Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 21 juni 2017

Gemeentelijk nieuws 21 juni 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Agenda gemeenteraad • Smikkeltochten • Berbroek Terrast • BBQ Harmonieorkest • Eindejaarstentoonstelling AH Beeld • Mountainbiketocht

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Agenda gemeenteraad maandag 26 juni

 

De gemeenteraad vindt plaats op maandag 26 juni om 20 uur in de oude rijkswachtkazerne op de Markt.

Dienst Financiën

1.     Vaststelling jaarrekening 2016 en toelichting bij de jaarrekening 2016 van stad Herk-de-Stad.

2.     Goedkeuring aanpassing meerjarenplan 2-2017 en budgetwijziging 1-2017.

Dienst Mobiliteit

3.   Instemming met het voorstel van het Agentschap Wegen en Verkeer tot wijziging van de snelheidsregimes op N717c (Neerstraat) en de N716 (Sint-Truidersteenweg).

Patrimonium

4.     Goedkeuring tot aanvaarding van een schenking van het Amandinahuis, woning en bijgebouwen met tuin gelegen aan Amandinaweg 140 te 3540 Herk-de-Stad.

Wonen West Limburg

5.     Projectvoorstel intergemeentelijk samenwerkingsverband rond wonen - Wonen in West-Limburg 2018-2019.
 

6.     Goedkeuring reglement betreffende de inventarisatie van en de heffing op leegstaande woningen en/of kamers.

Dienst Leefmilieu

7.     Verlenging samenwerkingsovereenkomst Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploeg (De Winning – vzw Groenwerk).

8.     Verlenging overeenkomst Lokale Diensteneconomie (De Winning – vzw Werkkans).

Systeembeheer

9.     Goedkeuring van het beleidsplan informatieveiligheid 2017-2018.

Technische Dienst Uitvoering

10.  Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze buitengewone herstelling betonwegen 2017: Sint-Jorislaan e.a.
 

11.  Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze buitengewone herstelling asfaltwegen 2017: Kerkstraat e.a.
 

12.  Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze buitengewone herstelling fietssuggestiestroken Gasterbosstraat.

Secretariaat

13.  Intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-media. Mandatering van de afgevaardigde in de buitengewone algemene vergadering van 3 juli 2017.

IEDEREEN IS WELKOM OP DEZE VERGADERING. ALLE AANWEZIGEN KUNNEN GEDURENDE DERTIG MINUTEN NA DE VERGADERING VRAGEN STELLEN AAN DE LEDEN VAN HET COLLEGE OVER DE IN VERGADERING BEHANDELDE PUNTEN.


Smikkeltochten ten voordele van Kom op tegen Kanker

Op zondag 25 juni worden vanaf 13 uur de jaarlijkse Smikkeltochten georganiseerd. Deelnemers kunnen kiezen uit een fietstocht van 25 kilometer of van 50 kilometer, gespekt met lekkere smikkelhapjes en -drankjes onderweg en op de eindstop. 

Fietsafstand 25 km: 2 tussenstops en 3 smikkels. Fietsafstand 50 km: 3 tussenstops en 4 smikkels.

Start en aankomst op de speelplaats van de Sint-Martinusscholen, campus Amandina (ingang via Oude Tramweg). De deelnemers kunnen vertrekken tussen 13.00 en 14.30 uur.

Deelnamekaarten zijn verkrijgbaar in Sportcentrum Herkules, De Markthallen, De Cirkel, het gemeentehuis en bij de Herkse wielertoeristenclubs. T

Aan de kassa betaal je voor je deelname als volwassene 8 euro en voor je deelname als kind 3 euro per kaart. De opbrengst van de smikkeltochten gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Kom dus ‘smakelijk meefietsen’ voor het goede doel op zondag 25 juni.


Tiende editie van Berbroek Terrast

Op zaterdag 24 juni vindt de tiende editie van Berbroek Terrast plaats.

De Kapelstraat wordt van 14 tot 19 uur omgetoverd tot een heuse speelstraat met grote springkastelen, een clown, grime, glittertattoos .... Van 17 tot 21 uur is er een gezellige dorpsbarbecue waarvoor je je vooraf moet inschrijven. Om 21.30 uur kan je genieten van een optreden van coverband Jeu de Foules. Zij brengen de beste hits uit de jaren '80, '90 en '00. Om 23.30 uur staat Barking Bruce op het podium. Deze energieke coverband bundelt individuele kwaliteiten in net die nummers waar je als publiek direct op los wilt gaan. De inkom is gratis.


Barbecue-avond van Harmonieorkest Herk-de-Stad

De 32ste Barbecue-avond van het Herkse harmonieorkest vindt plaats op zaterdag 24 juni. Het wordt weer een gezellige avond rond de barbecue met daarbij een ruime keuze aan vlees, groenten, salades, rijst, pasta, brood, warme en koude sauzen, aardappeltjes, … Je kan er terecht vanaf 17.30 uur.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan bij Lieve Seré, Oude Tramweg 2, telefonisch via 013 55 43 57 of via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bij de leden van het harmonieorkest.


Eindejaarstentoonstelling AH Beeld in De Markthallen

Het einde van het schooljaar is in zicht. Maar op de Academie Haspengouw Beeld is er nog veel te beleven. Zo kan je nog tot 25 juni in De Markthallen naar de eindejaarsexpo’s van de leerlingen van de lagere en middelbare graad. Op zaterdag 24 juni (van 10 tot 13 uur) kan je een kijkje nemen in de ateliers. Wil je graag inschrijven? Dan kan dat nog tot 29 juni, of vanaf 1 september 2017 in de hoofdschool (Gorsemweg 55-57, 3800 Sint-Truiden). In de filialen kan je inschrijven vanaf 1 september 2017. Je kan ook online inschrijven via www.mijnah.be. Het inschrijfgeld bedraagt volgend schooljaar: leerlingen vanaf 6 tot en met 17 jaar: 65 euro (vermindering 42 euro), studenten vanaf 18 tot en met 24 jaar: 129 euro en studenten vanaf 25 jaar: 307 euro (vermindering 129 euro). Voor meer info kan je steeds terecht op www.ahbeeld.be of telefonisch via 011 70 16 20 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Mountainbiketocht

Op donderdag 22 juni is er een mountainbiketocht voor liefhebbers.

De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 30 of 40 kilometer. De tochten worden begeleid door leden van de mountainbikeclub Palmzondag.

Vertrek aan tennishal 'Koningsvijvers' in de Manestraat in Schulen om 19 uur. Na de rit is er mogelijkheid tot douchen.