Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 13 september 2017

Gemeentelijk nieuws 13 september 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • De Markhallen: Opening seizoen 2017-2018 met Radio Modern • Activiteiten De Cirkel • Vredesmars door centrum Herk • Liesbeth Cox stelt tentoon in De Markthallen • EXCHANGE: Straffe Herkse studenten delen hun ervaringen uit het Zuiden. • Herkse kampioenen gezocht • Kleutersport tijdens de herfstvakantie • Limburgse Cultuurprijs: stem voor Rock Herk • Prieeltjesfeesten - Park Olmenhof • Sport voor senioren

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Opening seizoen 2017-2018 met Radio Modern

Radio Modern trekt op zaterdag 16 september richting Herk-de-Stad om De Markthallen (20 uur) weer op stelten te zetten. Maak je klaar voor de Chicken Shack of Barnyard Boogie met een dansles van Apollo Dream.

Het balorkest van dienst is Along Comes Mary. Zij brengen het beste uit de fifties en sixties, een overschot aan enthousiasme en de blonde versie van Jessica Rabbit, aka Mary. Laat je kuif vetten door de Modernettes, maak een kiekje in de Photo Corner en dans de nacht in met DJ’s The Boppin’ Benvis Brothers. Swing is king!

* Live: along comes mary
* Dance class met Apollo Dream
* DJ’S The Boppin’ Benvis Brothers
* Beauty Boudoir met The Modernettes
* Photo corner

Beste dames, de plaatsen voor het Beauty Boudoir zijn beperkt. Rep je dus bij aankomst naar het Boudoir en vraag met uw zachtste glimlach een armbandje dat je later op de avond kan inruilen voor een fifties look. De Modernettes toveren per avond zo’n 60 deernen om in echte pin-ups.

Tickets kosten in voorverkoop 17 euro en zijn te bestellen via www.demarkthallen.be. Aan de kassa betaal je 20 euro.


Activiteiten in De Cirkel

Maandelijkse wandelingen
Iedere maand kan je deelnemen aan een wandeling van ongeveer 7,5 km in of rond Herk-de-Stad. Achteraf krijg je koffie en gebak aangeboden.

Lummen
Dinsdag 19 september – vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 4 euro

Muzieknamiddag in De Cirkel

Kom op maandag 18 september naar de muzieknamiddag in De Cirkel verzorgd door The Countryboys. De muzieknamiddag vindt plaats van 13 tot 16 uur. De toegang is gratis.

Diabetes

Maandag 25 september – 13.30 uur in De Cirkel

Wat is diabetes en wat zijn de gevolgen hiervan voor je lichaam? Wat kunnen we zelf doen om diabetes uit te stellen of te voorkomen? Wie loopt risico op de ontwikkeling van diabetes in de eerstkomende jaren? Op deze en nog vele andere vragen krijg je een antwoord tijdens deze infosessie. Gratis deelname.
i.s.m. Diabetesliga


Seniorennamiddag op zaterdag 14 oktober

De Seniorenadviesraad organiseert op zaterdag 14 oktober om 11.30 uur in de feestzaal op campus Amandina van de Sint-Martinusscholen de jaarlijkse Seniorennamiddag. Alle 55-plussers van Herk-de-Stad zijn welkom voor een verzorgde feestmaaltijd en een muzikaal optreden afgewisseld met de nodige humor en anekdotes.

Kaarten kosten 5 euro en zijn tot 6 oktober verkrijgbaar in De Cirkel.


Vredesmars door centrum Herk

Op zaterdag 23 september trekt vanaf 19.30 uur voor de tweede keer de vredesmars van de Katholiek Maten Beweging door het centrum van Herk. De tocht start om 19:30 uur aan de kerk. Met een muziekwagen vol huidige en oudere liedjes over vrede trek je achter Maria, koningin van de Vrede, zo’n twee kilometer door de straten van Herk. Terug aan de kerk wordt de avond afgesloten met een moment van stil gebed voor vrede. Voor 2 euro kan je een kaarsje kopen om de lichtstoet intenser te maken. Zet mee je schouders onder de vredesmars en doe zo mee een oproep naar vrede in de wereld vertrekkende uit ons eigen hart! Er is een after party, ook georganiseerd door de Katholieke Maten Beweging in jeugdhuis XL, de Mea Culpa Party!


Liesbeth Cox stelt tentoon in De Markthallen

Liesbeth Cox
24 september  -  15 oktober 2017

Het werk van Liesbeth Cox valt op door tegenstrijdigheid. Van ver lijken de doeken van de hand van een oude meester. Dichterbij verrassen ze door hun hedendaagsheid, hoewel de klassieke narrativiteit bewaard blijft. Het resultaat: schilderijen die een innerlijk conflict in zich dragen waarvan heden en verleden de verwoede strijders zijn.

Liesbeth Cox (°1987) behaalde in 2015 haar Master in de Vrije Kunsten aan de PXL, MAD Faculty.

Daarnaast stond ze mee aan de wieg van Kunstenaarscollectief AMOK. Sinds 2013 nam ze deel aan verschillende groepstentoonstellingen in Hasselt en Tongeren. Dit is haar eerste solotentoonstelling


EXCHANGE. Straffe Herkse studenten delen hun ervaringen uit het Zuiden.

Tijdens Exchange op donderdag 21 september (20u in De Markthallen) gaan drie Herkse studenten in gesprek met VTM-journalist Robin Ramaekers over hun stageprojecten in het Zuiden.  Tijdens presentaties in beperkte kring bleek immers dat deze studenten een boeiend en leerrijk verhaal te vertellen hebben. Met zeer gerichte, eerder kleinschalige projecten maken zij wel degelijk het verschil in een Afrikaans dorp of een Zuid-Amerikaans schooltje. Met Exchange bieden wij deze studenten bijzonder graag een groter podium om hun ervaringen met een breder publiek te delen.

Cedric Nijssen studeert voor burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. Hij trok vorig jaar voor twee maanden naar Parakou in Benin waar hij betrokken was bij de bouw van micro-PV-installaties waarmee inwoners uit het dorp licht en elektriciteit konden opwekken. De materialen voor de bouw van de zonnepaneelinstallaties werd zoveel mogelijk bij lokale handelaars gekocht. Bediening en onderhoud gebeuren eveneens door lokale mensen die hiervoor een opleiding kregen.

Kato Minten keerde eind juni terug van een verblijf van ca. vijf maanden in Costa Rica waar ze actief was binnen Cepia. Deze organisatie zet zich in op het vlak van cultuur, onderwijs en psychologie voor kinderen van alle leeftijden. Van kleuter tot jong volwassene. Kato studeert orthopedagogie aan de Karel de Grote Hogeschool.

Als derde in het rijtje is er Hannah Guypen. Zij was vorig jaar gedurende ca. vijf maanden actief in aanvankelijk Phnom Penh en vervolgens Siem Reap in Vietnam. Zij heeft er onder meer les gegeven en samen met lokale leerkrachten (in opleiding) uiteenlopend didactisch materiaal ontwikkeld. Hannah studeert voor leerkracht lager onderwijs aan het UCLL.

VTM-nieuwsdienst journalist Robin Ramaekers gaat met deze drie studenten in gesprek. Hij koppelt hun verhalen aan zijn eigen ervaringen als journalist in tal van conflictgebieden over de hele wereld. Vanuit die ervaring is hij ook prima geplaatst om de waarde van deze stageprojecten goed in te schatten.

Tussendoor zorgt Patrick Thijs van Culturen in Beweging voor enkele streepjes wereldse muziek. Na de verhalen is er ruim tijd om met een glas verder kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. De avond is een initiatief van het gemeentebestuur i.s.m. Wereldraad Herk-de-Stad.


Herkse kampioenen gezocht

De Sportraad huldigt op vrijdag 8 december in De Markthallen alle kleine en grote kampioenen. Aan alle Herkse sportverenigingen met kampioenen en Herkenaren die een kampioenstitel behaalden, wordt gevraagd om hun prestaties door te geven voor 20 oktober via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vergeet ook niet alle informatie over de kampioenstitel en eventueel beeldmateriaal te bezorgen.


Kleutersport tijdens de herfstvakantie

Deze herfstvakantie is er opnieuw een kleutersportkamp. Schoolgaande kleutertjes van drie tot en met vijf jaar (de allerjongsten moeten effectief drie jaar zijn en zindelijk voor de start van het kamp) leren op maandag 30 en dinsdag 31 oktober, telkens van 9.30 tot 11.30 uur, enkele basistechnieken van de turnsport aan. Dankzij de goede begeleiding van Dasfun Herk-de-Stad komen ook andere motorische vaardigheden zoals klimmen, evenwicht en rollen aan bod.

Deelnameprijs: 10 euro, inclusief verzekering, deelnamebrevet en aandenken. Inschrijven kan via www.herk-de-stad.be/kleutersportkampherfst (laatste kamp via het oude systeem). Voor alle andere kampen in de herfstvakantie kan je na registratie inschrijven via www.herk-de-stad.be/sportenjeugdkampen


Limburgse Cultuurprijs: stem voor Rock Herk

Rock Herk behoort tot de shortlist van 6 genomineerden in de categorie "organisaties" voor de Limburgse cultuurprijs. Stemmen kan tot 21 september via www.stemvoordelimburgsecultuurprijs.be. Op deze site vind je twaalf filmpjes die iets meer vertellen over de achtergrond, het parcours en de plannen van elke genomineerde. Bekijk zeker eens het filmpje over Rock Herk. Stemmen doe je door het hartje bij het filmpje aan te klikken.


Prieeltjesfeesten - Park Olmenhof

Zondag 24 september 2017 - 13-18 uur

Prieeltjesfeesten, een namiddag voor de hele familie (4 – 14 jaar). Gratis animatie voor kinderen en tieners thema superhelden.

Familievoorstelling De Drakentemmer                                                          
Op het eiland Krijt kennen mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand weet waarom. Tot een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen? Wordt hij een held?

Twee acteurs vertellen het verhaal met woorden, liedjes en tekeningen. Met bordkrijt wordt deze voorstelling verbeeld....en soms ook weer uitgeveegd. De drakentemmer gaat over jezelf durven zijn, je talenten ontdekken en vriendschap.

Meer info:
www.valentijn-productiehuis.nl/voorstellingen/de-drakentemmer                

 

Muziekvoorstelling Red & Lily                                                                             
Red en Lily wonen nu al een jaar naast elkaar. Red heeft Lily geleerd hoe je een superheld(in) kan zijn. Want als hij het kan, kan iedereen het. Als je het maar samen doet!

Iets bedreigt de wereld. Of iemand? Red en Lily weten het niet, want ze hebben de schurk nog nooit gezien. Toch gebeuren er rare dingen... Onze helden reizen vooruit en terug in de tijd, van het noorden naar het zuiden, van gisteren naar vandaag en van boven naar onder om de slechterik te pakken te krijgen. Gaat het Red en Lily lukken hem te ontmaskeren? Of is er iets anders aan de hand?

Bij dit supertof kinderconcert hoort een cd met tekeningen van topillustrator Tom Schamp.

Meer info: www.redenlily.be

 

Prieeltjesfeesten praktisch

Familie - Park Olmenhof, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad
Uren: Van 13.00 tot 18.00 uur
Met veel doe- en durfactiviteiten voor kinderen/tieners van 4 tot 14 jaar.
De theatervoorstelling ‘De Drakentemmer’ speelt om 14.30 uur
De muziekvoorstelling ‘Red & Lily’ speelt om 17.00 uur.

Gratis toegang

i.s.m. dienst Jeugd


Sport voor senioren

Wandelvoetbal voor senioren

Vanaf dinsdag 19 september wordt er voor senioren aan Sportcentrum Herkules iedere dinsdag (behalve tijdens schoolvakanties en op feestdagen) van 14 tot 15 uur een initiatiereeks wandelvoetbal georganiseerd. Wandelvoetbal is een variant van voetbal waarbij de regels aangepast zijn aan de doelgroep van de senioren. De meest opvallende regel daarbij is dat het verboden is om te lopen. Ideaal voor actieve senioren, die op een aangename en verantwoorde manier een teamsport willen beoefenen.

Deelnameprijs: 10 euro voor tien beurten, verzekering inbegrepen. Eerste proefles gratis.


Yoga voor senioren

Vanaf woensdag 20 september kan je als senior iedere woensdag (behalve op feestdagen en tijdens schoolvakanties) van 10 tot 11 uur in Sportcentrum Herkules terecht voor yoga.

Voelen je gewrichten stram en stroef aan? Ervaar je nek- en rugklachten? Heb je last van onrustige gedachten? Dan is yoga misschien iets voor jou. Yoga helpt om, ook op oudere leeftijd, lichaam en geest in balans te brengen. De houdingen kunnen prima aangepast worden aan ieders capaciteiten.

Deelnameprijs: 25 euro voor tien beurten, verzekering inbegrepen. Eerste proefles gratis.