Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 23 augustus 2017

Gemeentelijk nieuws 23 augustus 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Activiteiten De Cirkel • Picknickconcert met 2-3-GO • Petanquen tvv Kom op tegen Kanker • Rolstoelbasketbaltornooi met validen • Info- en inschrijvingen volwassenenonderwijs Qrios • Bloed geven • Wereldfeest

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Activiteiten in De Cirkel

Fietstochten
Donderdag 31 augustus –vertrek om 12.30 uur aan De Cirkel
route Scherpenheuvel
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)

Gezondheidswandelingen
Iedere maandag, donderdag en vrijdag - 14 uur aan De Cirkel
Bij goed weer kan je een half uurtje komen wandelen in groep. Na de wandeling wordt er gestretcht. Deelnemen is gratis.

Crea- en spelnamiddag
maandag 28 augustus – 14 tot 16 uur
Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, … het kan allemaal aan bod komen op de crea- en spelnamiddag. Iedereen is welkom om zijn/haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen.
Deelname is gratis.

Computercursus voor beginners - nog enkele plaatsen vrij!

Vanaf woe 20 september, elke woensdag van 16.30 tot 18.30 uur  (uitgezonderd schoolvakanties) - Campus Amandina, gebouw D (Veearts Strauvenlaan)

Een schooljaar lang krijg je een initiatie in het werken met de computer en leer je hoe je met internet kan werken en hoe je bijvoorbeeld online kan bankieren of online bestellen kan doen. De kostprijs bedraagt 75 euro voor 25 lessen. Inschrijven in De Cirkel of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Picknickconcert met 2-3-GO

Tijdens de laatste zondagmiddag van de grote vakantie op 27 augustus gaan we nog een laatste keer stoom afblazen en energie opdoen! Wij zorgen voor sfeer en de muziek van 2-3-GO, jullie voor een picknick, parasol en vrienden of familie. 2-3-GO staat garant voor negentig minuten rockabilly, rock-’n-roll en Amerikaanse roots muziek! Hiermee onderscheiden ze zich van andere rockabilly bands in België en ver daarbuiten. Verwacht je aan songs van Elvis Presley, Johnny Cash, Kitty Daisy & Lewis, Hank Williams, JJ Cale, Ricky Nelson, enz. Het optreden start om 12 uur. Wie graag een kant en klare fairtrade picknick wil, kan die bestellen in de Oxfam Wereldwinkel, Markt 27. Tel 013 32 51 80. Mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De picknick kost 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot en met 10 jaar. Bestellen kan tot en met 24 augustus. Gratis toegang.


Petanquen ten voordele van Kom op tegen Kanker

Petanqueclub De Venne Donk en voetbalclub SC Donk richten op zaterdag 26 augustus op de pleinen gelegen aan het voetbalveld van SC Donk in de Hurbroekstraat een petanquetornooi in ten voordele van Kom op tegen Kanker. Kinderkanker is een ziekte die het leven van het kind en zijn omgeving, familie en vrienden opeens kan doen veranderen. Het vergt niet alleen veel van het kind zware inspanningen, maar ook van ouders, broertjes en/of zusjes. Loodzware medicatie, langdurige opnames in het ziekenhuis, soms in totale afzondering, maken het extra zwaar voor de kinderen. Daarom wil het Belgische Kinder Kanker Steunfonds (BKKS) zijn steentje ertoe bijdragen om het harde en soms troosteloze leven van deze kinderen en hun familie te verlichten. Daarom schenken Petanqueclub De Venne  en Voetbalclub SC Donk de opbrengst van het tornooi integraal aan het BKKS. Inschrijven kan vanaf 11.30 uur. De deelnameprijs bedraagt 3 euro per persoon (drie spelers per team). Info en inschrijvingen: 013 44 26 45 of 0494 29 28 44.


Rolstoelbasketbaltornooi met validen.

Hubo Limburg United on Wheels organiseert op zaterdag 26 augustus in samenwerking met de dienst Sport het jaarlijks rolstoelbasketbaltornooi met validen.

De wedstrijden vinden plaats van 10 tot 17 uur in sportcentrum Herkules. De toegang is gratis. Vanaf 12 uur kan je buiten genieten van muziek en van 16 tot 19 uur kan je ook aanschuiven voor een lekkere barbecue.

Inschrijven voor de barbecue of het tornooi kan bij alle leden van Hubo Limburg United on Wheels of online via www.hubolimburgunitedonwheels.be


Info- en inschrijvingen volwassenenonderwijs Qrios Campus Sint-Martinus

Wil je je creativiteit in de keuken of bakkerij omzetten naar een professionele carrière? Welkom bij Qrios! Verder bouwend op de basiskennis, leer je met het ervaren lerarenteam hedendaagse gerechten bereiden of bakken. Maar als leidinggevend chef of bakker, komt er natuurlijk meer bij kijken dan 'roeren in de potten en pannen'. Je wordt bij Qrios tevens getraind in het aansturen van medewerkers.

Helemaal klaar om deze uitdaging aan te gaan?
Kom voor meer praktische informatie naar de infomomenten en schrijf je in!

Zaterdag 26 augustus 2017 tussen 10.00 en 16.00 u met gratis ontbijt tussen 10.30 en 12.00 u. Gratis workshop bakkerij tussen 10.00 en 12.00 u en gratis workshop outdoor cooking tussen 12.00 en 14.00 u.

Dinsdag 29 augustus 2017 tussen 18.00 en 21.00 u Donderdag 31 augustus 2017 tussen 18.00 en 21.00 u

Qrios Campus Sint-Martinus
Oude Tramweg 5, 3540 Herk-de-Stad
013 33 88 98
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.qrios.be


Bloed geven in De Markthallen

Op donderdag 31 augustus kan je van 18 tot 20.30 uur bloed geven in De Markthallen. Het Rode Kruis Vlaanderen rekent op een grote opkomst omdat er altijd nood is aan bloed.


Wereldfeest op Meester Mintenplein

Het Meester Mintenplein wordt op zondag 3 september tussen 14 en 17 uur omgetoverd in een Zuiders kinderplein met tintelende muziekjes en vertellingen uit alle hoeken van de wereld. Je kan er ook genieten van workshops djembé, speelgoed maken uit afvalmaterialen en zuiderse dansen