Herk-de-Stad.info!

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 14 februari 2018

Gemeentelijk nieuws 14 februari 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Agenda gemeenteraad • Major Tom met 'We Are Not Bowie' in De Markthallen • Hub Baerten Expo in De Markthallen • Activiteiten in De Cirkel • Kinder- en volwassenenquiz georganiseerd door Ouderraad De Schuit • Geloofsavonden in het decanaat Herk-de-Stad • Steakavond Herk FC

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Agenda gemeenteraad maandag 19 februari

De gemeenteraad vergadert op maandag 19 februari om 20 uur in de Oude Rijkswachtkazerne. Iedereen is welkom.

Agenda:

 1. Kennisname van de tijdelijke verhindering als gemeenteraadslid van de heer Koen De Norre.
 2. Beëdiging van de heer Stephan Stevens als gemeenteraadslid in opvolging van de heer Koen De Norre, tijdelijk verhinderd.
 1. Kennisgeving budgetwijziging 1-2017 en aanpassing  03-2017 van het meerjarenplan 2014-2020 van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Herk-de-Stad.
 2. Kennisgeving budget 2018 en aanpassing  03-2017 (aanpassing 2018) van het meerjarenplan 2014-2020 van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Herk-de-Stad.
 3. Goedkeuring update kerkenplan Herk-de-Stad 2014-2019.
 1. Behandeling van de adviezen en bezwaarschriften ontvangen naar aanleiding van het openbaar onderzoek over het gemeentelijk RUP 'Daelemveld'.
 2. Definitieve vaststelling Gemeentelijk RUP 'Daelemveld'.
 1. Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030.
 1. Herinrichting centrum Berbroek - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze - GT-170820-61 (2018-6729).
 1. Advies over het ontwerp ministerieel besluit houdende aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer met betrekking tot de invoering van een plaatselijk inhaalverbod op de N716 (St-Truidersteenweg).
 1. Aanvraag waarborgstelling door het gemeentebestuur voor een lening af te sluiten door tennisclub Sporta TC.
 1. Samenstelling werkgroep tot aanstelling van de algemeen directeur en goedkeuring prijsvraag voor het voorzien in externe begeleiding bij deze aanstelling.
 1. Goedkeuring gewijzigde rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel.
 2. Goedkeuring wijziging personeelsformatie en organogram van het gemeentepersoneel.

Major Tom met We Are Not Bowie in De Markthallen

Donderdag 22 februari in De Markthallen

David Bowie is niet meer. De man die op de aarde was gevallen. De dunne witte hertog. Ziggy Stardust. Major Tom. Blackstar. zijn er nog wel: een elfkoppige bende met topmuzikanten. Ze zetten een ambitieus spektakel neer. De show waarvan ze hopen dat Bowie - mocht hij nog geleefd hebben - hem graag gebracht zou hebben.

Deuren: 20 uur

Tickets zijn te bestellen via www.demarkthallen.be.


Expo in De Markthallen

Hub Baerten

4 februari - 25 februari 2018

De Hasseltse Hub Baerten (°1945) is een beeldenmaker: hij is etser, graficus, glazenier en tekenaar. Welke beelden hij ook creëert, ze getuigen steeds van vervreemding. Zijn mens heeft ogen noch oren maar wél een duidelijke bestemming. “Ik maak schetsen en voorontwerpen, maar toch verduidelijken mijn werken zichzelf pas terwijl ik ze aan het maken ben. Op die manier maak ik wat ik móet maken. Wat erin zit, komt eruit, zo simpel is het,” aldus Baerten.
Hub Baerten volgde een kunstopleiding aan de PHIKO in Hasselt en gaf er later ook les. In 1970 kende hij zijn eerste grote tentoonstelling, maar later volgden succesvolle tentoonstellingen in binnen- en buitenland.


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddagen
Kom op maandag 19 februari naar de muzieknamiddag met Duo Horizon en Renzo. De muzieknamiddagen vinden plaats van 13 tot 16 uur. De toegang is gratis!

Smartphone beginners

Dinsdag 20 februari (Android systemen) – 17.15 uur in De Cirkel
Donderdag 22 februari (Apple systemen) – 17.15 uur in De Cirkel

Gebruik jij je smartphone ook alleen maar om te bellen en te sms’en? Wil je graag wat meer uit je toestel halen? Je leert tijdens deze les het aanraakscherm te gebruiken, surfen en e-mailen, apps downloaden en installeren, foto’s maken, …Er zijn aparte cursussen voor Android en Apple, iedereen werkt in de les met zijn/haar eigen toestel. Vergeet vooral je lader niet mee te brengen.

Deelnameprijs: 5 euro

Kooklessen
Vrijdag 16 februari - 13.30 uur.

Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten). Graag vooraf inschrijven.


Kinder- en volwassenenquiz georganiseerd door Ouderraad De Schuit

Op zaterdag 24 februari is het quiz-tijd in De Markthallen in Herk-de-Stad. De Ouderraad van basisschool De Schuit organiseert dan maar liefst twee quizzen. Om 13.30 uur is er de allereerste kinderquiz in Herk-de-Stad voor kinderen van het vierde tot het zesde leerjaar. Vorm dus snel een groepje van vier slimmeriken, bedenk een leuke naam en schrijf je in via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Elk kind betaalt ter plaatse 3 euro, inclusief twee drankjes. Het wordt een leuke, spannende én lekkere quiz! Het einde is voorzien om 16.30 uur. ’s Avonds mogen de volwassenen hun kennis testen in de tiende editie van de Quiz-tige Schuit. Inschrijven met een groepje van vijf personen kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Per groep betaal je 20 euro. De volwassenenquiz start om 20 uur.

 


Geloofsavonden in het decanaat Herk-de-Stad

Het decanaat Herk-de-Stad organiseert de komende weken enkele geloofsavonden.


Woensdag 21 februari om 20 uur in de kerk van Zelk: "Zien waar het vuur brandt doorheen poëzie"

In deze vorming en bezinning lezen en luisteren we naar dichters zoals Barrett Browning, dichters die verwoorden waar ze God hebben ervaren. Zulke dichters schrijven over de plek, de heilige grond of een gebeurtenis waarin zij God hebben ontmoet...zoals Mozes bij de brandende braamstruik.
Doelstelling: Iets van de brandende braamstruik  'gewaar worden '.

Woensdag 7 maart in het Femma-lokaal aan de kerk van Gestel: " Er zit méér in een lied ".

De melodieën van liederen roepen verschillende emoties op en hun teksten geven te denken. Opzet van dit aanbod is om gedurende een uurtje in gesprek te komen met elkaar op basis van een vooraf gekozen lied.
Doelstelling:  Luisteren naar en beluisterd worden door een lied, eens op een andere manier in gesprek treden met elkaar.

Zondag 11 maart om 14 uur in de kerk van Herk-de-Stad:  " Omgaan met weerstanden "

Veranderingen zijn ion onze tijd dagelijkse kost, niet in het minst in de kerk. Veranderingen roepen makkelijk weerstand op, dat is heel menselijk en we herkennen dat ook bij onszelf.
Doelstelling: Leren omgaan met weerstand tegen veranderingen, vooral voor jezelf als in een team.


Steakavond Herk FC

Herk FC organiseert op vrijdag 2 maart van 17.30 tot 20.30 uur de jaarlijkse steakavond in het clubhuis van Herk FC.

Je kan kiezen uit:
steak natuur - 17 euro
steak champignons - 18 euro
steak provenciaal - 18 euro
steak peperroom - 18 euro
videe - 13 euro
hamburger dubbel - 7 euro

Alle gerechten worden geserveerd met frietjes of brood. Inschrijven kan via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via gsm: vic verstreken 0479 62 87 62.