Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 22 november 2017

Gemeentelijk nieuws 22 november 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Groepstentoonstelling Herkse kunstenaars • OCMW verhuurt drie vaste parkeerplaatsen • Activiteiten De Cirkel • The Flying Pickets in de Sint-Martinuskerk • Sinterklaas in Herk-de-Stad • Herk FC: Mosselfeestdagen • Maak zelf je natuurlijke verzorgingsproducten

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Groepstentoonstelling Herkse kunstenaars in De Markthallen

Nog tot 10 december loopt in De Markthallen de groepstentoonstelling van de Herkse kunstenaars.

Achter best veel Herkse huisgevels gonst het van de artistieke bedrijvigheid. Daar zitten geborgen natuurtalenten, uitmuntende autodidacten en verdienstelijke kunstbeoefenaars. Onze Herkse kunstenaars zijn misschien niet de ‘groten’ der aarde maar uit hun werk en engagement komen prachtige en zeer gevarieerde creaties voort. Reden genoeg om hen dit jaar voor de zeventiende keer een platform aan te bieden in De Markthallen.

Foto's van de vernissage vind je op www.herk-de-stad.be/herk-in-beeld.


OCMW verhuurt drie vaste parkeerplaatsen

Het OCMW van Herk-de-Stad heeft drie vaste parkeerplaatsen te huur in de kelderruimte van residentie ’t Vezerhuis aan de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15. De huurprijs bedraagt 65 euro per maand.

De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeurt los van de verhuring van de sociale huurappartementen van Residentie ’t Vezerhuis.  Ook niet-inwoners van ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats! Wagens op LPG worden niet toegestaan. Interesse? Neem dan contact op met Bart Princen van het OCMW via 013 78 09 54.


Activiteiten in De Cirkel

Crea- en spelnamiddag
Maandag 27 november - 14-16 uur

Sinds enkele maanden is De Cirkel gestart met een gezellige creanamiddag. Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen. Doe je zelf graag iets creatief en wil je dit delen met anderen? Kom dan naar de Creanamiddag. Iedereen is welkom om zijn/haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen. Deelname is gratis.

Muzieknamiddag in De Cirkel
Zin om te dansen en te zingen? Kom dan naar de muzieknamiddag in De Cirkel op maandag 4 december tussen 13 en 16 uur met DJ Eddy. De toegang is gratis.

Grote uitstap: kerstmarkt Maastricht
Dinsdag 12 december - vertrek om 10u aan het kerkhof van Herk-de-Stad.

Magisch Maastricht, de kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht, is volledig vernieuwd. Een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en heel veel traditionele activiteiten zorgen voor nog meer sfeer en beleving. De kerstchalets worden dit jaar voorzien van mooie rode daken met schitterende guirlandes waardoor de markt een nostalgische uitstraling krijgt. Maastricht is bovendien een sfeervolle stad, met gezellige winkels om alvast wat kerstinkopen te doen! Deelnameprijs: 15 euro.

Kennismaking met De Cirkel
Maandag 4 december - 19 uur in De Cirkel

Als senior ben je welkom in Dienstencentrum De Cirkel. Wil je weten wat je er allemaal kan doen en van welke diensten je gebruik kan maken, kom dan naar deze kennismakingsavond. Na uitleg en een rondleiding wordt er gezellig nagepraat met een kop koffie en stuk taart. Alle 55-plussers en nieuwe Herkse senioren zijn welkom. De deelname is gratis, maar wel graag even vooraf inschrijven.


The Flying Pickets in de Sint-Martinuskerk

Dertig jaar na hun eerste succes doen The Pickets weer het vasteland aan met hun nieuwste theatershow Strike Again! Nieuwe songs in sterke arrangementen, stemmen als instrumenten en natuurlijk die typisch Engelse humor! Op zaterdag 2 december staan ze alvast om 20.15 uur in de Sint-Martinuskerk.

De Britse Flying Pickets zijn de bekendste a-capellagroep van West-Europa. Ze ontstonden oorspronkelijk uit een theatergezelschap, dat het verhaal van de mijnwerkersstakingen tegen de regering Thatcher op de bühne bracht. Links van overtuiging en goed bij stem scoorden ze een wereldhit met hun versie van Yazoo’s Only you. Daarna volgden noteringen met When You’re Young And In Love en Who’s That Girl? én maar liefst dertien studio- en live albums met hun parelende versies van wereldhits.

Eerlijk is eerlijk, dit is geen doorsnee a-capellabandje, dit is wereldklasse!

Tickets kosten 15 euro en zijn te bestellen via www.demarkthallen.be. Aan de kassa betaal je 17 euro. Jongeren tot 18 jaar betalen 7 euro.


Sinterklaas bezoekt Herk-de-Stad

Op zaterdag 25 en zondag 26 november zullen de Sint en zijn pieten  een bezoek brengen bij de kinderen thuis. Alle kinderen geboren in 2008 en jonger krijgen een mooi geschenk. De knechten van de Sint komen op voorhand bij ieder gezin aankloppen voor een bijdrage. Wie afwezig was tijdens de omhaling kan zijn bijdrage ook nog meegeven aan de Sint in een gesloten omslag.

Op zaterdag 25 november bezoekt de Sint vanaf 15.30 uur de kinderen van:

•  Driespoortweg, Henri Knutsplein, Herkenrodestraat, Meester Mintenplein, Voetbogenstraat
•  Pikkeleerstraat, Oppum, De Pierpontstraat, Vezerlaan, Dr. Vanweddingenlaan, Ridderstraat
•  Doelstraat, Blijkbaan, Houwijkerstraat, Kl. Kruisstraat, Amandinaweg, Groot-veldweg, Bleukweg, Kragenstaat, Vogelzangstr. Gr. Kruisstraat
•  Hofstraat, Servaes Vaesplein, Diestsestraat, Markt, Hasseltsestraat, Molenstraat, Hasseltsesteenweg, Guldensporenlaan, Endepoelstraat, Hazenveldweg
•  Stevoortweg, Ruitstraat, Popelierestraat, Wijerkensweg, Veearts Strauvenlaan

Zondag 26 november vanaf 15.30 u. bezoekt de Sint de kinderen van:

•   Lazerijstraat, Silverijserstraat, Deken Van Herckstraat, Paul Vangeelstraat, Ursulinenstraat, Industrieweg, Dalemstraat, Halbekerstraat
•   Kulkenhofstraat, Oude Tramweg, Rummenweg, Timmerstraat
•   St.-Truidersteenweg, Smolderstraat, Jodestraat, Zoutbrugstraat
•   St.-Maartensstraat, Wendelenplein, Kleine en Grote Hoolstraat, Diestsesteenweg
•    Keibergstraat, Eggelstraat, Diepenpoelstraat, Keernestraat, Bommerstraat, Zevenheldenlaan, Oude straat


Sinterklaas komt ook op bezoek bij de kinderen van Berbroek en Schulen

Sinterklaas bezoekt op vrijdag 1 december vanaf 17.30 uur en op zaterdag 2 december vanaf 17 uur de kinderen van Berbroek en schulen. Het gaat om een organisatie van de Gezinsbond. Bij de leden van de Gezonsbond komt de Sint gratis op bezoek, niet-leden betalen 3 euro per kind. Opgelet! Enkel voor de inwoners van Berbroek en Schulen. Inschrijven kan online via https://goo.gl/forms/s0RT3Rm57ugPfYTE2 of bij Christel Ceyssens: 013/55 55 02 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Mosselfeestdagen bij Herk FC

Voetbalclub Herk-de-Stad FC organiseert op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november de jaarlijkse mosselfeestdagen. Mosselen (goudmerk) kosten 19 euro, stoofvlees 12 euro, ½ haan 11 euro, een hamburger 7 euro en een vegetarische schotel 10 euro. Alles wordt met frietjes of brood gereserveerd. Inschrijven kan bij Wim Hayen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bij alle bestuursleden.


Maak zelf je natuurlijke verzorgingsproducten

Op donderdag 23 november kan je van 19.30 tot 21.30 uur in De Markthallen met Vormingplus Limburg zelf je natuurlijke verzorgingsproducten leren maken.

Ook jouw huid verdient de beste verzorging, het liefst met natuurlijke ingrediënten. Bovendien hoef je helemaal geen dure producten te kopen, maar kun je ze makkelijk zelf maken. In deze workshop ga je aan de slag met onder meer rietsuiker, olijfolie, baksoda,.... Je keert naar huis terug met zelfgemaakte tandpasta, deodorant en lichaamsscrub. De deelnameprijs bedraagt 21 euro. Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00.