Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 7 februari 2018

Gemeentelijk nieuws 7 februari 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Activiteiten in De Cirkel • Vormingplus: Elektriciteit thuis • Musicoloog Veerle Stinckens vertelt over Gustav Mahler • Kinder- en volwassenenquiz georganiseerd door Ouderraad De Schuit

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddagen
Kom op maandag 19 februari naar de muzieknamiddag met Duo Horizon en Renzo. De muzieknamiddagen vinden plaats van 13 tot 16 uur. De toegang is gratis!

Tegemoetkomingen voor personen met een handicap en tegemoetkoming hulp aan bejaarden
Dinsdag 13 februari – 19.30 uur in De Cirkel

Wat zijn de tegemoetkomingen voor personen met een handicap en tegemoetkoming hulp aan bejaarden? Wat zijn de voorwaarden? Hoe moet je ze aanvragen? Je krijgt tijdens deze avond antwoord op al je vragen. Gratis toegang. Vooraf inschrijven! i.s.m. KVG

Smartphone beginners
Dinsdag 20 februari (Android systemen) – 17.15 uur in De Cirkel
Donderdag 22 februari (Apple systemen) – 17.15 uur in De Cirkel

Gebruik jij je smartphone ook alleen maar om te bellen en te sms’en? Wil je graag wat meer uit je toestel halen? Je leert tijdens deze les het aanraakscherm te gebruiken, surfen en e-mailen, apps downloaden en installeren, foto’s maken, …Er zijn aparte cursussen voor Android en Apple, iedereen werkt in de les met zijn/haar eigen toestel. Vergeet vooral je lader niet mee te brengen.

Deelnameprijs: 5 euro

Kooklessen
Vrijdag 16 februari - 13.30 uur.

Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten). Graag vooraf inschrijven.

Crea- en spelnamiddag
Maandag 12 februari – 14-16 uur

Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen op de crea- en spelnamiddag. Doe je zelf graag iets creatief en wil je dit delen met anderen? Kom dan naar de creanamiddag. Iedereen is welkom.


Elektriciteit thuis

Vormingplus organiseert op de donderdagen 15 en 22 februari en 1 maart 2018 om 19.30 uur in De Markthallen een cursus elektriciteit.
 

Weet jij uit welke onderdelen jouw elektriciteitskast bestaat? Als je strijkijzer of broodrooster niet meer werkt, ken je dan de oorzaak? In de eerste sessie maak je kennis met de principes van de elektriciteitsinstallatie in je huis en ontdek je hoe je kan uitzoeken waar dingen fout lopen. In sessie twee leer je eenvoudige reparaties uitvoeren. Je krijgt praktische tips en gaat zelf aan de slag.

Tarief: 15 euro (voor de 3 sessies). Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00.


Musicoloog Veerle Stinckens vertelt over Gustav Mahler

Op maandag 12 februari kan je om 14 uur in De Markthallen naar de lezing 'Mahler – Symfonie 1’ door musicoloog Veerle Stinckens in het kader van de Academienamiddagen.

Kleurrijk, indrukwekkend, schitterend,… allemaal superlatieven voor het werk van Gustav Mahler (1860-1911). Hij werkte erg intensief als dirigent, waardoor hij enkel componeerde in zijn vrije tijd. Zijn symfonieën zijn uitgebreide werken, zowel in duur als in bezetting. Hij werkte graag met grote orkesten die de toeschouwers van bij het begin bij hun nekvel grepen. Zijn eerste symfonie is een schitterend voorbeeld: een orkest van zo’n honderd muzikanten brengt typisch romantische thema’s als de liefde voor de natuur, het gebroken hart, het lot van de held, afwisselend innig en teder, dan weer krachtig en dramatisch.

In deze luisterlezing leidt Veerle Stinckens, musicoloog en lerares muziekgeschiedenis en algemene muzikale cultuur aan de academie van Genk, je door de intense en emotioneel geladen muziek van Gustav Mahler.


Kinder- en volwassenenquiz georganiseerd door Ouderraad De Schuit

Op zaterdag 24 februari is het quiz-tijd in De Markthallen in Herk-de-Stad. De Ouderraad van basisschool De Schuit organiseert dan maar liefst twee quizzen. Om 13.30 uur is er de allereerste kinderquiz in Herk-de-Stad voor kinderen van het vierde tot het zesde leerjaar. Vorm dus snel een groepje van vier slimmeriken, bedenk een leuke naam en schrijf je in via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Elk kind betaalt ter plaatse 3 euro, inclusief twee drankjes. Het wordt een leuke, spannende én lekkere quiz! Het einde is voorzien om 16.30 uur. ’s Avonds mogen de volwassenen hun kennis testen in de tiende editie van de Quiz-tige Schuit. Inschrijven met een groepje van vijf personen kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Per groep betaal je 20 euro. De volwassenenquiz start om 20 uur.