Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 3 januari 2018

Gemeentelijk nieuws 3 januari 2018

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Nieuwjaarsreceptie gemeentebestuur • Agenda gemeenteraad • Muzieknamiddag in De Cirkel • Bib: Spreekuur Digi-assistent • Gezocht: gemachtigd opzichters • Nieuwjaarsconcert Harmonieorkest • Lezing 'Meneer de notaris, familiegeheimen en geldperikelen onthuld' door Bert Kruismans • Opendeurdag over nieuwe opleidingen Qrios Campus Sint-Martinus

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 

Het gemeentebestuur en het gemeeentepersoneel wensen je het allerbeste voor 2018. Laten we er samen met heel Herk-de-Stad een ongelooflijk mooi jaar van maken! We verwachten je op zondag 28 januari van 11 tot 13 uur op het pleintje aan het stadhuis om samen te klinken op het nieuwe jaar. Schrijf het alvast in je agenda.


Agenda gemeenteraad maandag 8 januari

Op maandag 8 januari komt om 20 uur in de oude rijkswachtkazerne op de Markt de gemeenteraad samen. Op de agenda staan volgende punten:

1.Vernieuwing belastingreglement tot eind 2019: belasting op de afgifte van administratieve stukken.
2.Verlenging overeenkomst lokale diensteneconomie (De Winning - vzw Werkkans).
3.Verlenging samenwerkingsovereenkomst Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen (De Winning – vzw Groenwerk).
4.Onderhoudswerken 2018 - aanleg parking in betonstraatstenen Markt en  kruispunt Hof- en St. Maartenstraat - Goedkeuring lastvoorwaarden, gunningswijze en uit te nodigen firma's.
5.Onderhoud wegen in asfalt dienstjaar 2018 (Schoolstraat e.a.) - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze
6.Reglement verwaarloosde woningen en gebouwen - registratie en belasting.
7.Reglement betreffende de inventarisatie van en de heffing op leegstaande woningen en/of kamers.


Muzieknamiddag in De Cirkel

Kom op maandag 8 januari van 13.00 tot 16.00 naar de muzieknamiddag in De Cirkel. De toegang is gratis.


Spreekuur Digi-assistent in de Bib

Digi-assistent Willy Notelaers is op donderdag 4 januari van 10 tot 11 uur in de bib. Hij helpt je verder met de werking van e-mail en het organiseren van bijlagen. Bevestig vooraf even je komst via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Als je een specifieke vraag hebt, mag je die ook vooraf doormailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Breng zeker je eigen toestel mee.


Gezocht: gemachtigd opzichters!

De provincie Limburg organiseert dit jaar voor de negende keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Wil jij je graag inzetten om, binnen jouw gemeente, de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een beperking in het verkeer te bewaken, vooral bij het oversteken van de straat? Schrijf je dan zeker in !

Wie kan gemachtigd opzichter worden?

Iedereen die minstens 18 jaar is, over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de verkeersveiligheid. Het kan gaan om vrijwilligers, leerkrachten, ouders, gidsen van jeugdbewegingen, monitoren, stadswachten, sociale helpers, personeel van woonzorgcentra en van beschutte werkplaatsen, enzovoort.

Het provinciebestuur organiseert de theoretische opleidingen en dit op verschillende plaatsen in de provincie. De praktische opleiding vindt plaats in samenwerking met de lokale politie.

Na het volgen van de theoretische en praktische opleiding krijg je van je burgemeester de machtiging en verantwoordelijkheid om kinderen, scholieren, ouderen en/of personen met een beperking te begeleiden in het verkeer.

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de armband in de Belgische driekleur die de naam van de gemeente draagt en aan het C3-stopbordje om het verkeer stil te leggen. Het provinciebestuur bezorgt aan alle gemachtigd opzichters die de opleiding volgen een volledige uitrusting: een C3-stopbordje, een armband in de Belgische driekleur en bovendien ook een reflecterend veiligheidsvestje.

De opleiding én uitrusting zijn volledig gratis.

Inschrijven kan tot en met 26 januari 2018 via www.limburg.be/gemachtigdopzichter

Meer info:
dienst Mobiliteit en Routenetwerken provincie Limburg
tel. 011 23 83 40
e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Nieuwjaarsconcert Harmonieorkest Herk-de-Stad
Een muzikale toost op het nieuwe jaar! Het Harmonieorkest Herk-de-Stad o.l.v. Pieter Leemans nodigt je van harte uit op het nieuwjaarsconcert op zondag 7 januari om 11 uur in De Markthallen. Met een gulle greep uit het repertoire en bijzondere aandacht voor Britse componisten. Tickets kosten 9 euro in voorverkoop. Aan de kassa betaal je 11 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Tickets kan je bestellen via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 

Lezing 'Meneer de notaris, familiegeheimen en geldperikelen onthuld' door Bert Kruismans

Bert Kruismans geeft op maandag 8 januari om 14 uur in het kader van Academie Okra-Davidsfonds Herk-de-Stad een lezing met als titel ‘Meneer de notaris, familiegeheimen en geldperikelen onthuld…'.

Gezagsdrager, raadsman, biechtvader – de notaris is het allemaal. Zijn unieke functie in de Belgische samenleving bestaat al sinds ‘de notariswet’ van Napoleon. De notaris was eeuwenlang, samen met de dokter en meneer pastoor, een van de notabelen van het dorp. 200 jaar later blijft de essentie dezelfde: in de beslotenheid van zijn kabinet krijgt de notaris de meest intieme verhalen, anekdotes, amoureuze escapades en dirty secrets van zijn cliënten te horen.

Cabaretier, columnist en jurist Bert Kruismans (de eerste Slimste Mens) vlijde zich neer in Vlaamse, Waalse en Brusselse fauteuils en luisterde naar tientallen ontroerende, hilarische en vooral authentieke verhalen. Deze worden gekoppeld aan een gezonde levensles, bij wijze van leerpunten en valkuilen in de eigen situatie; Of de praktijk toegepast op de theorie indertijd in onze academie  gebracht door Notaris Levêcque.


Opendeurdag over nieuwe opleidingen Qrios Campus Sint-Martinus
Wil je je creativiteit in de keuken of bakkerij omzetten naar een professionele carrière? Welkom bij Qrios! Verder bouwend op de basiskennis, leer je er van het ervaren lerarenteam hedendaagse gerechten bereiden of bakken. Maar als leidinggevend chef of bakker, komt er natuurlijk meer bij kijken dan 'roeren in de potten en pannen'. Je wordt bij Qrios ook getraind in het aansturen van medewerkers. Helemaal klaar om deze uitdaging aan te gaan? Kom voor meer praktische informatie naar het infomoment en schrijf je in! Op zaterdag 13 januari is er een opendeurdag van 10 tot 13 uur. Gratis workshop truffels met holkogels en vegetarische keuken. Nieuwe modules vanaf januari 2018: Tapas, street & fingerfood; No cake, no party; Spaanse en Portugese wijnen en veggie. Meer info www.qrios.be, 013 33 88 98 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .