Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 11 oktober 2017

Gemeentelijk nieuws 11 oktober 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Schoonmaken grafgedenktekens op kerkhoven • Janine Bishops en Frank Van Erum in De Markthallen • Activiteiten De Cirkel • Fairtrade-koffie-dag in elke Wereldwinkel • Gezinsbond: Bezoek chocoladetempel • Back to the fifties door Marc Brillouet • TTC Schulen: Balspeeltuin

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Schoonmaken grafgedenktekens op kerkhoven door PWA-ers

Ook dit jaar kan je de grafgedenktekens van overleden familieleden of vrienden laten schoonmaken door werknemers van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA). Per schoonmaakbeurt wordt een vergoeding van 6,20 euro gevraagd voor een graf met een oppervlakte van 1,44 vierkante meter. Per bijkomende vierkante meter komt daar nog eens 3,10 euro bij. Je aanvraag moet voor 24 oktober gebeuren bij de dienst Financiën in het stadhuis. Bij elke aanvraag dient een aanvraagformulier ingevuld te worden waarvoor we volgende gegevens nodig hebben: naam en voornaam van de overledene en de overlijdensdatum aangevuld met de ligging van het graf (grafnummer of beschrijving van de ligging vanaf de ingang van het kerkhof), de grootte en de materialen van de grafsteen. Na betaling wordt de opdracht gegeven aan de PWA’ers om de grafsteen te kuisen.

Meer informatie krijg je via 013 38 03 29.


Janine Bishops en Frank Van Erum met 'Het Laatste woord' in De Markthallen

Janine Bishops en Frank Van Erum brengen op donderdag 12 oktober om 20.15 uur in De Markthallen 'Het laatste woord'.

Of je haar nu kent als Jenny uit Thuis of van haar glansrijke rollen in het Fakkeltheater en de KVS, Janine Bischops is een eersteklas podiumtalent! In deze personality show trekt ze zoals steeds alle registers open. Ze krijgt daarbij assistentie van acteur/comedian Frank Van Erum én van de teksten van Jacqueline Compernolle, uit wiens repertoire werd geput voor deze voorstelling.

Verwacht geen sketch-show, conference of stand-up comedy. Het wordt een mix van dat alles. Janine en Frank spelen alle rollen, alle leeftijden en alle geslachten door elkaar. Peter Perceval tekent voor de regie. ‘Het laatste woord’ toont aan dat schrijnende, tenenkrullende of confronterende onderwerpen verschillende generaties kunnen ontroeren en samenbrengen als je maar humor hebt!

Ticket kosten in voorverkoop 15 euro en zijn te bestellen via www.demarkthallen.be i.s.m. Katapult


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddag in De Cirkel

Kom op maandag 16 oktober tussen 13 en 16 uur meezingen op de muzieknamiddag met Ron van Dijck. De toegang is gratis.

Mammobox

Dinsdag 24 oktober – 14 uur in De Cirkel

Tijdens een mammoboxsessie praten vrouwen, zowel jong als iets ouder, op een ontspannende manier over borst- en baarmoederhalskanker en de vroegtijdige opsporing ervan. Vragen, onzekerheden en gevoelens komen aan bod. Onderwerpen zoals beha, maandverband, borsten, borstbewustzijn, borst- en baarmoederhalskankerscreening worden besproken.

Gratis deelname.


 


Zaterdag 14 oktober: Fairtrade-koffie-dag in elke Wereldwinkel

Rep je op zaterdag 14 oktober naar de Wereldwinkel op de Markt 27 in Herk Centrum met een leeg koffiepakje en ruil het gratis in voor een vol pakje Oxfam-koffie (250g). Je maakt bovendien kans op één jaar lang gratis Oxfam-koffie. Met deze ruilactie geeft Oxfam iedereen een duwtje in de rug om voortaan altijd voor eerlijke koffie van Oxfam te kiezen. Wereldwinkeldag is de afsluiter van de Week van de Fair Trade die loopt van 4 tot 14 oktober.

Koffie in de wereldwinkel komt rechtstreeks van koffieboeren in het Zuiden. Oxfam koopt koffie van zestien coöperaties uit tien landen. Maar Oxfam doet meer dan handel drijven! Oxfam biedt een langetermijnrelatie, zodat boeren weten dat Oxfam hen niet in de kou laat staan. Zo hebben ze zicht op een vaste omzet en kunnen ze investeringen plannen. Oxfam helpt hen ook hun teelt duurzamer en ecologischer te maken en te diversifiëren, zodat ze minder afhankelijk zijn van de verkoop van enkel koffie. Daarnaast worden ze ondersteund als groep, zodat ze sterker staan in hun onderhandelingspositie op de internationale markt.


Bezoek chocoladetempel met Gezinsbond

Ben je tussen zes en twaalf jaar en wil je het geheim van chocolade kennen? Ga dan op maandag 30 oktober met de Gezinsbond Berbroek-Schulen op bezoek bij de chocoladetempel van Côte d’or in Halle. Je ontdekt er hoe chocolade ontstond en hoe chocolade gemaakt wordt. Als kers op de taart maak je je eigen chocolade en ontwerp je zelf de verpakking. Het vertrek is voorzien om 12 uur met de bus aan het station van Schulen. Voorziene thuiskomst: 17.30 uur. Leden betalen 10 ero, niet-leden 13 euro. Inschrijven voor 20 oktober bij Christel Ceyssens via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Back to the fifties door Marc Brillouet
Marc Brillouet geeft op maandag 16 oktober van 14 tot 16.30 uur in De Markthallen de lezing 'Back to the fifties'. 1955 was een keerpunt in de muziek. Dat jaar verscheen Rock Around the Clock van Bill Haley. Het zette een nieuw muziekgenre in de markt. Voor Marc Brillouet het uitgelezen moment om terug te blikken op die turbulente jaren. Het begon muzikaal vrij rustig met de zoetgevooisde stemmen van onder meer Doris Day en Nat King Cole. Vervolgens houden we halt bij de legendarische deejay Alan Freed die als eerste de term rock-'n- roll in zijn radioprogramma gebruikte. Daarna is het tijd voor Elvis Presley. Later is het de beurt aan tieneridolen als Paul Anka, Brenda Lee en The Everly Brothers. Ook de zwarte muziek passeert de revue met voorop de legendarische doowopgroep The Platters.                                       
Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering). Vooraf inschrijven is niet nodig. Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 013 55 20 95

Balspeeltuin georganiseerd door TTC Schulen

TTC Schulen organiseert op zondag 22 oktober van 10 tot 11 uur voor de tweede keer ‘Balspeeltuin’. Kinderen van vier tot zeven jaar kunnen er samen met hun mama, papa, oma of opa komen sporten. De trainers van TTC Schulen zorgen voor een gevarieerd aanbod waar zelfs de jongste kinderen zich in kunnen uitleven. Wedden dat de ballen en ballonnen opnieuw in het rond zullen vliegen. Inschrijven kan tot drie dagen vooraf door de voornaam en naam samen met de geboortedatum van het kind te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Sportkledij en non-marking sportschoenen zijn verplicht. De volgende sessies gaan door op 12 november en 17 december, telkens van 10 tot 11 uur. Meer informatie krijg je op www.ttcschulen.be.