uit Herk-de-Stad kunnen gratis van deze nachtbussen gebruikmaken.

De nachtbussen van Kiewit naar Herk-de-Stad rijden op donderdag 18 augustus (vertrek om 02.30 uur), vrijdag 19 augustus (vertrek om 02.30 uur) en zaterdag 20 augustus (vertrek om 01.30 uur). Inwoners van Herk-de-Stad kunnen gebruik maken van: Nachtbus 299  Kiewit – Herk-de-Stad - Diest. ​De nachtbussen stoppen in Herk-de-Stad aan volgende haltes van De Lijn: Berbroek Veiling, Berbroek Bosstraat, Berbroek Sint-Jorislaan kruispunt, Berbroek Steenweg, Schulen Weg op Beringen, Hasseltsesteenweg, klooster, Zeven Heldenlaan, Donk Grote Baan en Donk Pastorijstraat.    


Administratief medewerker grondgebiedszaken

Het stadsbestuur van Herk-de-Stad gaat over tot de spoedige aanwerving van een administratief medewerker grondgebiedszaken (niv. C1-C3), voltijds, vervangingscontract met doorgroeimogelijkheden.

Jobinhoud:
de administratieve ondersteuning van de technische diensten onder meer wat betreft het groenbeheer, wegbermbeheer, de waterbeheersing (oa. water- en rioleringswerken), wegenwerken, beheer en onderhoud van het gemeentelijk patrimonium (openbaar en privaat domein, gebouwen en wegen, kerkhoven, rollend materieel, magazijnbeheer, kampvervoer, uitleendienst,….….):  

De volledige functieomschrijving vind je op www.herk-de-stad.be/economie/vacatures. De uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen is vastgesteld op 22.08.2016.

Meer informatie? Dienst Personeel - tel. 013 78 09 56, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nog vrije uren in Sportcentrum Herkules

Ben je nog op zoek naar een geschikte locatie om te sporten? Weet dan dat er in Sportcentrum Herkules nog enkele vrije uren beschikbaar zijn.

In de sporthal zelf zijn er drie speelterreinen of plateaus. Verder zijn er drie polyvalente zalen (= PZ): PZ 1= 12x8 meter; met parketvloer, PZ 2= 12x12,5 meter; met parketvloer, spiegelwand en muziekinstallatie. Deze twee zalen kunnen naargelang van beschikbaarheid en aard van de sport apart of samen gehuurd worden en zijn geschikt voor o.a. dans, conditietraining, grondoefeningen,….
PZ 3=15x11 meter: een gevechtssportzaal uitgerust met matten, boksring en bokszakken.

Beschikbare uren

In de sporthal:

Maandagen: plateau 1 vanaf 18 tot 23.30 uur geschikt voor recreatief volleybal(training), turnen (klimrekken aanwezig), basketbal, badminton en tennis.

Donderdagen: plateau 2 tussen 18 en 20 uur: geschikt voor volleybal, tennis, badminton, handbal en recreatief zaalvoetbal.

Vrijdagen: plateau 2 vanaf 21 uur tot 23.30 uur

Beschikbare uren in de polyvalente zalen: dinsdagen, donderdagen en vrijdagen: PZ 1 en/of PZ 2 vanaf 21 uur tot 23.30 uur

Beschikbare uren in de gevechtssportzaal PZ 3: maandagen vanaf 18 uur tot 20.30 uur; dinsdagen vanaf 18 uur tot 19.30 uur en vanaf 21 uur tot 23.30 uur, donderdagen vanaf 20.30 tot 23.30 uur en vrijdagen vanaf 21 tot 23.30 uur.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zondag 28 augustus: Picknickconcert met Band On The Run

Om te stelen! Een wandelorkest met vijf ontsnapte gevangenen. Ze beloven van niet vals te spelen. Althans niet wat de noten betreft. Wat spelen ze? Van alles. Fanfaredeuntjes en rock-’n-roll. Hits uit de jaren 60 waarbij je mag  meezingen. Als ze goedgeluimd zijn, wagen ze zich aan wat Disco uit de jaren 70. Aan Highway to Hell. Of aan een gedurfde versie van een hedendaagse top-10-klepper. En aan cafémuziek die van alle tijden is. Of gewoon een paar meezingers. Laat je maar eens goed verrassen! Nadat ze jou vermaakt hebben, verdwijnen ze weer, als dieven in de nacht.
Band on the Run is een clubje dat je lang zal herinneren…

Afhalen picknick: vanaf 11.00 uur
Optreden: 12.00 uur
Gratis toegang

Wij zorgen voor de muziek, jullie voor je eigen picknick, dekentje, stoel en parasol. Wie een kant-en-klare fairtraide picknick wil, kan die bestellen in de Oxfam Wereldwinkel, Markt 27.
Tel. 013 32 51 80 – Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De picknick kost 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot en met 10 jaar. Bestellen kan tot en met 22 augustus.


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddag

Kermismaandag 15 augustus
Kom mee dansen en zingen op de muzieknamiddag met Ron van Dijck. De muzieknamiddag gaat door van 13.30 tot 17.30 uur. De inkom is gratis!

Uitstap

Goes en Yerseke
Dinsdag 13 september - vertrek om 8 uur aan kerkhof Herk-de-Stad

In de voormiddag staat er een stadswandeling op het programma in Goes. Goes, de enige stad op Zuid Beveland, is in de tiende eeuw ontstaan aan de oever van een kreek, die de korte Gos heette. De bloeiende geschiedenis van Goes is nog af te lezen aan de vele monumenten die de stad telt. Ook is een deel van de verdedigingswallen en vesten nog intact. Een gids neemt je mee langs alle bezienswaardige gebouwen van het beschermde stadsgezicht van Goes. Je ziet onder meer de kerken, de Grote Markt en de kades rond de oude stadshaven.

Voor de lunch gaat het naar Kruiningen waar samen van een lekkere maaltijd genoten wordt. In de namiddag ontdek je de bedrijvigheid rondom mosselen en oesters. Een gids neemt je mee voor een wandeling over de nostalgische oesterputten en je krijgt een rondleiding in een hypermodern mosselbedrijf. Terugkomst in Herk-de-stad rond 18 uur.
Deelnameprijs: 22 euro
Lunch: Soep + hoofdgerecht: 15 euro
Nu inschrijven in De Cirkel

Maandelijkse wandelingen
Iedere maand kan je deelnemen aan een wandeling van ongeveer 7,5 km in of rond Herk-de-Stad. Achteraf krijg je koffie en gebak aangeboden.

Heidewandeling in Bolderberg
Dinsdag 9 augustus – vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 4 euro

Donderdag 25 augustus – route Scherpenheuvel – vertrek om 12.30 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en gebak)

Gezondheidswandelingen
Iedere maandag, donderdag en vrijdag - 14 uur aan De Cirkel
Bij goed weer kan je een half uurtje komen wandelen in groep. Na de wandeling wordt er gestretcht. Deelnemen is gratis.


Maandag 15 augustus gemeentediensten gesloten

Alle gemeentediensten zijn op maandag 15 augustus (OLV Hemelvaart) gesloten. De kantoren van de dienst Sport zijn gesloten van 15 tot en met 19 augustus. De sporthal is ’s avonds wel gewoon open.


Rolstoelbasketbaltornooi met validen

Hubo Limburg United on Wheels organiseert op zaterdag 27 augustus samen met de dienst Sport het jaarlijks rolstoelbasketbaltornooi met validen. De wedstrijden gaan door van 10 tot 17 uur in sportcentrum Herkules. De toegang is gratis. Van 16 tot 19 uur kan je ook aanschuiven voor een lekkere barbecue en vanaf 18 uur kan je genieten van live muziek. Inschrijven voor de barbecue kan bij alle leden van Hubo Limburg United on Wheels. Info: www.hubolimburgunitedonwheels.be.


Toerrit door Herker- en Demervallei

De dienst Sport en Mountainbikeclub ‘Palmzondag’ organiseren op maandag 15 augustus voor de zestiende keer een Toerrit doorheen de Herker- en Demervallei. De regio West-Limburg en meer bepaald de valleien van Herk en Demer zijn rijk aan schitterende doorsteken, paden en singletracks om met de mountainbike te verkennen. Je kan er genieten van prachtige vergezichten rond het Schulensmeer. Pittige beklimmingen presenteren zich op de Willekensberg in Lummen en het Heserbos op de grens met Zelem. Het domein Kambergen in Linkhout heeft dan weer heel wat uitdagende technische singletracks.

De organisatie werkt nauw samen met de betrokken diensten van ‘Natuur en Bos waardoor de trajecten honderd procent besproken en goedgekeurd zijn. Daarnaast is er voor eerste keer een rit van zestig kilometer waarbij een aantal kilometer aan leuke paden en wegen nog nooit in een officiële toerrit vervat zaten.Een doordachte bewegwijzering, aandacht voor veiligheid op en rond het parcours en een smakelijk aanbod bij de bevoorradingen zijn de belangrijkste troeven van de Toerrit doorheen de Herker- en Demervallei.

Je kan kiezen uit afstanden van 25, 35, 35 en 60 kilometer. De kostprijs bedraagt voor de 25, 35 en 45 kilometer 4 euro (één bevoorrading) en voor de 60 kilometer (twee bevoorradingen) 6 euro. Gratis voor kinderen tot twaalf jaar. Inschrijven kan ter plaatse aan de sporthal van Schulen tussen 8 en 10.30 uur.

Info:
Mountainbikeclub Palmzondag
0476 40 00 83
www.palmzondag.blogspot.com


Workshop bakken of koken

Kom zaterdag 27 augustus van 10 tot 13 uur een workshop bakken of koken volgen om te proeven van de lessen avolwassenenonderwijs bij Qrios in Herk-de-Stad. Tijdens de workshop krijg je voldoende uitleg over het verloop van de lessen en kan je genieten van een hapje en een drankje. Na de workshop kan je inschrijven voor de lessen. De workshops zijn gratis. Bij inschrijving ontvang je een kleine attentie.

Info- en inschrijvingen:
Donderdag 25 augustus tussen 18 en 21 uur
Zaterdag 27 augustus tussen 10 en 16 uur met workshop van 10 tot 13 uur
Dinsdag 30 augustus tussen 18 en 20 uur
Donderdag 1 september 18 en 20 uur

Woensdag 3 augustus 2016