Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 28 juni 2017

Gemeentelijk nieuws 28 juni 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Opbrengst 11.11.11-campagne 2016 • Speelpleinwerking Kameleon op campus Ursula • Prieelconcert met Antwerp Gipsyska Orkestra • Herk-de-Stad viert Vlaamse feestdag met Zangfeest

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Herk-de-Stad zamelt 8.295 euro in voor 11.11.11.

Dankzij de inzet van 20.000 vrijwilligers en bijdragen van zo’n 400.000 sympathisanten heeft de 11.11.11-campagne 2016 in totaal 5.454.854 euro opgebracht. De totale bijdrage van de inwoners van Herk-de-Stad bedraagt 8.295,10 euro. Dit bedrag omvat niet alleen de acties van de 11.groep, maar ook alle overschrijvingen in de loop van 2016. Daarbij komt ook nog eens de gemeentelijke toelage van 2.008,08 euro. 11.11.11. steunt structureel de aanpak van armoede en ontwikkeling in het Zuiden.


Speelpleinwerking Kameleon op campus Ursula

Van maandag 3 juli t.e.m. maandag 14 augustus, elke weekdag van 13 tot 17.30 uur.

Voor kinderen die dagelijks willen spelen en ravotten met leeftijdsgenootjes is er van maandag 3 juli tot en met maandag 14 augustus elke weekdag van 13 tot 17.390 uur Speelpleinwerking Kameleon.

De kinderen worden opgedeeld in vier leeftijdsgroepen: Biebels (3- tot 5-jarigen, kinderen moeten effectief drie en zindelijk zijn), Gabbers (6- tot 8-jarigen), Tieners (9- tot 11-jarigen) en de Toppers (12- tot 15-jarigen). Iedere leeftijdsgroep beschikt over eigen animatoren. De pleinactiviteiten vinden vanaf dit jaar plaats op campus Ursula van de Sint-Martinusscholen. Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld en bij slecht weer is er altijd de mogelijkheid om binnen te schuilen en daar verder te spelen.

De deelnameprijs bedraagt 2,50 euro per dag. Daarvoor krijgt je kind een drankje, een versnapering en is hij of zij verzekerd.

Op maandag 3 juli wordt de zomervakantie afgetrapt met een grote startdag van 13.00 tot 17.30 uur aan sportcentrum Herkules. Op het programma springkastelen, glittertattoos en nog veel meer.

Inschrijven?

Inschrijven doe je door de medische fiche ingevuld mee te brengen op de eerste dag dat jouw kind naar het speelplein komt (ook als je kind het jaar voordien reeds naar Kameleon is geweest).

De medische fiche vind je terug op www.spwkameleon.be of op www.herk-de-stad.be/kameleon.

Info
Speelpleinwerking Kameleon
0487 41 97 97 (bereikbaar van 10 tot 18 uur)
http://spwkameleon.be
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   
Facebook: Speelpleinwerking Kameleon


Prieelconcert met Antwerp Gipsyska Orkestra

Het park Olmenhof is op donderdag 6 juli weer de locatie voor een Prieelconcert. Om 20.30 uur staat het Antwerp Gipsyska Orkestra onder het prieel. Ruim tien jaar staat Antwerp Gipsyska Orkestra garant voor een waanzinnige mix van gipsy, ska, reggae en balkanbeats. Met een ijzersterke live-reputatie, onweerstaanbare grooves en vette beats, brengt de groep het publiek in extase. In heel Europa, Australië, delen van Azië en Amerika laat Antwerp Gipsyska Orkestra een spoor van verschroeide podia en murw gedanste menigtes na. In Kosovo tourt nu een band die hun oudere werk speelt; in Venezuela heeft een band zichzelf naar hen vernoemd; in Armenië werd onder hun invloed een ska band opgericht en een Japanse platenfirma kocht recent zestig LP’s. Met andere woorden, time to party. Het terras opent om 19 uur met de foodtruck Balkan Shizzle. Om 18.30 uur wordt de tweejaarlijkse Cultuurprijs uitgereikt. De toegang is gratis.


Herk-de-Stad viert Vlaamse feestdag met Zangfeest

Herk-de-Stad viert op zondag 9 juli de Vlaamse feestdag. De activiteiten die in samenwerking met de Vlaamse kring, de Cultuurraad en het Davidsfonds georganiseerd worden, starten om 10 uur met een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk. De viering wordt opgeluisterd door het zangkoor Sint-Martinus. Aansluitend op de eucharistieviering vindt rond 11 uur in De Markthallen een groot zangfeest met ‘t Kafkoor plaats. 't Kafkoor is een mannenkoor van elf levensgenieters. Zij brengen muzikale humor met eigen teksten op gekende en minder gekende melodieën. Omdat het muzikale oor ook wat wil, gaan ze meerstemmigheid niet uit de weg. Na het zangfeest worden alle aanwezigen nog getrakteerd op een drankje. De toegang is gratis.