Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 25 oktober 2017

Gemeentelijk nieuws 25 oktober 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Vacature medewerker Jeugd • Activiteiten De Cirkel • Markthallen: A tribute to The Mavericks • TTC Schulen: inzameling herbruikbare spullen tvv de jeugdwerking • 11-11-11: Het verhaal van Bassem en Nadine, Syrische Herkenaren

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Vacature medewerker Jeugd (4/5de tewerkstelling)

Het Stadsbestuur van Herk-de-Stad gaat over tot de spoedige aanwerving van een medewerker jeugd (4/5de tewerkstelling).

Jobinhoud:
Onder leiding van het diensthoofd cultuur & jeugd sta je in voor :
- opvolgen dagelijkse werking & programmatie jeugdhuis XL en begeleiden vrijwilligers
- actief meewerken aan de organisatie van gemeentelijke evenementen
- meewerken aan de voorbereiding en uitvoering van beleidsdoelstellingen en acties rond jeugd

Profiel:
- diploma hoger secundair onderwijs of gelijkgesteld
- enthousiaste medewerker, bereid tot regelmatig avond- en weekendwerk
- ervaring binnen een jeugdhuis en /of het bredere jeugdwerk en/of een pedagogische bagage vormen
  een pluspunt; vertrouwd met het doelpubliek van een jeugdhuis en bereid zich in te leven in hun
  leefwereld.
- organisatorisch talent dat vlot communiceert
- zelfstandig en verantwoordelijk

Wij bieden:
- de mogelijkheid om ervaring op te doen in een boeiende en uitdagende functie (contract bepaalde duur, met kans op deeltijdse bestendiging)
- een salarispakket op C-niveau (geïndexeerde brutomaandwedde min. € 1.551,80 – max. € 2.448,74, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, …
- opleidingsmogelijkheden en ruime kansen voor persoonlijke groei

Interesse?
Bezorg je kandidatuur - vergezeld van een uitgebreid cv en een gewone kopie van het gevraagde diploma aan het College van Burgemeester en Schepenen, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad. Dit kan per post, tegen afgiftebewijs of per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (vraag ontvangstbevestiging).

De uiterste datum voor het indienen van je kandidatuur is 31 oktober 2017. De selectiegesprekken vinden plaats op 8 november 2017 (uitnodiging volgt).

Meer informatie?
www.herk-de-stad.be/economie/vacatures of Dienst Personeel: tel. 013 78 09 56 - e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Activiteiten in De Cirkel

Fietstochten

Donderdag 26 oktober - vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel

Route Nieuwerkerken/Binderveld
Deelnameprijs: 3 euro (incl. koffie en koek)


A tribute to The Mavericks in De Markthallen

The Mavorix staat op donderdag 9 november om 20.15 uur met ‘A Tribute To The Mevericks’ op het podium van De Markthallen

The Mavorix dompelt je onder in de sfeer van eindeloze highways, desolate motels en donkere kroegen. Terug naar de roots van rauwe Amerikaanse muziek met een zuiders tintje. De sound kan je omschrijven als pop-country met een mix van tex-mex, country, rock, blues en swing. Muziek waarin de geesten van Roy Orbison, Elvis Presley, Patsy Cline en Johnny Cash rondwaren. Het prachtige stemgeluid van Raul Malo wordt feilloos geïmiteerd door leadzanger Wim Claes.

The Mavorix bestaat uit vijf ervaren muzikanten die samen met hun geweldige blazerssectie (Bart Gysemans en Marc Steenbergen) een prachtige show neerzetten. De show is een mix van de beste nummers van The Mavericks. Een echte aanrader voor liefhebbers van Amerikaanse muziek.

Tickets kosten in voorverkoop 10 euro en zijn te bestellen via www.demarkthallen.be. Aan de kassa betaal je 12 euro.


TTC Schulen zamelt herbruikbare spullen in ten voordele van de jeugdwerking

In november slaan de Tafeltennisclub van Schulen en De Kringwinkel West-Limburg de handen in elkaar voor een lokale inzamelactie van herbruikbare spullen. Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om z’n spullen naar De Kringwinkel te brengen, draaien we de rollen om en komen we naar jou toe. De inzamelactie wordt georganiseerd ter ondersteuning van de jeugdwerking van TTC Schulen, o.a. voor de aankoop van materiaal om de jongsten spelender wijze zin te doen krijgen in tafeltennis.

De ophaalboxen van De Kringwinkel staan op vrijdag 10 en zaterdag 11 november in de lokalen van de sporthal in Schulen. Op 10 november kan je er terecht van 18 tot 21 uur en op 11 november van 9 tot 12 en van 13 tot 20 uur.


Het verhaal van Bassem en Nadine, Syrische Herkenaren

Op dinsdag 7 november om 20 uur vertellen Bassem en Nadine hun verhaal in De Markthallen. Bassem Sharif-Taha ontvluchtte zo’n twee jaar geleden zijn geboorteland Syrië omwille van de verschrikkelijke burgeroorlog die er nu al jaren woedt. Bassem kwam na een lange reis in Herk-de-Stad terecht. Zijn integratie begon in de bibliotheek. Hij wilde zich graag nuttig maken en had het boeken kaften snel onder de knie. Ook tijdens de grote schoonmaak stak hij de handen mee uit de mouwen. Hij hielp ook onmiddellijk bij de schooluitleningen. Vooral dat laatste bood hem de kans om zijn Nederlands te oefenen.

Op de valreep van 2016, namelijk in de namiddag van 31 december, arriveerden ook zijn echtgenote Nadine en zijn twee zonen Hassan en Omar in Herk-de-Stad. Het gezin was eindelijk weer samen! Inmiddels groeide er een mooie vriendschapsrelatie tussen dit gezin en het bibliotheekpersoneel.

11.11.11.

Met de getuigenis van Bassem en Nadine geven het lokale 11.11.11 comité, de bib en de Wereldraad een stem en een gezicht aan één van de 65 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlog en vervolging. Het is een positief verhaal van een gezin dat zich absoluut wil integreren en van een lokale samenleving die kansen biedt. De organisatoren willen met deze getuigenis opnieuw het menselijke verhaal centraal stellen in een debat waarin vaak cijfers en statistieken de overhand hebben. Deze activiteit kadert in de 11.11.11.-campagne “Allemaal mensen, onderweg naar beter”. 

Ook jij kan 11.11.11. steunen! Draag de pin zien en steun de campagne op www.11.be/allemaalmensen. Je kan een gift doen op 11.11.11 Herk-de-Stad, Vlasfabriekstraat 11 1060 Brussel op het rekeningnummer BE 30000000001111 met vermelding 933/0143/26392. Ook welkom voor borreltje aan de stand van 11.11.11. tijdens de Sint-Maartenviering op 11 november!