Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 15 februari 2017

Gemeentelijk nieuws 15 februari 2017

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Markthallen: Mad About Mountains • Vacatures Stadsbestuur • Bib: Leesclub Leesgezelle(n) • Lezing 'Pesten kan niet' in De Markthallen • Tweedehandsbeurs Gezinsbond HDS • Voedingsetiketten onder de loep

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Mad About Mountains in De Markthallen

Mad About Mountains staat op zaterdag 18 februari om 20.15 uur in De Markthallen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Eyemèr.

Piet De Pessemier zocht een thema voor zijn volgende album. Hij vond het in een citaat van de echtgenote van Glenn Campbell, de countrylegende die aan een zware vorm van Alzheimer lijdt: “Waar waren jullie, toen we jullie nodig hadden? Nu heeft het geen zin meer.”.

Op Radio Harlaz, de derde langspeler van Mad About Mountains, laat De Pessemier een imaginair koppel de tocht herbeleven van liefde, leven, leed en het stilletjesaan aftakelen en vergeten. Ze raken elkaar nog slechts aan in hun eigen universum van fluisterende radiofrequenties. De plek waar ze elkaar horen en begrijpen. Hun thuis tussen hier en nergens. Radio Harlaz.

Samen met Myrthe Luyten (bas, zang), Davy Jansen (gitaar, lapsteel, zang) en drummer Pol Meunier schept Piet De Pessemier een universum dat baadt in zachte americana en melancholische alt. country. Om de nostalgie naar de vintage seventies op plaat te vangen, werd Radio Harlaz op een analoge taperecorder opgenomen met producer Micha Volders (El Guapo Stuntteam, Vermin Twins).

Eyemèr
Sarah Devreese, finaliste van Humo’s Rock Rally 2014, gaat voortaan door het leven als Eyemèr. Op ‘Temporarily Colourblind’, de eerste langspeler van de Gentse twintiger, staan tien nummers die onder de huid kruipen. Eyemèr handelt in dezelfde melancholie als Daughter, Waxahatchee en Angel Olsen, maar ze beperkt het instrumentarium tot de essentie. Voor ‘Temporality Colourblind’ gaat Sarah Devreese naakt, met haar gitaar en warme, timide stem als enige bagage.

Tickets: VVK 12 euro – kassa: 15 euro. Tickets en info: www.demarkthallen.be


Vacatures

Het stadsbestuur van Herk-de-Stad gaat over tot de spoedige aanwerving van:  

4 VTE technisch beambte groendienst, contract bepaalde duur van 6 maanden

Jobinhoud:
Als technisch beambte groendienst sta je in voor :

- het uitvoeren van alle werken betreffende de groenaanleg en het onderhoud ervan
- het onderhoud en de herstelling van voetpaden, parkings en verharde wegen
- het onderhoud van kerkhoven, speeltuinen, waterlopen en grachten
- het werken met bosmaaier, heggenschaar en kettingzaag
- eventuele bestuurderstaken (auto, camionette, tractor)
- een vlotte communicatie met collega’s en diensthoofd
- een kwalitatieve uitvoering van je taken rekening houdend met de richtlijnen op vlak van veiligheid

een beambte dienstencentrum,  prestatieverhouding 19/38 -  contract onbepaalde duur

Jobinhoud:
Als beambte dienstencentrum sta je in voor :

- het uitbaten van de cafetaria (opnemen bestellingen, bediening, aanvullen achter toog, afwas)
- het beheer van de kassa
- het dagelijks onderhoud van het dienstencentrum (toiletten, lokalen administratie, cafetaria en omgeving)
- een vlotte communicatie met bezoekers, collega’s en diensthoofd
- een kwalitatieve uitvoering van je taken rekening houdend met de richtlijnen inzake, hygiëne, milieu en welzijn op het werk
- het verlenen van hulp bij de activiteiten georganiseerd in of door het dienstencentrum
- het uitvoeren van een aantal administratieve taken ivm het uitbaten van de cafetaria (voorraadbeheer en bestellingen).

Meer informatie over beide vacatures krijg je op www.herk-de-stad.be/economie/vacatures


Leesclub Leesgezelle(n)

donderdag 23 februari – 20 uur in lokaal 12 De Markthallen

Leesclub De Leesgezelle(n) bespreekt het boek “Elegant als een egel” van Muriel Barbery. Tussen een conciërge in een appartementengebouw en een 12-jarige bewoonster ontstaat een bijzondere verstandhouding. Wie graag een exemplaar wil van dit boek om het samen met de andere Leesgezelle(n) te komen bespreken, kan hiervoor een mailtje sturen naar de bibliotheek: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Iedereen is welkom.


Lezing 'Pesten kan niet' in De Markthallen

De oudervereniging van de Vrije Basisschool Sint-Jan Berbroek organiseert samen met de directie en het leerkrachtenteam van de school in het kader van een antipestcampagne op donderdag 23 februari om 20 uur in De Markthallen de lezing ‘Pesten kan niet’. Met de lezing 'Pesten kan niet!' zet Gie Deboutte jou op weg om het wat, hoe en waarom van pestgedrag tussen kinderen en jongeren beter te doorgronden. 

Gie Deboutte verduidelijkt het waarom en waartoe van (cyber)pestgedrag en gaat van daaruit op zoek naar de beste manieren om pestgedrag te doen stoppen. Jongeren, ouders en leerkrachten vernemen wat ze best wel en niet kunnen doen om pestgedrag te voorkomen of ongedaan te maken. De keuze voor klare taal en een verbindende of herstelgerichte aanpak staat daarbij vooraan. Pesten stoppen doe je nooit alleen.

Gie Deboutte is stafmedewerker en trainer bij Leefsleutels. Hij is tevens actief bij de Dienst Studentenbeleid van de UCLL en engageert zich ook als voorzitter van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Gie Deboutte publiceerde artikels en boeken over thema’s als pesten en cyberpesten. In 2011 werd hij door Pax Christi Vlaanderen genomineerd tot ambassadeur voor de vrede.

De inkom bedraagt 3 euro. Tickets en info: www.tegenpesten.tk. Ook ter plaatse kan je nog tickets kopen.


Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond

De Gezinsbond van Herk-de-Stad organiseert op zondagnamiddag 19 februari van 13 tot 16 uur een tweedehandsbeurs op campus Amandina van de Sint-Martinusscholen. Speelgoed, kleding, ... je vindt het allemaal op deze gezellige beurs. Gratis inkom voor iedereen! Ingang en parking via de speelplaats (Oude tramweg). Inschrijven en bijkomende info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


Voedingsetiketten onder de loep

Dinsdag 21 februari om 19.30 uur in De Markthallen                 

Er staat veel informatie op etiketten van voeding die je in de winkel koopt. Weet je wat ze betekent en wat je exact eet? In maïsstroop zit suiker. Vlees bevat verschillende ‘additieven’ of E-nummers. Is mager ook light? Wat zijn voedingsclaims? Zijn alle stoffen gezond of net niet? Hoeveel mag je van wat binnen krijgen? We bekijken etiketten van verpakte voedingsmiddelen. Je mag zelf verpakkingen meebrengen.

Standaardtarief: 9 euro (sociaal tarief: 5 euro). Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 560 100.

 

• Vacatures Stadsbestuur