Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 12 april 2017

Gemeentelijk nieuws 12 april 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Herk loopt 2017 • Paasspel in het Olmenhof • Activiteiten in De Cirkel • Fietsen en wandelen langs de bloesems • 60:60: feestexpo Hilde Van de Walle • Tentoonstelling: Ivan Popovic IN/tensio • Inventarisatie vlaggen van Herkse verenigingen • Harmonieorkest: Concert-Oh! Duo

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Herk Loopt: zaterdag 15 april vanaf 13 uur met start en aankomst op de Markt

Programma

13.00 uur: start paaseierenloop 300 meter (voor kinderen tot 6 jaar, deelnameprijs 2 euro).
13.15 uur: start Paaseierenloop 1000 meter (voor kinderen van 7 tot 12 jaar, deelnameprijs 2 euro).
14.00 uur: start KBC 5 km. (deelnameprijs: 9 euro)
15.00 uur: Runners Lab 10 km. (deelnameprijs: 9 euro)

Herk Loopt: parcours en verkeer

Zaterdag is volgende verkeers- en parkeerregeling van kracht:


Tussen 9.30-17.30 uur:
wordt er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten op de Diestsestraat – de inrit van de Carrefour blijft bereikbaar; is er een parkeer- en stationeerverbod op het marktplein, de Diestsestraat, het Wendelenplein en de parkeerplaatsen grenzend aan de Markt.

Tussen 12.00-17.30 uur:
wordt er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten in gans het centrum binnen de lusweg, de Kleine Hoolstraat van de Pikkeleerstraat tot aan de Sint-Truidersteenweg en de Bommerbergstraat – het plaatselijk verkeer op de lusweg blijft mogelijk.

wordt in de Vezerlaan, de Veearts Strauvenlaan en de Dr. Vanweddingenlaan tot aan het kruispunt met de Pikkeleerstraat:          

 - alle verkeer (= voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer) gescheiden van de deelnemers door het plaatsen van nadars en rood-wit lint
   tussen de wegverharding en het fietspad aan de kant van de pare huisnummers;

- eenrichtingsverkeer voor de fietsers ingevoerd, dit aan de buitenzijde van de lusweg met de rijrichting van gemotoriseerd verkeer mee – fietsers
  komende van de Hasseltsesteenweg worden omgeleid via de Guldensporenlaan;

- er aan de kant van de onpare huisnummers fietsverkeer in 2 richtingen ingesteld en is er een oversteekplaats voorzien in de Dr.
  Vanweddingenlaan ter hoogte van de Pikkeleerstraat en in de Vezerlaan ter hoogte van het Pater Vanwingplein;

wordt er een eenrichtingsverkeer ingevoerd op de straten die deel uitmaken van het parcours en dit op de helft van de rijweg met de richting van de loopwedstrijd mee.

Op de invalswegen en/of kruispunten staan seingevers garant voor een veilig verloop van de wedstrijd en voor het terug openstellen van de weg voor alle verkeer na afloop van de wedstrijd.

I.s.m. Joggingclub Kannemie en Runner’s High


Paasspel in het Olmenhof

Kom op zaterdag 15 april van 11 tot 12 uur mee in de speeltuin van het Olmenhof paaseitjes zoeken.
Natuurlijk kan je de paashaas een handje geven. Elk kindje krijgt iets lekkers mee naar huis.

Bij regenweer verstopt de paashaas zijn paaseitjes in De Markthallen. 

Gratis deelname. Vooraf inschrijven via www.herk-de-stad.be/paasspel.


Activiteiten in De Cirkel

Veilig kopen en betalen via internet
Dinsdag 25 april – 13.30 uur in De Cirkel

Via internet kan je heel wat koopjes doen: rechtstreeks bij de leverancier, groepsaankopen, internetshops, veilingen, tweedehandssites,… Ontdek de leukste sites die je leven makkelijker maken en vaak goedkoper zijn. Naast voordelen zijn er ook wel wat risico’s aan verbonden. Daarom komen de meest gebruikte betalingsmethodes aan bod en krijg je heel wat tips waarmee je veel problemen vermijdt.

Deelnameprijs: 5 euro.
i.s.m. Vormingplus Limburg

Fietstochten
Donderdag 27 april – route Wijer/Kozen – vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)


Fietsen en wandelen langs de bloesems

Op de zondagen 23 en 30 april kan je weer komen fietsen en wandelen langs de mooiste boomgaarden van Herk-de-Stad. 

Toerisme Herk-de-Stad organiseert dan haar bloesemtochten. De wandelingen en fietstochten,  die doorgaan op 23 april, vertrekken vanuit fruitbedrijf Windmolders langs de Stevoortweg en de parochiezaal in het centrum van Donk. Je kan inschrijven tussen 10 en 15 u. Op 30 april kan je enkel starten vanuit fruitbedrijf Windmolders.

INFO
Toerisme Herk-de-Stad
013 55 38 11
www.toerismeherkdestad.be


60:60: feestexpo Hilde Van de Walle

Tot en met 30 april organiseert de gemeente haar eerste openluchttentoonstelling in het park Olmenhof! Voor de feestelijke expo 60:60 selecteerde beeldend kunstenaar Hilde Van de Walle een tiental beelden in brons en polyester. Hiermee geeft zij een breed publiek de kans om kennis te maken met het monumentale werk dat deel uitmaakt van een belangrijke evolutie in haar oeuvre.

Hilde Van de Walle wordt dit jaar 60, vandaar een aantal feestelijke tentoonstellingen in steden en gemeenten waar haar beelden een openbare plaats sieren. Ook voor Herk-de-Stad is Van de Walle geen vreemde. Haar bronzen beeld ‘Ingetogen’ op het Servaesplein werd door de gemeente aangekocht in 2005. En in 2001 stelde Hilde Van de Walle tentoon in De Markthallen met bronzen beelden en schilderijen op doek. De kunstenaar speelt graag met verhoudingen, en ze ontwricht de beelden uit hun gewone anatomie. Delen worden bewust onafgewerkt gelaten. Constructies lijken onstabiel op zoek naar evenwicht. Dit ongedwongen aftasten en spelen met texturen en vormen intensiveren de geestkracht in haar werk, dat een blijvende zoektocht is naar evenwicht en stabiliteit.


Tentoonstelling: Ivan Popovic IN/tensio

Tot en met 30 april in De Markthallen
 

Na de vormelijke uitbundigheid van de glaskunst zoekt de Commissie Beeldende Kunsten de intimiteit op bij Ivan Popovic (°1950, Genk). Zijn abstracte schilderijen brengen rust in de chaos. Of toch niet? Wat Popovic betracht, is “het ongevormde een vorm geven, ballast weglaten, zoeken naar de essentie”. De kunstenaar vertrekt daarvoor vanuit de realiteit. Vervolgens ontdoet hij die van zijn herkenbaarheid tot enkel de pure essentie blijft: verflagen in fel groen, rood, kobaltblauw met een hyper strakke lijnvoering die altijd een lichtheid en een openheid vertonen. Op die manier creëert Popovic doeken als vlakken van pure kleur met daarin een fragiele, subtiele vorm. Dan is het aan de toeschouwer om in complete vrijheid deze kleurvlakken, lijnen en vormen te interpreteren.

In zijn meest recente werk beweegt Popovic weg van de ultrastrakke lijnvoering: het resultaat is nerveuzer, lichtgeraakter en diffuser. Tegen een monochrome achtergrond ontwaar je een vorm. Is het een bloem, of de herinnering eraan?

Open alle werkdagen van 9 tot 17 uur en op zondag van 14 tot 17 uur.

Gratis toegang


Inventarisatie vlaggen van Herkse verenigingen

Op vrijdag 21 april willen de leden van de Erfgoedraad van 10 tot ongeveer 16 uur (afhankelijk van de afspraken) in de hal van De Markthallen een foto nemen van de vlag van uw vereniging en ook de gegevens ervan noteren. Lukt het niet op vrijdag 21 april voor 16 uur? Laat het dan even weten dan maken we een andere of latere afspraak. Lukt het helemaal niet om langs te komen dan mag je de vlag altijd binnenbrengen in de bibliotheek.  Info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Harmonieorkest brengt Concert-Oh! Duo

Het Harmonieorkest Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 22 april om 20 uur in De Markthallen de jaarlijkse muzikale avond Concert-Oh! ‘Duo’.

Het Herkse harmoniorkest onder leiding van Pieter Leemans stelt een boeiend en verrassend tweeluik voor. Naast muziek rond het thema ‘Duo’ gebracht door het harmoniorkest, is er ook een partnerschap met de Academie Haspengouw, van waaruit diverse ensembles hun weg vinden naar het podium. Doorheen de avond zullen de grenzen tussen het harmonieorkest en de ensembles meermaals vervagen.

Tickets kosten in voorverkoop 9 euro, aan de kassa betaal je 11 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Tickets zijn te verkrijgen bij de leden van het orkest of via 013 55 43 57 of via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.