Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 8 november 2017

Gemeentelijk nieuws 8 november 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Sint-Maartenfeest • Informatieavond: orgaandonatie • Groepstentoonstelling Herkse kunstenaars • Activiteiten De Cirkel • Voorlezen in de bib • TTC Schulen: inzameling herbruikbare spullen • Sinterklaas in Herk-de-Stad • Schouderpijn door Filip Robijns • TTC Schulen: Balspeeltuin • Toneelgroep Sint-Martinus: Per(r)ongeluk • Herk FC: Mosselfeestdagen

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Sint-Maartenfeest op zaterdag 11 november

Herk-de-Stad viert op zaterdag 11 november opnieuw Sint-Maarten op de Markt.

Programma:

14-18 uur: Oude ambachten ontdekken
16.30 uur: Wie bakt de lekkerste pannenkoek van Herk? Meer info of inschrijven hiervoor kan op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Maak je deeg thuis al klaar, bak ‘live’ je pannenkoek en laat de jury beslissen.
15.30 uur: Film 'Het verloren Dorp' van De Smurfen in De Markthallen
18.00 uur: Sint-Maartenstoet
18.30 uur: Optreden van Zannemie & De Bende
19.30 uur: Feestelijk vuurwerk
20.00 uur: Optreden van Hasjke

Hapjes en drankjes
Pannenkoeken
11.11.11 borrels

Gratis toegang.


Informatieavond rond orgaandonatie

Op donderdag 9 november wordt er om 19 uur in het cafetaria op campus Ursula van het Jessa Ziekenhuis een informatieavond rond orgaandonatie georganiseerd.

Dankzij orgaandonatie kunnen jaarlijks een duizendtal mensen worden gered die zich in een onomkeerbaar eindstadium bevinden van een hart-, long-, lever-, nier-, pancreas- en/of darmziekte. Maar dit gered worden is verbonden met het overlijden van een anonieme donor waarvoor hulp niet meer kan baten. Volgens de wet is iedere Belg een potentiële orgaandonor. Toch bestaat de mogelijkheid om verzet aan te tekenen of net toestemming te geven. Zo is er bij een overlijden geen discussie meer mogelijk bij een eventueel protest van nabestaanden. Deze avond biedt de gelegenheid om met anderen, maar ook met de sprekers, te praten over dit levensbelangrijke thema. Want, transplantatie geeft patiënten die wachten op een orgaan immers een kans op een nieuw kostbaar leven, de kans op een leven in toegevoegde tijd.

Deelname is gratis.


Groepstentoonstelling Herkse kunstenaars in De Markthallen

Van 19 november tot 10 december loopt in De Markthallen de groepstentoonstelling van de Herkse kunstenaars.
Achter best veel Herkse huisgevels gonst het van de artistieke bedrijvigheid. Daar zitten geborgen natuurtalenten, uitmuntende autodidacten en verdienstelijke kunstbeoefenaars. Onze Herkse kunstenaars zijn misschien niet de ‘groten’ der aarde maar uit hun werk en engagement komen prachtige en zeer gevarieerde creaties voort. Reden genoeg om hen dit jaar voor de zeventiende keer een platform aan te bieden in De Markthallen.

De opening van deze biënnale tentoonstelling met Herkse kunstenaars is op zondag 19 november om 11 uur in De Markthallen. Het  muzikale intermezzo wordt verzorgd door de klassen samenspel en instrumentaal ensemble van de Academie Haspengouw [Podium] o.l.v. Christel Borghlevens en Sabine Warnier.


Activiteiten in De Cirkel

Crea- en spelnamiddag

 

Maandag 13 november - 14-16 uur

Sinds enkele maanden is De Cirkel gestart met een gezellige creanamiddag. Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen. Doe je zelf graag iets creatief en wil je dit delen met anderen? Kom dan naar de Creanamiddag. Iedereen is welkom om zijn/haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen. Deelname is gratis.


Voorlezen in de bibliotheek

Op zondag 19 november komt mevrouw Doremi in de bibliotheek om 11 uur alle kinderen persoonlijk welkom heten op het Kwartiertje voorlezen. En om het belang van de Voorleesweek extra in de kijker te zetten, zal er muziek doorheen het voorleesverhaaltje klinken. Alle voorleespapa’s krijgen bovendien een leuke verrassing. Op de website www.voorlezen.be vind je boekentips volgens de leeftijd van je koter (0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar of 9-12 jaar). En omdat je je hele leven lang kan voorlezen, staan er zelfs boekentips voor volwassenen. Zo kan je, als zoon of dochter naar dromenland is, ook eens iets voorlezen aan man- of vrouwlief: waarom niet?


TTC Schulen zamelt herbruikbare spullen in ten voordele van de jeugdwerking

In november slaan de Tafeltennisclub van Schulen en De Kringwinkel West-Limburg de handen in elkaar voor een lokale inzamelactie van herbruikbare spullen. Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om z’n spullen naar De Kringwinkel te brengen, draaien we de rollen om en komen we naar jou toe. De inzamelactie wordt georganiseerd ter ondersteuning van de jeugdwerking van TTC Schulen, o.a. voor de aankoop van materiaal om de jongsten spelender wijze zin te doen krijgen in tafeltennis.

De ophaalboxen van De Kringwinkel staan op vrijdag 10 en zaterdag 11 november in de lokalen van de sporthal in Schulen. Op 10 november kan je er terecht van 18 tot 21 uur en op 11 november van 9 tot 12 en van 13 tot 20 uur.


Sinterklaas bezoekt Herk-de-Stad

Sinterklaas komt opnieuw naar De Markthallen

Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen op zondag 19 november op uitnodiging van het KWB-Sinterklaascomité naar De Markthallen. De Sint wordt om 14.30 uur afgehaald aan het klooster. Alle Herkse kinderen en hun ouders zijn welkom. Samen met de harmonie ‘Sint-Martinus’ gaat het dan door de Herkse straten richting De Markthallen waar kinderanimatie voorzien is. Na de voorstelling deelt de Sint aan ieder kind wat lekkers uit.

Op zaterdag 25 en zondag 26 november zullen de Sint en zijn pieten ook een bezoek brengen bij de kinderen thuis. Alle kinderen geboren in 2008 en jonger krijgen een mooi geschenk. De knechten van de Sint komen op voorhand bij ieder gezin aankloppen voor een bijdrage. Wie afwezig was tijdens de omhaling kan zijn bijdrage ook nog meegeven aan de Sint in een gesloten omslag.

Op zaterdag 25 november bezoekt de Sint vanaf 15.30 uur de kinderen van:

•  Driespoortweg, Henri Knutsplein, Herkenrodestraat, Meester Mintenplein, Voetbogenstraat
•  Pikkeleerstraat, Oppum, De Pierpontstraat, Vezerlaan, Dr. Vanweddingenlaan, Ridderstraat
•  Doelstraat, Blijkbaan, Houwijkerstraat, Kl. Kruisstraat, Amandinaweg, Groot-veldweg, Bleukweg, Kragenstaat, Vogelzangstr. Gr. Kruisstraat
•  Hofstraat, Servaes Vaesplein, Diestsestraat, Markt, Hasseltsestraat, Molenstraat, Hasseltsesteenweg, Guldensporenlaan, Endepoelstraat, Hazenveldweg
•  Stevoortweg, Ruitstraat, Popelierestraat, Wijerkensweg, Veearts Strauvenlaan

Zondag 26 november vanaf 15.30 u. bezoekt de Sint de kinderen van:

•   Lazerijstraat, Silverijserstraat, Deken Van Herckstraat, Paul Vangeelstraat, Ursulinenstraat, Industrieweg, Dalemstraat, Halbekerstraat
•   Kulkenhofstraat, Oude Tramweg, Rummenweg, Timmerstraat
•   St.-Truidersteenweg, Smolderstraat, Jodestraat, Zoutbrugstraat
•   St.-Maartensstraat, Wendelenplein, Kleine en Grote Hoolstraat, Diestsesteenweg
•    Keibergstraat, Eggelstraat, Diepenpoelstraat, Keernestraat, Bommerstraat, Zevenheldenlaan, Oude straat


 

Sinterklaas komt ook op bezoek bij de kinderen van Berbroek en Schulen

Sinterklaas bezoekt op vrijdag 1 december vanaf 17.30 uur en op zaterdag 2 december vanaf 17 uur de kinderen van Berbroek en schulen. Het gaat om een organisatie van de Gezinsbond. Bij de leden van de Gezonsbond komt de Sint gratis op bezoek, niet-leden betalen 3 euro per kind. Opgelet! Enkel voor de inwoners van Berbroek en Schulen. Inschrijven kan online via https://goo.gl/forms/s0RT3Rm57ugPfYTE2 of bij Christel Ceyssens: 013/55 55 02 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Schouderpijn door Filip Robijns

Geneesheer-orthopedist  Filip Robijns geeft op maandag 13 november om 14 uur in De Markthallen een lezing over schouderpijn.

Steeds meer en meer mensen lijken schouderproblemen te hebben. Het lijkt wel een epidemie. Maar schouderpijn komt niet vaker voor dan vroeger. De behandelingsmogelijkheden verbeteren wel en worden daardoor vaker toegepast. Ermee leren leven, hoeft niet meer per se. We gaan dieper in op de aard van de klachten, de diagnose en de verschillende behandelingen.

Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering)

Meer info:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 013 55 20 95


Balspeeltuin georganiseerd door TTC Schulen

TTC Schulen organiseert op zondag 12 november van 10 tot 11 uur voor de tweede keer ‘Balspeeltuin’. Kinderen van vier tot zeven jaar kunnen er samen met hun mama, papa, oma of opa komen sporten. De trainers van TTC Schulen zorgen voor een gevarieerd aanbod waar zelfs de jongste kinderen zich in kunnen uitleven. Wedden dat de ballen en ballonnen opnieuw in het rond zullen vliegen. Inschrijven kan tot drie dagen vooraf door de voornaam en naam samen met de geboortedatum van het kind te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Sportkledij en non-marking sportschoenen zijn verplicht. De volgende sessie gaat door op 17 december van 10 tot 11 uur. Meer informatie krijg je op www.ttcschulen.be.


Toneelgroep Sint-Martinus Herk-de-Stad presenteert Per(r)ongeluk

Toneelgroep Sint-Martinus Herk-de-Stad presenteert Per(r)ongeluk, een romantische komedie van Pol Anrys in een regie van Herman Durwael. Er zijn opvoeringen op vrijdag 24 en zaterdag 25 november om 20 uur en op zondag 26 november om 14.30 en 20 uur.

Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt gooit Isabelle haar dure verlovingsring weg over de balustrade aan de rand van het perron. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend terrein waar een aantal clochards en bedelaars huizen onder de twee bruggen van het station. Als Frederik later op het terrein verschijnt om de ring te zoeken, blijkt deze onvindbaar. Tijdens het zoeken naar de ring leert hij de mensen die onder de bruggen wonen kennen. Achiel en zijn blinde broer Ronny die onder brug 1 huizen; Rita en Vanessa, twee onbetrouwbare bedelaars en Suzy, een 18-jarig hoogzwanger meisje die onder brug 2 verblijven.

Wie heeft de ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer bevalt Suzy? Slagen Rita en Vanessa er in om Achiel en Ronny van het terrein weg te pesten? Heel wat vragen dus die een antwoord vinden in deze romantische komedie die bij wijlen ontroert en dan weer spannend of heel grappig is !

Voor u spelen: Goele Beets, Thomas Mees, Anke Ballet, Robert Robijns, Bart Ector, Ingrid Aerts, Els Motmans, Jonas Salu, Eline Vantilt, Bart Kumpen en Leen Berden.

Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro, aan de kassa betaal je 10 euro. Wie voor de voorstelling op zondagmiddag kiest, krijgt tijdens de pauze gratis een stuk taart bij de koffie. Kaarten zijn te bestellen bij Michiel Vanloffelt via 0473 81 56 58 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Op woensdag 8 november van 18 tot 20 uur en op zaterdag 18 november van 9 tot 12 uur kan je ook in de inkomhal van De Markthallen kaarten in voorverkoop kopen.


Mosselfeestdagen bij Herk FC

Voetbalclub Herk-de-Stad FC organiseert op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november de jaarlijkse mosselfeestdagen. Mosselen (goudmerk) kosten 19 euro, stoofvlees 12 euro, ½ haan 11 euro, een hamburger 7 euro en een vegetarische schotel 10 euro. Alles wordt met frietjes of brood gereserveerd. Inschrijven kan bij Wim Hayen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bij alle bestuursleden.