Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 19 april 2017

Gemeentelijk nieuws 19 april 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • De Held in De Markthallen • Lezing De Graven van Loon door Dr. Jan Vaes • Activiteiten in De Cirkel • Fietsen en wandelen langs de bloesems • Harmonieorkest: Concert-Oh! Duo

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

De Held in De Markthallen

Op donderdag 5 mei staat om 20.15 uur De Held op het podium van De Markthallen.

Jo Jacobs had een half mensenleven nodig om 'De held' (2012) te maken. Volgens de pers was dit het perfecte debuut (De Morgen), met een aangename soberheid en openheid (Humo), een intrigerende groeiplaat (De Standaard) van een talent dat eenieders luisterend oor verdient (Knack).
Daarna ging Jacobs over tot de orde van de dag: hij maakte 'Alcatraz' (2015), de verre neef van 'De held'. De hoofdmoot van 'Alcatraz' werd in amper zes weken opgenomen, thuis in de woonkamer, op zijn eiland, zijn Alcatraz. Dat zorgt voor eenheid, spontaniteit en speelsheid, mét oog voor detail.
Wouter Van Belle liet er zijn ervaring en vakmanschap nog eens overgaan en Karel De Backer voegde drums toe. En klaar was 'Alcatraz'.

“Daar zit je dan: de debuutplaat vier sterren gegeven en de opvolger beter vinden.” (Humo)
“Weinigen kunnen zo veel met zo weinig.” (Het Nieuwsblad)


VVK 12 euro – kassa: 15 euro (logo cultuurcheque) - <18 j: 7 euro. Tickets en info: www.demarkthallen.be.


Lezing De Graven van Loon door Dr. Jan Vaes

Dinsdag 2 mei  - 20 uur in De Markthallen

Jan Vaes, doctor in de oudheidkunde en kunstgeschiedenis, is schrijver van ‘De Graven van Loon’,  een standaardwerk over het Limburgse verleden tot 1795. Een verleden dat zich niet in de Nederlanden afspeelde maar in het Duitse Rijk. Anders, verrassend en intrigerend.

De politieke en culturele ontwikkelingen komen in zijn lezing systematisch en toegankelijk aan bod. Ook het prinsbisdom Luik krijgt ruime aandacht. In zijn boeiende vertelstijl weet Dr. Jan Vaes iedereen te boeien.

Toegang: 7 euro

Org. Bibliotheek, Geschiedkundige Kring Groot Herk (GKGH), Davidsfonds en De Marthallen


Activiteiten in De Cirkel

Veilig kopen en betalen via internet
Dinsdag 25 april – 13.30 uur in De Cirkel

Via internet kan je heel wat koopjes doen: rechtstreeks bij de leverancier, groepsaankopen, internetshops, veilingen, tweedehandssites,… Ontdek de leukste sites die je leven makkelijker maken en vaak goedkoper zijn. Naast voordelen zijn er ook wel wat risico’s aan verbonden. Daarom komen de meest gebruikte betalingsmethodes aan bod en krijg je heel wat tips waarmee je veel problemen vermijdt.

Deelnameprijs: 5 euro.
i.s.m. Vormingplus Limburg

Fietstochten
Donderdag 27 april – route Wijer/Kozen – vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)


Fietsen en wandelen langs de bloesems

Op zondag 30 april kan je weer komen fietsen en wandelen langs de mooiste boomgaarden van Herk-de-Stad. 

Toerisme Herk-de-Stad organiseert dan haar bloesemtochten. De wandelingen en fietstochten vertrekken vanuit fruitbedrijf Windmolders. Je kan inschrijven tussen 10 en 15 uur.

Meer info:
Toerisme Herk-de-Stad
013 55 38 11
www.toerismeherkdestad.be


Harmonieorkest brengt Concert-Oh! Duo

Het Harmonieorkest Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 22 april om 20 uur in De Markthallen de jaarlijkse muzikale avond Concert-Oh! ‘Duo’.

Het Herkse harmoniorkest onder leiding van Pieter Leemans stelt een boeiend en verrassend tweeluik voor. Naast muziek rond het thema ‘Duo’ gebracht door het harmoniorkest, is er ook een partnerschap met de Academie Haspengouw, van waaruit diverse ensembles hun weg vinden naar het podium. Doorheen de avond zullen de grenzen tussen het harmonieorkest en de ensembles meermaals vervagen.

Tickets kosten in voorverkoop 9 euro, aan de kassa betaal je 11 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Tickets zijn te verkrijgen bij de leden van het orkest of via 013 55 43 57 of via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.