Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Officiële opening nieuwe speeltuin uitgesteld • Zitdagen belastingen • Kaarten Smikkeltochten in voorverkoop verkrijgbaar • Herks fietstreffen • Activiteiten in De Cirkel • Markant: Geleid bezoek aan de Brug van Vroenhoven • Lenteconcert kinder- en jeugdkoor In Dulci Jubilo • Martial Arts Cocktail in Sportcentrum Herkules • Huifkartocht met Okra Herk-de-Stad
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
Officiële opening nieuwe speeltuin uitgesteld

De officiële opening van de nieuwe speeltuin in het Olmenhof, die normaal zou doorgaan op vrijdag 27 mei, wordt eventjes uitgesteld door onvoorziene omstandigheden, waaronder het slechte weer. De nieuwe speeltoestellen staan intussen in de speeltuin, maar moeten nog gekeurd worden. Daarnaast zijn er nog zandwerken nodig en wordt er nog een toegankelijker pad aangelegd. Van zodra de speeltoestellen officieel gekeurd zijn mogen de Herkse kinderen wel al komen spelen op de nieuwe toestellen. De speeltuin kan dan wel nog enkele dagen afgesloten worden voor de werken die nog uitgevoerd moeten worden. De nieuwe datum van de officiële opening wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.


Zitdagen belastingen

Zoals elk jaar organiseert de Federale Overheidsdienst Financiën, Controle Personenbelastingen, zitdagen in Herk-de-Stad om te helpen bij het invullen van de belastingbrieven. De zitdagen vinden plaats op dinsdag 31 mei en donderdag 16 juni, telkens van 9 tot 15 uur in De Markthallen. Vergeet je documenten niet mee te brengen! Ook  met eventuele vragen kan je op deze zitdagen terecht.


Kaarten Smikkeltochten in voorverkoop verkrijgbaar

Op zondag 12 juni zijn er opnieuw de succesvolle Smikkeltochten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Een Smikkeltocht is een fietstocht van 25 of 50 kilometer met mooie tussenstops waar elke deelnemer kan genieten van een smakelijk hapje en drankje. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Deelnamekaarten zijn te koop bij Herkse wielertoeristenclubs, in Sportcentrum Herkules, De Markthallen, De Cirkel en aan de balie van het stadhuis. Tot 8 juni kosten kaarten 6 euro per volwassene en 2 euro per kind tot 14 jaar. Aan de kassa betaal je voor je deelname als volwassene 8 euro en als kind 3 euro per kaart.

Fietsafstand 25 km: twee tussenstops en drie smikkels
Fietsafstand 50 km: drie tussenstops en vier smikkels

Praktisch
Vertrek tussen 13.30 uur en 15 uur en aankomst op speelplaats Sint-Martinusscholen, campus Amandina. Ingang via Oude Tramweg.

 


Herks fietstreffen

Van zaterdag 4 juni tot en met donderdag 9 juni organiseren de dienst Sport en de Herkse wielertoeristenclubs en MTB-club het jaarlijkse Herks Fietstreffen.

Programma

 

Datum Doelgroep Plaats vertrek Vertrekuur Km
za. 4 juni Visueel gehandicapten Parking voetbalterrein K. Herk FC, Pikkeleerstraat 13.30 uur 50 km
zo. 5 juni Wielertoeristen,
begeleiding door motorrijders
Café Vantilt, Schakkebroek 8 uur 80 km
  Geoefende fietsers Café Vantilt, Schakkebroek 9 uur 50 km
Do. 9 juni Mountainbike Tennishal te Schulen, Manestraat 19 uur 30 of 40 km

 

 

 


Activiteiten in De Cirkel

Fietstochten
Donderdag 26 mei – vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel
Route Stokrooie
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en gebak)


Grote uitstap: Paira Daiza
Dinsdag 7 juni - vertrek om 8.00 uur aan kerkhof Herk-de-Stad

Tussen prachtige planten en verschillende architecturale en culturele hoogstandjes leven meer dan 5.000 dieren: de Afrikaanse Big Six, een baby-olifantje en haar familie, twee witte tijgers en natuurlijk de schattige reuzenpanda’s, uniek in het hart van Europa. Dit seizoen staat in het teken van de grote apen: de gorilla’s nemen hun intrek op een vulkanisch domein in Afrika, in Indonesië kan je orang-oetangs bewonderen. En je zal voor het eerst op ontdekking kunnen gaan in de nieuwe wereld: Terre du Froid. Terug rond 20 uur in Herk-de-Stad.
Deelnameprijs: 35 euro. Inschrijven in De Cirkel.

 


Geleid bezoek aan de Brug van Vroenhoven

Op vrijdag 3 juni kan je met Markant Herk-de-Stad de brug van Vroenhoeven bezoeken. Een gids vertelt het verhaal van de start van WOII aan en rond de brug en het verhaal van de kanalen en de binnenvaart. Het bezoek wordt afgesloten met een etentje. Inschrijven voor 25 mei via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het vertrek is voorzien om 16.45 uur aan het kerkhof van Herk-de-Stad.


Lenteconcert kinder- en jeugdkoor In Dulci Jubilo

Het kinder- en jeugdkoor In Dulci Jubilo nodigt je uit op een avond vol “beestig goeie” liedjes. Het Lenteconcert op zaterdag 4 juni om 19.30 uur in De Markthallen heeft als thema ‘een beestig avontuur’. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van het koor of bij Sandra Wouters via 0478 59 63 36. In voorverkoop betaal je 7 euro en aan de kassa 8 euro. Kinderen jonger dan twaalf mogen gratis binnen.


Martial Arts Cocktail in Sportcentrum Herkules

Martial Arts Cocktail vindt op zondag 29 mei van 9.30 tot 16 uur plaats in Sportcentrum Herkules. Kom je budo-geest verruimen! Ju-Jitsu, Karate, Taekwondo en Thai boxing slaan de handen in elkaar.Iedereen is welkom om te proeven van gevechts -en verdedigingssporten.
 Dagprijs : 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen slechts 5 euro inschrijving. Info en tickets via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


Huifkartocht met Okra Herk-de-Stad

Okra Herk-de-Stad organiseert op donderdag 9 juni met vertrek om 7.45 uur aan het kerkhof van Herk-de-Stad een daguitstap naar ‘De Roesthoef’ voor een uitstap met de huifkar door de mooie Kempen.

Je wil de omgeving eens anders zien. De purperen hei en de Kempen op een rustige manier beleven, recht de natuur in. Zigzaggend over de landsgrens met Nederland, beleef je een ongekend avontuur. Als je geluk hebt, zie je misschien een hertje. ’s Middags is er een picknick voorzien en bij aankomst rond 18 uur is er een barbecue. De deelnameprijs bedraagt 48 euro (inclusief autocar, huifkartocht, picknick, barbecue, water, frisdrank en koffie bij picknick en barbecue). Inschrijven en betalen voor 28 mei. Meer info krijg je bij Monique Costermans (0478 58 77 05) of Ria Trekels (0475 48 64 59).