Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws juli 2017

Gemeentelijk nieuws juli 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Openingsuren Dienst Burgerzaken • Prieelconcert met Antwerp Gipsyska Orkestra • Speelpleinwerking Kameleon • Herk-de-Stad viert Vlaamse feestdag met Zangfeest • Bib info • OCMW verhuurt parkeerplaats • Activiteiten De Cirkel • Verkeersomleidingen voor Rock Herk • Voetbalbeker van Groot-Herk

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Dienst Burgerzaken

De Dienst Burgerzaken is tijden de maanden juli en augustus gesloten op woensdagnamiddag.


Prieelconcert met Antwerp Gipsyska Orkestra + Uitreiking Cultuurprijs

Het park Olmenhof is op donderdag 6 juli weer de locatie voor een Prieelconcert. Om 20.30 uur staat het Antwerp Gipsyska Orkestra onder het prieel. Ruim tien jaar staat Antwerp Gipsyska Orkestra garant voor een waanzinnige mix van gipsy, ska, reggae en balkanbeats. Met een ijzersterke live-reputatie, onweerstaanbare grooves en vette beats, brengt de groep het publiek in extase. In heel Europa, Australië, delen van Azië en Amerika laat Antwerp Gipsyska Orkestra een spoor van verschroeide podia en murw gedanste menigtes na. In Kosovo tourt nu een band die hun oudere werk speelt; in Venezuela heeft een band zichzelf naar hen vernoemd; in Armenië werd onder hun invloed een ska band opgericht en een Japanse platenfirma kocht recent zestig LP&rsrsquo;s. Met andere woorden, time to party. Het terras opent om 19 uur met de foodtruck Balkan Shizzle. Om 18.30 uur wordt de tweejaarlijkse Cultuurprijs uitgereikt. De toegang is gratis.

Uitreiking Cultuurprijs Herk-de-Stad  2017
Op donderdag 6 juli wordt de tweejaarlijkse Herkse Cultuurprijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar een persoon of een organisatie die de voorbije twee jaar een belangrijke culturele prestatie leverde. De uitreiking van de Cultuurplaats vindt plaats voor aanvang het prieelconcert.

Herk-de-Stad reikt dit jaar opnieuw de tweejaarlijkse Cultuurprijs uit. Deze prijs is voor een persoon of organisatie die Herk-de-Stad buiten de stadsgrenzen op cultureel vlak op de kaart zette. Iedereen actief binnen het domein van de kunsten zoals muziek, theater, beeldende kunsten of film en op het vlak van cultureel erfgoed (initiatieven die te maken hebben met de lokale geschiedenis en/of de ontsluiting van onroerend erfgoed) komt in aanmerking voor de Cultuurprijs. Theatermaakster Inge Liefsoens, singer-songwriter, zanger en gitarist Piet De Pessemier en dirigent Simon Van Hoecke wonnen de Herkse Cultuurprijs in respectievelijk 2011, 2013 en 2015.


Speelpleinwerking Kameleon op campus Ursula

Van maandag 3 juli t.e.m. maandag 14 augustus, elke weekdag van 13 tot 17.30 uur.

Voor kinderen die dagelijks willen spelen en ravotten met leeftijdsgenootjes is er van maandag 3 juli tot en met maandag 14 augustus elke weekdag van 13 tot 17.390 uur Speelpleinwerking Kameleon.

De kinderen worden opgedeeld in vier leeftijdsgroepen: Biebels (3- tot 5-jarigen, kinderen moeten effectief drie en zindelijk zijn), Gabbers (6- tot 8-jarigen), Tieners (9- tot 11-jarigen) en de Toppers (12- tot 15-jarigen). Iedere leeftijdsgroep beschikt over eigen animatoren. De pleinactiviteiten vinden vanaf dit jaar plaats op campus Ursula van de Sint-Martinusscholen. Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld en bij slecht weer is er altijd de mogelijkheid om binnen te schuilen en daar verder te spelen.

De deelnameprijs bedraagt 2,50 euro per dag. Daarvoor krijgt je kind een drankje, een versnapering en is hij of zij verzekerd.

Inschrijven?

Inschrijven doe je door de medische fiche ingevuld mee te brengen op de eerste dag dat jouw kind naar het speelplein komt (ook als je kind het jaar voordien reeds naar Kameleon is geweest).

De medische fiche vind je terug op www.spwkameleon.be of op www.herk-de-stad.be/kameleon.

Info
Speelpleinwerking Kameleon
0487 41 97 97 (bereikbaar van 10 tot 18 uur)
http://spwkameleon.be
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   
Facebook: Speelpleinwerking Kameleon


Herk-de-Stad viert Vlaamse feestdag met Zangfeest

Herk-de-Stad viert op zondag 9 juli de Vlaamse feestdag. De activiteiten die in samenwerking met de Vlaamse kring, de Cultuurraad en het Davidsfonds georganiseerd worden, starten om 10 uur met een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk. De viering wordt opgeluisterd door het zangkoor Sint-Martinus. Aansluitend op de eucharistieviering vindt rond 11 uur in De Markthallen een groot zangfeest met ‘t Kafkoor plaats. 't Kafkoor is een mannenkoor van elf levensgenieters. Zij brengen muzikale humor met eigen teksten op gekende en minder gekende melodieën. Omdat het muzikale oor ook wat wil, gaan ze meerstemmigheid niet uit de weg. Na het zangfeest worden alle aanwezigen nog getrakteerd op een drankje. De toegang is gratis.


De Bib

Vakantieactie voor kinderen

Ook dit jaar organiseert de bibliotheek een vakantieactie voor de kinderen. Voor de kleuters en de kinderen van het eerste en tweede leerjaar blijft de spaarkaart in de zomer geldig. Bij drie stempeltjes worden de kinderen beloond met een kleine verrassing. Vanaf het derde leerjaar mogen de kinderen op zoektocht gaan door Herk-de-Stad. Er zijn drie bundeltjes met vragen. De beloning na het binnenbrengen van alle ingevulde vragen is een gratis ijsje. Dat wordt dus dubbel vakantieplezier.


Verkoop afgevoerde boeken

Van dinsdag 18 juli tot zondag 13 augustus verkoopt de bibliotheek afgevoerde boeken. De verkoop vindt plaats tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de tentoonstellingsruimte in De Markthallen. Per boek betaal je 0,50 euro en voor 2,5 euro mag je tien boeken mee naar huis nemen.


OCMW verhuurt parkeerplaats

Het OCMW van Herk-de-Stad heeft één vaste parkeerplaatsen te huur in de kelderruimte van residentie ’t Vezerhuis aan de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15. De huurprijs bedraagt 65 euro per maand.

De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeurt los van de verhuring van de sociale huurappartementen van Residentie ’t Vezerhuis.  Ook niet-inwoners van ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats! Wagens op LPG worden niet toegestaan. De huurders ontvangen bij het ingaan van de huur een elektronische sleutel (met afstandsbediening) van de gemeenschappelijke poort.

Interesse? Neem dan contact op met Bart Princen van het OCMW via 013 78 09 54.


Activiteiten in dienstencentrum De Cirkel

Muzieknamiddagen
Kom mee dansen en zingen op volgende namiddagen:
Maandag 3 juli: DJ Eddy

De muzieknamiddagen vinden plaats 13 tot 16 uur. De toegang is gratis!

 

Fietstochten
Donderdag 13 juli – vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel
route Linkhout/Lummen

Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)


Verkeersomleidingen voor Rock Herk

Rock Herk vindt dit jaar plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli 2017. Voor het festival, waarvan je het volledige programma op de achterflap vindt, worden enkele verkeersmaatregelen genomen.

Van donderdag 13 juli vanaf 12 uur tot zondag 16 juli 16 uur wordt de Sint-Truidersteenweg volledig afgesloten vanaf de rotonde de Pierpontstraat met de Sint-Truidersteenweg tot aan het T-kruispunt Sint-Truidersteenweg-Rummenweg.

Van vrijdag 14 juli vanaf 10 uur tot zondag 16 juli 12 uur wordt de Houwijkerstraat afgesloten vanaf het kruispunt met de Pierpontstraat  t.e.m. de Houwijkerstraat 28.

Bewoners van de Sint–Truidersteenweg en de Houwijkerstraat krijgen hun doorgangsbewijs in de bus.


Omleidingen

De omleiding komende van Sint-Truiden loopt via de Kleine Kruisstraat, Grote Kruisstraat en Stevoortweg.
De omleiding komende van Hasselt of Diest gebeurt via de Grote Baan, Diestsesteenweg, Keernestraat, Grote Hoolstraat en Rummenweg.

Het zwaar verkeer richting Sint-Truiden wordt omgeleid via de Stevoortweg, Grote Kruisstraat, Amandinaweg, Schoolstraat, Schopstraat, Smolderstraat, N716 Sint-Truiden.

De camping van Rock Herk wordt ingericht in de Houwijkerstraat. De parking  blijft in de Houwijkerstraat.

Gedurende het ganse weekend geldt er een parkeerverbod in de berm in volgende straten: Pikkeleerstraat, Doelstraat, Endepoel, de Pierpontstraat, Houwijkerstraat, Keernestraat, Kleine Hoolstraat, Grote Hoolstraat, Kleine Kruisstraat en in de Rummenweg tot aan het kruispunt met de Grote Hoolstraat.


Voetbalbeker van Groot-Herk op zondag 23 juli.

De eerste elftallen van de Herkse voetbalclubs (Donk, Amandina, BS Sport en Herk FC) nemen het dit jaar op de terreinen van SC Donk in de Hurbroekstraat tegen elkaar op in een tornooi met als inzet de voetbalbeker van Groot-Herk.

Programma:

Voorrondewedstrijden (2x30 minuten en 10 minuten pauze).
13.30 uur:           VC Amandina - K. Herk FC
15.00 uur:           Donk SC – BS Sport

Finalewedstrijden (2x30 minuten en 10 minuten pauze).
16.30 uur:           Verliezers van voorrondewedstrijden voor de 3de en de 4de plaats.
18.00 uur:           Winnaars van voorrondewedstrijden voor de 1ste en de 2de plaats.

 

Prieelconcert: Antwerp Gipsyska Orkestra