Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 15 maart 2017

Gemeentelijk nieuws 15 maart 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Openbare veiling van brandhout, fietsen en andere materialen • Infoavond rond wonen, verbouwen en (ver)huren • Muzieknamiddag in De Cirkel • Bib: Kinderen van het eerste leerjaar en hun ouders verkennen samen de bibliotheek • Start2run-cursus • Toneelvoorstelling De perfecte vrouw tvv Kom op tegen Kanker • Markant: Lezing: speelgoed verraadt je talenten • 6 motetten van Bach in Sint-Martinuskerk

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Openbare veiling van brandhout, fietsen en andere materialen

Het gemeentebestuur organiseert op zaterdag 18 maart om 10 uur in het gemeentelijk magazijn, industrieweg 1098, een openbare verkoop. Er worden verschillende loten brandhout geveild. De loten zijn te bezichtigen in het domein Harlaz aan de Sint-Truidersteenweg. Daarnaast worden enkele gevonden en niet afgehaalde fietsen, geluidsapparatuur (versterkers, geluidsboxen, equalizers), computerschermen, gebruikt materieel van de groendienst, … openbaar verkocht. Deze goederen zijn te bezichtigen op de dag van verkoop (18 maart) van 9 tot 10 uur, op woensdag 15 maart van 14.30 tot 15.30 uur en op vrijdag 17 maart van 9 tot 11 uur in het gemeentelijk magazijn.

Meer info:
Dienst Leefmilieu
013 38 03 06
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Infoavond rond wonen, verbouwen en (ver)huren

Wonen in West-Limburg organiseert op dinsdag 21 maart om 19 uur in de parochiezaal van Schulen een infoavond rond wonen, verbouwen en (ver)huren.

Tijdens deze infoavond komen verschillende onderwerpen aan bod. Je krijgt onder meer uitleg over het verhuren via een sociaal verhuurkantoor. Het verhuurkantoor neemt het grootste deel van de (administratieve) taken op zich zodat je als eigenaar minder zorgen hebt. Het zorgt voor alle administratieve handelingen zoals de opmaak van een plaatsbeschrijving, de brandverzekering, het huurcontract en het toezicht op het onderhoud van de woning. Als verhuurder krijg je de woning altijd in dezelfde staat terug op het einde van de overeenkomst en je krijgt stipt je huur, ook als de woning niet verhuurd is of de huurder niet betaald heeft. Het sociaal verhuurkantoor vraagt in ruil aan de verhuurder geen commissieloon, maar wel een billijke huurprijs. Ga je je woning renoveren of verbouwen? Dan kom je misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen. Tijdens de infoavond krijg je een handig overzicht van de verschillende premies en de voorwaarden. Dubo Limburg komt dan weer uitleggen hoe zij jou kunnen helpen met je renovatie. Tenslotte wordt er nog even stilgestaan bij de rechten en plichten van de (ver)huurders. Na de uiteenzettingen van de sprekers kan je met een hapje en een drankje in de hand de infomarkt bezoeken. Je vindt er alle informatie over premies, eerste hulp bij duurzaam bouwenen, de verschillende sociale verhuurkantoren. Ook de juriste van het OCMW is aanwezig.

Inschrijven voor deze infoavond kan bij Wonen in West-Limburg via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch 013 38 03 16.


Muzieknamiddag in De Cirkel

Op maandag 20 maart is het muzieknamiddag in De Cirkel. Gil zorgt van 13 tot 16 uur voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.


Kinderen van het eerste leerjaar en hun ouders verkennen samen de bibliotheek

Zit je zoon of dochter in het eerste leerjaar? Kom dan op woensdag 15 maart tussen 18 en 19 uur samen op een speelse manier kennismaken met het aanbod van de bibliotheek. Eerst moeten jullie allerlei toffe zoekopdrachten oplossen. Daarna kunnen de kinderen genieten van een leuk verhaaltje en de ouders van een drankje terwijl ze uitleg krijgen over de bibliotheekwerking. Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Start2run-cursus: leren joggen voor beginners en gevorderden

Vanaf 28 maart kan je elke dinsdagavond om 19.30 (10 km) en 20 uur (5 km) uur terecht aan de Finse piste in de Hurbroekstraat in Donk voor een Start2run-cursus.

Via een trainingsschema leer je onder deskundige begeleiding in tien weken vijf kilometer lopen aan één stuk of verleg je je grens van vijf naar tien kilometer zonder pauzes. Leren lopen in groep motiveert je beter om je sportieve doelstelling te behalen. Na tien trainingsweken op de verlichte Finse piste in Donk wordt de lessenreeks afgerond met een test, diploma-uitreiking en een receptie.

Deelnameprijs: 15 euro, inclusief verzekering BA. Ter plaatse bij de eerste les te betalen. Vooraf inschrijven is verplicht: Jacqueline Booten 013 44 27 91 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . I.s.m. Viva


Toneelvoorstelling De perfecte vrouw ten voordele van Kom op tegen Kanker

Ga op vrijdag 17 maart naar het theater in De Markthallen en steun ‘Kom op tegen Kanker’. In het stuk ‘De perfecte vrouw’ maken Leo en Benny een lijst van eigenschappen voor de perfecte vrouw, de 'top tien' van beste kwaliteiten. Maar als deze zogenaamde 'perfecte vrouw' opeens voor de deur staat, merken de mannen al snel dat hun lijst hier en daar wat aangepast moet worden. Hilarische komedie van Norm Foster over de zoektocht naar de perfectie. Met Frank Harsdorf, Pascal Maetens en Karen Schroeven. De voorstelling start om 20.15 uur. Tickets kosten 15 euro. Een initiatief van de Gezinsbond Herk-de-Stad.
Info en kaarten: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Lezing: speelgoed verraadt je talenten

Markant Herk-de-Stad organiseert op donderdag 23 maart om 20 uur in De Markthallen de lezing ‘Speelgoed verraadt je talenten’ gebracht door Danielle Krekels.

Zeker zeven op de tien mensen hebben een baan die niet volledig bij hen past. Ook leerlingen worden soms in studierichtingen geduwd die vaak niet de juiste zijn. Met teleurstellingen en forse deuken in het zelfvertrouwen als pijnlijk gevolg. Ze kennen hun sterkten en zwakten niet, daarom. Wie die wel kent en er accuraat mee omgaat, loopt minder risico op een verkeerde beroepskeuze. Je talenten en je mindere eigenschappen  weerspiegelen immers je persoonlijkheid. Danielle Krekels doet al meer dan twintig jaar jobselecties. Tijdens interviews met ruim achtduizend ingenieurs en wetenschappers vertelden kandidaten vaak spontaan over hun favoriete speelgoed. Zo ontdekte ze dat je speelgoedkeuze tussen je vier en twaalf jaar onthult waar je van nature uit aanleg voor hebt. Op basis van dat inzicht ontwikkelde ze de KernTalentenmethode.

De toegang bedraagt 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Inschrijven: www.markantvzw.be/herk-de-stad  of  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   of  0479 420 355


6 motetten van Bach in Sint-Martinuskerk

Het vocaal ensemble Reflection brengt op zondag 26 maart om 15 uur in de Sint-Martinuskerk de 6 motetten van Bach.

De 6 motetten van Bach mogen tot het hoogtepunt van de polyfone koormuziek gerekend worden. Vier ervan zijn dubbelkorig uitgewerkt en twee zijn respectievelijk 5- en 4-stemmig gecomponeerd. Bach schreef deze werken in opdracht voor de uitvaartplechtigheid van vooraanstaande bewindslieden.

De handschriften van deze werken zijn teruggevonden zonder uitgewerkte instrumentale partijen. Toch kunnen we ervan uitgaan dat, volgens de praktijk van de barokperiode, basso continuo waarschijnlijk gebruikelijk was. Vaak worden de motteten uitgevoerd met een verdubbeling van de vocale partijen door strijkers en blazers. Het vocaal ensemble Reflection houdt eraan om ze uit te voeren met slechts basso continuo. Dit verhoogt aanzienlijk de transparantie van de complexe contrapuntische stemvoering.

Deze 6 motetten worden heel zelden samen uitgevoerd in één concert. De moeilijkheidsgraad van de partituur en de fysieke intensiteit voor de zangers zijn immers immens, waardoor slechts weinig ensembles het aandurven om ze gezamenlijk uit te voeren. Het vocaal ensemble Reflection heeft in haar korte bestaan al een traditie opgebouwd in vijf gesmaakte concerten met deze heerlijke muziek.

Wil je genieten van dit uniek concert, reserveer dan alvast je plaatsje door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Tickets kosten in voorverkoop 15 euro, aan de kassa 17 euro.