Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 27 september 2017

Gemeentelijk nieuws 27 september 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Kermisprogramma in Donk • Sponsorloop rond het Schulensmeer • Sport- en jeugdkampen tijdens de herfstvakantie • Activiteiten De Cirkel • Liesbeth Cox stelt tentoon in De Markthallen • Gezinsbond organiseert kleuteryoga • Petanquetornooi PC De Venne

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Uitgebreid kermisprogramma in Donk

In Donk is er op zaterdag 30 september en zondag 1 en maandag 2 oktober kermis. In de rand hiervan worden diverse activiteiten georganiseerd. Zaterdag is er om 14 uur de wielerwedstrijd voor junioren. Vanaf 21 uur is er in de kantine van Donk de 30+-fuif Donkie’shot party. In café De Smis kan je vanaf 19 uur terecht voor Max Romeo, Golden Oldies. Zondag is er om 15 uur de voetbalwedstrijd tussen Donk en Heers. Vanaf 16 uur zorgt DJ Kenny de Jong in café De Smis voor de muzikale ambiance. Maandag is er in De Smis een meezingersparty. Op donderdag 5 oktober wordt er tenslotte aan de voetbalkantine nog een petanquetornooi georganiseerd.

Wielerwedstrijd voor junioren in Donk

De Wielerclub Sportvrienden Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 30 september in Donk een wielerwedstrijd voor junioren. De wedstrijd loopt langs de Pastorijstraat (start), Meerhoutstraat, Kasteelstraat, Zwartveldstraat, Lepelstraat, Dorpstraat, Bampsstraat, Nieuwstraat, Berkenstraat, Dorpstraat en Pastorijstraat. Er worden twintig ronden gereden, goed voor 94 kilometer. De start is om 14 uur in de Pastorijstraat.


Sponsorloop rond het Schulensmeer

De Herkse Sponsorloop, op zondag 1 oktober vanaf 10.30 uur aan ’t Vloot, is intussen aan haar 23ste editie toe. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 5 of 7,5 kilometer rond het Schulensmeer. Het inschrijvingsbedrag bedraagt 6 euro. Je kan je ter plaatse inschrijven vanaf 9 uur. De opbrengst van de Sponsorloop gaat naar 11.11.11. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap: je steunt het goede doel en de Sponsorloop is een goed voorbereiding op andere loopwedstrijden. Ook supporters zijn meer dan welkom. Meer info op www.hedw.be.           


Sport- en jeugdkampen tijdens de herfstvakantie

Ook deze herfstvakantie zijn er opnieuw enkele toffe jeugd- en sportkampen. Schoolgaande kleutertjes van drie tot en met vijf jaar (de allerjongsten moeten effectief drie jaar zijn en zindelijk voor de start van het kamp) leren op maandag 30 en dinsdag 31 oktober, telkens van 9.30 tot 11.30 uur, enkele basistechnieken van de turnsport aan. Dankzij de goede begeleiding van Dasfun Herk-de-Stad komen ook andere motorische vaardigheden zoals klimmen, evenwicht en rollen aan bod.

Deelnameprijs: 10 euro, inclusief verzekering, deelnamebrevet en aandenken. Inschrijven kan via www.herk-de-stad.be/kleutersportkampherfst (laatste kamp via het oude systeem).

De dienst Jeugd organiseert dan weer workshops (onder meer grimeren en koken) voor kleuters en kinderen van de lagere school. Op donderdag 2 november is er van 14 tot 16 uur een leuke filmnamiddag met de film Trolls. Voor deze kampen en de filmnamiddag kan je je kind na registratie inschrijven via www.herk-de-stad.be/sportenjeugdkampen.


Activiteiten in De Cirkel

Muzieknamiddag in De Cirkel
Kom mee dansen en zingen op volgende namiddagen:

Maandag 2 oktober: De Verzoekbox
Maandag 16 oktober: Ron van Dijck

De muzieknamiddagen vinden plaats van 13 tot 16 uur. De toegang is gratis.

Fietstochten

Donderdag 28 september – vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel

route Terkoest
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)

Kooklessen

Vrijdag 29 september

Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten). Graag vooraf inschrijven.

Workshop ‘pralines en truffels’

Vrijdag 6 oktober – 13.00 uur in De Cirkel

Ontdek tijdens deze chocoladeworkshop het geheim achter pralines en leer ze zelf maken! Tijdens de workshop krijg je uitleg over pralines en chocolade zodat deze lekkernijen geen geheimen meer voor je hebben. Achteraf volgt uiteraard een degustatie en neem je een doosje zelfgemaakte pralines mee naar huis.
Kostprijs: 10 euro (inclusief ingrediënten)

Seniorennamiddag op zaterdag 14 oktober

De Seniorenadviesraad organiseert op zaterdag 14 oktober om 11.30 uur in de feestzaal op campus Amandina van de Sint-Martinusscholen de jaarlijkse Seniorennamiddag. Alle 55-plussers van Herk-de-Stad zijn welkom voor een verzorgde feestmaaltijd en een muzikaal optreden afgewisseld met de nodige humor en anekdotes.
Kaarten kosten 5 euro en zijn tot 6 oktober verkrijgbaar in De Cirkel.


Liesbeth Cox stelt tentoon in De Markthallen

Liesbeth Cox
24 september  -  15 oktober 2017

Het werk van Liesbeth Cox valt op door tegenstrijdigheid. Van ver lijken de doeken van de hand van een oude meester. Dichterbij verrassen ze door hun hedendaagsheid, hoewel de klassieke narrativiteit bewaard blijft. Het resultaat: schilderijen die een innerlijk conflict in zich dragen waarvan heden en verleden de verwoede strijders zijn.

Liesbeth Cox (°1987) behaalde in 2015 haar Master in de Vrije Kunsten aan de PXL, MAD Faculty.

Daarnaast stond ze mee aan de wieg van Kunstenaarscollectief AMOK. Sinds 2013 nam ze deel aan verschillende groepstentoonstellingen in Hasselt en Tongeren. Dit is haar eerste solotentoonstelling


Gezinsbond organiseert kleuteryoga

De Gezinsbond organiseert vanaf zaterdag 7 oktober op zaterdagvoormiddag om de veertien dagen kleuteryoga. Alle kleuters van drie tot zes jaar zijn van 11 tot 12 uur samen met hun (groot)ouders welkom in Sportcentrum Herkules. Tijdens de kleuteryoga ontspannen (groot)ouders zich samen met hun kind. Kinderen en ouders leren elkaar ook beter kennen. Maximaal acht duo’s per sessie. Deelnemen kost 37 euro voor leden en 47 euro voor niet-leden, telkens voor ouder en kind voor vijf sessies inclusief verzekering. Meer informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Petanquetornooi PC De Venne

Petanqueclub De Venne organiseert op donderdag 5 oktober voor de elfde keer een petanquetornooi. De wedstrijden worden gespeeld op de pleinen gelegen in de Hurbroekstraat aan de voetbalkantine van Donk. Inschrijven kan vanaf 11.30 uur. De wedstrijden starten om 13 uur. Meer info bij Jos De Meyer via 0494 29 28 44 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.