Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 4 oktober 2017

Gemeentelijk nieuws 4 oktober 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Schoonmaken grafgedenktekens op kerkhoven • Janine Bishops en Frank Van Erum in De Markthallen • Digi-assistent in de bibliotheek • Activiteiten De Cirkel • Gezinsbond: kleuteryoga • Fairtrade-koffie-dag in elke Wereldwinkel • Gezinsbond: Bezoek chocoladetempel • Back to the fifties door Marc Brillouet • Workshop Alles is water! in De Markthallen

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Schoonmaken grafgedenktekens op kerkhoven door PWA-ers

Ook dit jaar kan je de grafgedenktekens van overleden familieleden of vrienden laten schoonmaken door werknemers van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA). Per schoonmaakbeurt wordt een vergoeding van 6,20 euro gevraagd voor een graf met een oppervlakte van 1,44 vierkante meter. Per bijkomende vierkante meter komt daar nog eens 3,10 euro bij. Je aanvraag moet voor 24 oktober gebeuren bij de dienst Financiën in het stadhuis. Bij elke aanvraag dient een aanvraagformulier ingevuld te worden waarvoor we volgende gegevens nodig hebben: naam en voornaam van de overledene en de overlijdensdatum aangevuld met de ligging van het graf (grafnummer of beschrijving van de ligging vanaf de ingang van het kerkhof), de grootte en de materialen van de grafsteen. Na betaling wordt de opdracht gegeven aan de PWA’ers om de grafsteen te kuisen.

Meer informatie krijg je via 013 38 03 29.


Janine Bishops en Frank Van Erum met 'Het Laatste woord' in De Markthallen

Janine Bishops en Frank Van Erum brengen op donderdag 12 oktober om 20.15 uur in De Markthallen 'Het laatste woord'.

Of je haar nu kent als Jenny uit Thuis of van haar glansrijke rollen in het Fakkeltheater en de KVS, Janine Bischops is een eersteklas podiumtalent! In deze personality show trekt ze zoals steeds alle registers open. Ze krijgt daarbij assistentie van acteur/comedian Frank Van Erum én van de teksten van Jacqueline Compernolle, uit wiens repertoire werd geput voor deze voorstelling.

Verwacht geen sketch-show, conference of stand-up comedy. Het wordt een mix van dat alles. Janine en Frank spelen alle rollen, alle leeftijden en alle geslachten door elkaar. Peter Perceval tekent voor de regie. ‘Het laatste woord’ toont aan dat schrijnende, tenenkrullende of confronterende onderwerpen verschillende generaties kunnen ontroeren en samenbrengen als je maar humor hebt!

Ticket kosten in voorverkoop 15 euro en zijn te bestellen via www.demarkthallen.be en zijn te bestellen via www.demarkthallen.be.

i.s.m. Katapult


Digi-assistent in de bibliotheek

Heb je problemen met of vragen over je pc, laptop, gsm, smartphone, apps, software, foto's enz.? De Digi-assistent helpt je graag verder. Op donderdag 5 oktober houdt de Digi-assistent opnieuw spreekuur in de bibliotheek van 10 tot 11 uur.Vragen mag je eventueel vooraf doormailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddag in De Cirkel
Kom mee dansen en zingen op volgende namiddagen:

Maandag 16 oktober: Ron van Dijck

De muzieknamiddagen vinden plaats van 13 tot 16 uur. De toegang is gratis.

Workshop ‘pralines en truffels’

Vrijdag 6 oktober – 13.00 uur in De Cirkel

Ontdek tijdens deze chocoladeworkshop het geheim achter pralines en leer ze zelf maken! Tijdens de workshop krijg je uitleg over pralines en chocolade zodat deze lekkernijen geen geheimen meer voor je hebben. Achteraf volgt uiteraard een degustatie en neem je een doosje zelfgemaakte pralines mee naar huis.
Kostprijs: 10 euro (inclusief ingrediënten)

Bezoek mammografische eenheid Jessa-Ziekenhuis Campus St. Ursula

Dinsdag 17 oktober – vertrek 14 uur aan De Cirkel

Tijdens een bezoek aan de radiologische dienst maak je kennis met het borstonderzoek. Je krijgt er antwoord op je vragen, zorgen en twijfels. Zo weet je beter wat je wel en niet kan verwachten bij een mammografie. Anekdotes, voorbeelden en getuigenissen creëren ruimte voor open gesprekken en interactie.

Creëer je eigen rustpunt in stressvolle tijden

Dinsdag 10 oktober – 20.00 uur lokaal 11 De Markthallen

Een leven zonder stress lijkt aanlokkelijk in deze drukke tijden. Maar is een leven zonder stress wel mogelijk? Wanneer ervaren we iets als stressvol en vanaf wanneer is het schadelijk voor onze gezondheid? Hoe kan je met de dagelijkse stress omgaan? Hoe ervaar je fysiek, mentaal en emotioneel rust? Al deze en andere vragen rond stress en ontspanning worden beantwoord.

Gratis deelname, inclusief koffie en cake. i.s.m. Bibliotheek Herk-de-Stad en Logo

Maandelijkse wandelingen

Iedere maand kan je deelnemen aan een wandeling van ongeveer 7,5 km in of rond Herk-de-Stad. Achteraf krijg je koffie en gebak aangeboden.

Herk centrum

Dinsdag 10 oktober – vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel

Deelnameprijs: 4 euro


Gezinsbond organiseert kleuteryoga

De Gezinsbond organiseert vanaf zaterdag 7 oktober op zaterdagvoormiddag om de veertien dagen kleuteryoga. Alle kleuters van drie tot zes jaar zijn van 11 tot 12 uur samen met hun (groot)ouders welkom in Sportcentrum Herkules. Tijdens de kleuteryoga ontspannen (groot)ouders zich samen met hun kind. Kinderen en ouders leren elkaar ook beter kennen. Maximaal acht duo’s per sessie. Deelnemen kost 37 euro voor leden en 47 euro voor niet-leden, telkens voor ouder en kind voor vijf sessies inclusief verzekering. Meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Zaterdag 14 oktober: Fairtrade-koffie-dag in elke Wereldwinkel

Rep je op zaterdag 14 oktober naar de Wereldwinkel op de Markt 27 in Herk Centrum met een leeg koffiepakje en ruil het gratis in voor een vol pakje Oxfam-koffie (250g). Je maakt bovendien kans op één jaar lang gratis Oxfam-koffie. Met deze ruilactie geeft Oxfam iedereen een duwtje in de rug om voortaan altijd voor eerlijke koffie van Oxfam te kiezen. Wereldwinkeldag is de afsluiter van de Week van de Fair Trade die loopt van 4 tot 14 oktober.

Koffie in de wereldwinkel komt rechtstreeks van koffieboeren in het Zuiden. Oxfam koopt koffie van zestien coöperaties uit tien landen. Maar Oxfam doet meer dan handel drijven! Oxfam biedt een langetermijnrelatie, zodat boeren weten dat Oxfam hen niet in de kou laat staan. Zo hebben ze zicht op een vaste omzet en kunnen ze investeringen plannen. Oxfam helpt hen ook hun teelt duurzamer en ecologischer te maken en te diversifiëren, zodat ze minder afhankelijk zijn van de verkoop van enkel koffie. Daarnaast worden ze ondersteund als groep, zodat ze sterker staan in hun onderhandelingspositie op de internationale markt.


Bezoek chocoladetempel met Gezinsbond

Ben je tussen zes en twaalf jaar en wil je het geheim van chocolade kennen? Ga dan op maandag 30 oktober met de Gezinsbond Berbroek-Schulen op bezoek bij de chocoladetempel van Côte d’or in Halle. Je ontdekt er hoe chocolade ontstond en hoe chocolade gemaakt wordt. Als kers op de taart maak je je eigen chocolade en ontwerp je zelf de verpakking. Het vertrek is voorzien om 12 uur met de bus aan het station van Schulen. Voorziene thuiskomst: 17.30 uur. Leden betalen 10 ero, niet-leden 13 euro. Inschrijven voor 20 oktober bij Christel Ceyssens via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Back to the fifties door Marc Brillouet

Marc Brillouet geeft op maandag 16 oktober van 14 tot 16.30 uur in De Markthallen de lezing 'Back to the fifties'. 1955 was een keerpunt in de muziek. Dat jaar verscheen Rock Around the Clock van Bill Haley. Het zette een nieuw muziekgenre in de markt. Voor Marc Brillouet het uitgelezen moment om terug te blikken op die turbulente jaren. Het begon muzikaal vrij rustig met de zoetgevooisde stemmen van onder meer Doris Day en Nat King Cole. Vervolgens houden we halt bij de legendarische deejay Alan Freed die als eerste de term rock-'n- roll in zijn radioprogramma gebruikte. Daarna is het tijd voor Elvis Presley. Later is het de beurt aan tieneridolen als Paul Anka, Brenda Lee en The Everly Brothers. Ook de zwarte muziek passeert de revue met voorop de legendarische doowopgroep The Platters.                                       
Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering). Vooraf inschrijven is niet nodig. Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 013 55 20 95


Workshop Alles is water! in De Markthallen

In De Markthallen kan je op dinsdag 10 oktober om 19.30 uur op initiatief van Markant Herk-de-Stad naar de workshop ‘Alles is water!’ gegeven door Ellen Van Praet.

Alles is water! Klinkt dit gek in de oren? Niet als je je realiseert dat ons lichaam voor bijna 70% en de aarde voor meer dan 60% uit water bestaan, we zonder water na drie dagen sterven en alle bekende levensvormen afhankelijk zijn van water. Hoog tijd dus om eens stil te staan bij de vloeistof die uit onze kranen stroomt en dorstlesser nummer één is (of dat zou moeten zijn).

Tijdens deze workshop krijg je meer inzicht in het belang van water, waar het vandaan komt, wat het betekent voor de mens, welke watersoorten er zijn en hoe je een goed water van een minder goed kan onderscheiden. En natuurlijk worden er ook enkele waters geproefd. Zo kan je zelf ontdekken hoe verschillend water kan smaken en proefondervindelijk te weten komen welk water je smaak-papillen het meest kan bekoren.

Deelnemers aan deze workshop kunnen vrijblijvend een flesje van hun favoriete water meebrengen om tijdens de sessie (kort) besproken en geanalyseerd te worden.

Leden en partners betalen 5 euro, niet-leden 10 euro. Inschrijven via de website of bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0496 36 34 47