Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Seniorenacademie: hoe slapen opnieuw een zaligheid werd • Activiteiten De Cirkel
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
Seniorenacademie: hoe slapen opnieuw een zaligheid werd

Kris Baert getuigt op maandag 11 januari om 14 uur in De Markthallen in het kader van de Seniorenacademie over zijn jarenlange verslaving aan slaappillen en hoe hij die uiteindelijk wist te overwinnen.

Behalve zijn verhaal krijg je ook een aantal nuttige tips in een voorstelling waar een vleugje lichtvoetigheid, emotie en humor nooit ver weg zijn. Samen met gitarist Eddy Peremans, die ook Jan De Wilde begeleidt,  brengt Kris Baert bovendien een aantal Nederlandstalige liedjes rond het thema “slapen”. Een aanrader … niet alleen voor senioren,  maar voor iedereen die kampt met slaapproblemen of verslaving aan pillen of gewoon voor iedereen die er iets meer wil over weten.

Deelnameprijs: 5 euro voor leden van Okra of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze).
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via 013 55 20 95. i.s.m. Seniorenacademie van Okra en Davidsfonds Herk-de-Stad

Org. Okra, Davidsfonds en De Markthallen


Activiteiten in De Cirkel

Preventie van rugklachten in het dagelijks leven
Dinsdag 12 januari – 13.30 uur in De Cirkel

Rugpijn, 80% van de Belgen krijgt er ooit mee te maken. Maar hoe zit dat nu juist in elkaar? In deze vorming wordt kort uitgelegd hoe de rug is samengesteld en wat er mis kan gaan. Er worden oorzaken gezocht in je dagelijks leven: je houding, je woning en andere oorzaken. Belangrijk om weten is dat een groot deel van de rugklachten voorkomen kan worden. Er worden in deze vorming dan ook een aantal tips gegeven: wat kan je in je dagelijks leven doen om rugpijn te voorkomen? Je leert ook enkele rugversterkende oefeningen aan.

Deelnameprijs: gratis, wel graag inschrijven vooraf!

 

Kooklessen
Vrijdag 15 januari

Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten). Graag vooraf inschrijven.