Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 5 april 2017

Gemeentelijk nieuws 5 april 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Herk loopt 2017 • Paasspel in het Olmenhof • 60:60: feestexpo Hilde Van de Walle • Tentoonstelling: Ivan Popovic IN/tensio • Bib: Spreekuur Digi-assistent • Creanamiddag in De Cirkel • Nieuwe module - Outdoor Cooking - bij Qrios • Nieuwe data voor het afleggen van geschiktheidsproeven brandweer

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Herk Loopt: zaterdag 15 april vanaf 13 uur met start en aankomst op de Markt

Door de samenwerking met de ervaren partner in het loopcircuit vzw Runner’s High wordt Herk Loopt dit jaar volledig vernieuwd. Start en aankomst voor alle wedstrijden is voortaan de Markt. Voor kinderen is er een paaseierenloop. De deelnemers aan de 5 of 10 km genieten van een professionele tijdsmeting en van randanimatie. Uiteraard is er ook een uitgebreide bevoorrading. Voor de winnaars wordt prijzengeld voorzien en elke loper maakt kans op een extra prijs voor zijn of haar snelste passage door het park Olmenhof, een wedstrijd binnen de wedstrijd dus. Er zijn aparte prijzen voor de grootste groepsdeelname van een bedrijf, school of instelling.

Programma

13.00 uur: start paaseierenloop 200 meter (voor kinderen tot 6 jaar, deelnameprijs 2 euro).

13.15 uur: start Paaseierenloop 1000 meter (voor kinderen van 7 tot 12 jaar, deelnameprijs 2 euro).

14.00 uur: start KBC 5 km. (voorinschrijvingsprijs tot zondag 9 april: 7 euro, ter plaatse inschrijven: 9 euro)

15.00 uur: Runners Lab 10 km. (voorinschrijvingsprijs tot zondag 9 april: 7 euro, ter plaatse inschrijven: 9 euro)

Meer info en inschrijvingen: www.herkloopt.be

I.s.m. Joggingclub Kannemie en Runner’s High


Paasspel in het Olmenhof

Kom op zaterdag 15 april van 11 tot 12 uur mee in de speeltuin van het Olmenhof paaseitjes zoeken. Natuurlijk kan je de paashaas een handje geven.
Elk kindje krijgt iets lekkers mee naar huis.

Bij regenweer verstopt de paashaas zijn paaseitjes in De Markthallen.

Gratis deelname. Vooraf inschrijven via www.herk-de-stad.be/paasspel.

 


60:60: feestexpo Hilde Van de Walle

Tot en met 30 april organiseert de gemeente haar eerste openluchttentoonstelling in het park Olmenhof! Voor de feestelijke expo 60:60 selecteerde beeldend kunstenaar Hilde Van de Walle een tiental beelden in brons en polyester. Hiermee geeft zij een breed publiek de kans om kennis te maken met het monumentale werk dat deel uitmaakt van een belangrijke evolutie in haar oeuvre.

Hilde Van de Walle wordt dit jaar 60, vandaar een aantal feestelijke tentoonstellingen in steden en gemeenten waar haar beelden een openbare plaats sieren. Ook voor Herk-de-Stad is Van de Walle geen vreemde. Haar bronzen beeld ‘Ingetogen’ op het Servaesplein werd door de gemeente aangekocht in 2005. En in 2001 stelde Hilde Van de Walle tentoon in De Markthallen met bronzen beelden en schilderijen op doek. De kunstenaar speelt graag met verhoudingen, en ze ontwricht de beelden uit hun gewone anatomie. Delen worden bewust onafgewerkt gelaten. Constructies lijken onstabiel op zoek naar evenwicht. Dit ongedwongen aftasten en spelen met texturen en vormen intensiveren de geestkracht in haar werk, dat een blijvende zoektocht is naar evenwicht en stabiliteit.


Tentoonstelling: Ivan Popovic IN/tensio

Tot en met 30 april in De Markthallen

Na de vormelijke uitbundigheid van de glaskunst zoekt de Commissie Beeldende Kunsten de intimiteit op bij Ivan Popovic (°1950, Genk). Zijn abstracte schilderijen brengen rust in de chaos. Of toch niet? Wat Popovic betracht, is “het ongevormde een vorm geven, ballast weglaten, zoeken naar de essentie”. De kunstenaar vertrekt daarvoor vanuit de realiteit. Vervolgens ontdoet hij die van zijn herkenbaarheid tot enkel de pure essentie blijft: verflagen in fel groen, rood, kobaltblauw met een hyper strakke lijnvoering die altijd een lichtheid en een openheid vertonen. Op die manier creëert Popovic doeken als vlakken van pure kleur met daarin een fragiele, subtiele vorm. Dan is het aan de toeschouwer om in complete vrijheid deze kleurvlakken, lijnen en vormen te interpreteren.

In zijn meest recente werk beweegt Popovic weg van de ultrastrakke lijnvoering: het resultaat is nerveuzer, lichtgeraakter en diffuser. Tegen een monochrome achtergrond ontwaar je een vorm. Is het een bloem, of de herinnering eraan?

Open alle werkdagen van 9 tot 17 uur en op zondag van 14 tot 17 uur.

Gratis toegang


Spreekuur Digi-assistent

Voor computervragen over hardware en software kan je tijdens zijn maandelijks spreekuurtje terecht bij de Digi-assistent. Het volgend spreekuur is op donderdag 6 april van 10 tot 11 uur in de bibliotheek. Stuur vooraf een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met je vraag en breng ook je toestel mee naar het spreekuur.


Creanamiddag in De Cirkel

Haken, breien, rummikub, gezelschapsspelen, kaarten, …  het kan allemaal aan bod komen tijdens de creanamiddag op maandag 10 april van 14 tot 16 uur in De Cirkel. Iedereen is van harte welkom om zijn of haar kunstwerkjes of hobby’s te delen met anderen.

Gratis deelname


Nieuwe module - Outdoor Cooking - bij Qrios

Op Qrios campus Sint-Martinus start op donderdag 20 april en vrijdag 21 april de nieuwe module "Outdoor Cooking". Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende barbecuetechnieken in 8 lessen. Je leert er de barbecue op een andere manier kennen dan dat je gewoon bent. Er wordt gewerkt met de Kamado Joe, de revelatie onder de keramische BBQ’s. Het vuur in een roodgloeiende Kamado Joe is niet alleen ideaal voor roken, dichtschroeien en langzaam roosteren, maar ook voor het bereiden van sappige, heerlijke stukken vlees, gegrilde groenten en knapperige pizza’s. Wedden dat je je vrienden en familie deze zomer kan verrassen met een overheerlijke barbecue die je volledig zelf hebt kunnen maken? Inschrijven kan via de website www.qrios.be. Of je kan een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor meer informatie. De lessen vinden plaats op acht donderdagavonden of acht vrijdagavonden van 18 tot 22.20 uur. Het inschrijvingsgeld bedraagt 60 euro, het cursusgeld 135 euro.


Nieuwe data voor het afleggen van geschiktheidsproeven brandweer

Kandidaat om brandweervrijwilliger of op termijn beroepsbrandweer te worden? Nog geen kans gehad om je federaal geschiktheidsattest (FGA) te behalen? Dan dienen die kansen zich nu aan. Eind april zijn er nieuwe testen om het federaal geschiktheidsattest te behalen, de eerste stap naar de job van brandweer (m/v). De competentie- en handvaardigheidstest vindt plaats op woensdag 26 april van 18 tot 22 uur en op zaterdag 29 april van 8 tot 17 uur. De sportproeven worden afgenomen op zaterdag 13 mei van 8 tot 17 uur. Inschrijven kan tot 15 april via ikwordbrandweer.be.