Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 15 november 2017

Gemeentelijk nieuws 15 november 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Gemeentelijke diensten gesloten op woensdag 15 november • Opruiming bloemen op kerkhof • Identificatie en registratie katten • Week van de Smaak en Voorleesweek in de bibliotheek • Groepstentoonstelling Herkse kunstenaars • Activiteiten De Cirkel • Sinterklaas in Herk-de-Stad • Toneelgroep Sint-Martinus: Per(r)ongeluk • Herk FC: Mosselfeestdagen • Maak zelf je natuurlijke verzorgingsproducten

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Gemeentelijke diensten gesloten op woensdag 15 november

Op woensdag 15 november zijn alle gemeentelijke diensten gesloten naar aanleiding van het Feest van de Dynastie. De Speeldoos is wel gewoon open.


Opruiming bloemen op kerkhof

In de week van 4 december worden alle bloemen op de kerkhoven opgeruimd. Als je de bloemen  of bloemstukjes wilt houden, moet je ze dus ten laatste op 3 december gaan halen


Identificatie en registratie katten

Vanaf 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit bekent dat alle katten dan, voor de leeftijd van 12 weken en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd zijn en geregistreerd moeten worden in de centrale databank CatID.

Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan. Opgelet: bij verhandelen is er tevens de verplichte sterilisatie / castratie.

Wat met mijn kat?
Als je kat op 1 november ouder is dan 12 weken, moet ze wettelijk gezien niet geïdentificeerd en geregistreerd zijn. Voor het dier en voor jou, is het natuurlijk beter als ze wel gechipt en geregistreerd is. Als ze verloren zou lopen, wordt ze sneller terug herenigd met jou.

Mijn kat is al geregistreerd. Moet dit nu opnieuw?
Nee, als je kat al geregistreerd was moet je ze niet opnieuw in CatID registreren.


Week van de Smaak en Voorleesweek in de bibliotheek

In de bibliotheek is het deze week Week van de Smaak en Voorleesweek. Op zondag 19 november valt er tussen 10 en 12 van alles te beleven. Wereldwinkel Herk-de-Stad laat je proeven en genieten van lekkere cava en originele chocolade. Er is om 11 uur een muzikaal kwartiertje voorlezen in gezelschap van juffrouw Doremi. Voor elke (voorlees)papa is er een kleine verrassing. Tenslotte staan de boeken over ‘De smaak van morgen’ extra in de kijker.


Groepstentoonstelling Herkse kunstenaars in De Markthallen

Van 19 november tot 10 december loopt in De Markthallen de groepstentoonstelling van de Herkse kunstenaars.

Achter best veel Herkse huisgevels gonst het van de artistieke bedrijvigheid. Daar zitten geborgen natuurtalenten, uitmuntende autodidacten en verdienstelijke kunstbeoefenaars. Onze Herkse kunstenaars zijn misschien niet de ‘groten’ der aarde maar uit hun werk en engagement komen prachtige en zeer gevarieerde creaties voort. Reden genoeg om hen dit jaar voor de zeventiende keer een platform aan te bieden in De Markthallen.

De opening van deze biënnale tentoonstelling met Herkse kunstenaars is op zondag 19 november om 11 uur in De Markthallen. Het  muzikale intermezzo wordt verzorgd door de klassen samenspel en instrumentaal ensemble van de Academie Haspengouw [Podium] o.l.v. Christel Borghlevens en Sabine Warnier.


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddag
Maandag 20 november - 13-16 uur
M&M

Crea- en spelnamiddag
Maandag 27 november - 14-16 uur

Sinds enkele maanden is De Cirkel gestart met een gezellige creanamiddag. Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen. Doe je zelf graag iets creatief en wil je dit delen met anderen? Kom dan naar de Creanamiddag. Iedereen is welkom om zijn/haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen. Deelname is gratis.


Sinterklaas bezoekt Herk-de-Stad

Sinterklaas komt opnieuw naar De Markthallen

Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen op zondag 19 november op uitnodiging van het KWB-Sinterklaascomité naar De Markthallen. De Sint wordt om 14.30 uur afgehaald aan het klooster. Alle Herkse kinderen en hun ouders zijn welkom. Samen met de harmonie ‘Sint-Martinus’ gaat het dan door de Herkse straten richting De Markthallen waar kinderanimatie voorzien is. Na de voorstelling deelt de Sint aan ieder kind wat lekkers uit.

Op zaterdag 25 en zondag 26 november zullen de Sint en zijn pieten ook een bezoek brengen bij de kinderen thuis. Alle kinderen geboren in 2008 en jonger krijgen een mooi geschenk. De knechten van de Sint komen op voorhand bij ieder gezin aankloppen voor een bijdrage. Wie afwezig was tijdens de omhaling kan zijn bijdrage ook nog meegeven aan de Sint in een gesloten omslag.

Op zaterdag 25 november bezoekt de Sint vanaf 15.30 u. de kinderen van:

•  Driespoortweg, Henri Knutsplein, Herkenrodestraat, Meester Mintenplein, Voetbogenstraat
•  Pikkeleerstraat, Oppum, De Pierpontstraat, Vezerlaan, Dr. Vanweddingenlaan, Ridderstraat
•  Doelstraat, Blijkbaan, Houwijkerstraat, Kl. Kruisstraat, Amandinaweg, Groot-veldweg, Bleukweg, Kragenstaat, Vogelzangstr. Gr. Kruisstraat
•  Hofstraat, Servaes Vaesplein, Diestsestraat, Markt, Hasseltsestraat, Molenstraat, Hasseltsesteenweg, Guldensporenlaan, Endepoelstraat, Hazenveldweg
•  Stevoortweg, Ruitstraat, Popelierestraat, Wijerkensweg, Veearts Strauvenlaan

Zondag 26 november vanaf 15.30 u. bezoekt de Sint de kinderen van:

•   Lazerijstraat, Silverijserstraat, Deken Van Herckstraat, Paul Vangeelstraat, Ursulinenstraat, Industrieweg, Dalemstraat, Halbekerstraat
•   Kulkenhofstraat, Oude Tramweg, Rummenweg, Timmerstraat
•   St.-Truidersteenweg, Smolderstraat, Jodestraat, Zoutbrugstraat
•   St.-Maartensstraat, Wendelenplein, Kleine en Grote Hoolstraat, Diestsesteenweg
•    Keibergstraat, Eggelstraat, Diepenpoelstraat, Keernestraat, Bommerstraat, Zevenheldenlaan, Oude straat


Sinterklaas komt ook op bezoek bij de kinderen van Berbroek en Schulen

Sinterklaas bezoekt op vrijdag 1 december vanaf 17.30 uur en op zaterdag 2 december vanaf 17 uur de kinderen van Berbroek en schulen. Het gaat om een organisatie van de Gezinsbond. Bij de leden van de Gezonsbond komt de Sint gratis op bezoek, niet-leden betalen 3 euro per kind. Opgelet! Enkel voor de inwoners van Berbroek en Schulen. Inschrijven kan online via https://goo.gl/forms/s0RT3Rm57ugPfYTE2 of bij Christel Ceyssens: 013/55 55 02 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Toneelgroep Sint-Martinus Herk-de-Stad presenteert Per(r)ongeluk

Toneelgroep Sint-Martinus Herk-de-Stad presenteert Per(r)ongeluk, een romantische komedie van Pol Anrys in een regie van Herman Durwael. Er zijn opvoeringen op vrijdag 24 en zaterdag 25 november om 20 uur en op zondag 26 november om 14.30 en 20 uur.

Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt gooit Isabelle haar dure verlovingsring weg over de balustrade aan de rand van het perron. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend terrein waar een aantal clochards en bedelaars huizen onder de twee bruggen van het station. Als Frederik later op het terrein verschijnt om de ring te zoeken, blijkt deze onvindbaar. Tijdens het zoeken naar de ring leert hij de mensen die onder de bruggen wonen kennen. Achiel en zijn blinde broer Ronny die onder brug 1 huizen; Rita en Vanessa, twee onbetrouwbare bedelaars en Suzy, een 18-jarig hoogzwanger meisje die onder brug 2 verblijven.

Wie heeft de ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer bevalt Suzy? Slagen Rita en Vanessa er in om Achiel en Ronny van het terrein weg te pesten? Heel wat vragen dus die een antwoord vinden in deze romantische komedie die bij wijlen ontroert en dan weer spannend of heel grappig is !

Voor u spelen: Goele Beets, Thomas Mees, Anke Ballet, Robert Robijns, Bart Ector, Ingrid Aerts, Els Motmans, Jonas Salu, Eline Vantilt, Bart Kumpen en Leen Berden.

Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro, aan de kassa betaal je 10 euro. Wie voor de voorstelling op zondagmiddag kiest, krijgt tijdens de pauze gratis een stuk taart bij de koffie. Kaarten zijn te bestellen bij Michiel Vanloffelt via 0473 81 56 58 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Op zaterdag 18 november kan je van 9 tot 12 uur ook in de inkomhal van De Markthallen kaarten in voorverkoop kopen.


Mosselfeestdagen bij Herk FC

Voetbalclub Herk-de-Stad FC organiseert op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november de jaarlijkse mosselfeestdagen. Mosselen (goudmerk) kosten 19 euro, stoofvlees 12 euro, ½ haan 11 euro, een hamburger 7 euro en een vegetarische schotel 10 euro. Alles wordt met frietjes of brood gereserveerd. Inschrijven kan bij Wim Hayen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bij alle bestuursleden.


Maak zelf je natuurlijke verzorgingsproducten

Op donderdag 23 november kan je van 19.30 tot 21.30 uur in De Markthallen met Vormingplus Limburg zelf je natuurlijke verzorgingsproducten leren maken.

Ook jouw huid verdient de beste verzorging, het liefst met natuurlijke ingrediënten. Bovendien hoef je helemaal geen dure producten te kopen, maar kun je ze makkelijk zelf maken. In deze workshop ga je aan de slag met onder meer rietsuiker, olijfolie, baksoda,.... Je keert naar huis terug met zelfgemaakte tandpasta, deodorant en lichaamsscrub. De deelnameprijs bedraagt 21 euro. Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00.