Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Nieuwjaarsreceptie voor inwoners Herk-de-Stad • Tentoonstelling: Glaskunst • Bib: Week van de poëzie: Schrijf mee aan het bibliotheekgedicht! • Activiteiten in De Cirkel • Nieuwe tarieven De Lijn vanaf 1 februari 2017 • Winterwandeling neemt je mee naar 19de eeuw • Activiteiten Gezinsbond

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Nieuwjaarsreceptie voor inwoners Herk-de-Stad

Het gemeentebestuur van Herk-de-Stad nodigt op zondag 29 januari naar goede jaarlijkse gewoonte alle inwoners uit voor de nieuwjaarsdrink. Deze receptie vindt elk jaar in een andere deelgemeente plaats. Dit jaar is Donk de gastplaats. Op het Dorpsplein klinken we van 11 tot 13 uur samen met alle Herkenaren op het nieuwe jaar. Het gemeentebestuur trakteert gratis op lekkere hapjes en drankjes. De muziek van LadyLike maakt het feest compleet. CountryGirl Ariane Smets, RockChick Greet Vanlerberghe en JazzyLady Maaike Van den dries zorgen samen met klasse-muzikanten Peter Draelants, de Witte aka Johan Asselberghs en lokale - niet de minste - held Marc Steenbergen, volop voor ambiance. Zet samen met familie, vrienden en kennissen het nieuwe jaar meteen goed in en kom mee genieten.


Tentoonstelling: Glaskunst

Niets zo mooi en fascinerend - zeker tijdens deze donkere dagen - als het licht dat opgevangen, even vastgehouden en gebroken wordt. In de tentoonstelling 'Glaskunst' in De Markthallen van zes grote glaskunstenaars ontsluiten de zeer verschillende glascreaties voor u de magische wereld van dit hedendaagse lichtspel. Maak kennis met Christine Vanoppen, Maria Dukers, Bert Frijns, Sjaak Smetsers, Frank Biemans en Warner Berckmans, die elk op hun eigen bijzondere manier het licht vinden en ermee spelen.
Kom, en laat u verrassen door deze prachtige groepstentoonstelling.

De tentoonstelling loopt tot 12 februari.
Open alle werkdagen tussen 9 en 17 uur, op zondag van 14 tot 17 uur.

Gratis toegang.

Info: Commissie voor Beeldende Kunsten - 013 55 41 81


Week van de poëzie: 26 januari -1 februari: Schrijf mee aan het bibliotheekgedicht!

Laatst moest ik heel hard lachen om…

De bibliotheek gaat in het kader van de poëzieweek van 26 januari tot en met 1 februari de poëtische toer op. De bibliotheekbezoekers krijgen een leuk pöeziekaartje mee naar huis. Wie als bibliotheekbezoeker graag poëtisch meedoet, mag een zin of een gedicht schrijven als vervolg op de zin “Laatst moest ik heel hard lachen om…”.

Ook de leerlingen van de eerste graad van de Sint-Martinusscholen en van de Middenschool Campus Herckerhof doen mee. Van deze school wagen ook de leerlingen van de OKAN-klassen (onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen) hun kans. Alle leerlingenschrijven vanuit dezelfde zin een grappig gedicht en lezen dit voor. Hierbij moeten zij een filmpje of een opname met geluidselementen maken. De prijsuitreiking is voorzien op donderdag 2 februari om 18 uur in lokaal 11 in De Markthallen. De leerlingen zorgen in de lijn van het thema ‘Humor’ voor een grappige noot met sketches en muziek.

Spreekuur Digi-assistent
donderdag 2 februari van 10 tot 11 uur in de bib

Voor hulp bij het gebruik van je tablet, smartphone, software of digitale toepassingen kan je terecht op het maandelijkse spreekuur van de digi-assistent. Vergeet zeker niet je toestel mee te brengen. Voor een optimale service kan je best vooraf je vraag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Activiteiten in De Cirkel

Bloemschikken
dinsdag 31 januari om 13 uur

Het te maken bloemstuk is vooraf te bezichtigen op foto.
Kostprijs: 5 euro. Graag vooraf inschrijven.

De plaats van de rolstoel en de scooter in het verkeer
Dinsdag 7 februari – 19.30 uur in De Cirkel

Veel personen met een handicap verplaatsen zich dagelijks in het verkeer. Je komt te weten welke regels moeten gevolgd worden en waar je plaats is in het verkeer met een rolstoel of een scooter. Deelname is gratis.

i.s.m. KVG

Stadion Stayen STVV’
Donderdag 9 februari - vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel (carpoolen is mogelijk)

Tijdens deze stadiontoer kom je op plaatsen waar je normaal niet zo snel komt. Een van de hoogtepunten is uiteraard het bezoek aan het veld, de kleedkamers, het standbeeld van Raymond Goethals, de meeting rooms en de hotelkamers met zicht op het veld. De gids vertelt allerlei interessante wetenswaardigheden en leuke anekdotes. Deelnameprijs: 11 euro.

Muzieknamiddag in De Cirkel
Kom mee dansen en zingen op de muzieknamiddag op maandag 6 februari in De Cirkel. Omer zorgt tussen 13 en 16 uur voor de leukste muziek.

Info en inschrijvingen activiteiten De Cirkel: 013 52 26 64 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuwe tarieven De Lijn vanaf 1 februari 2017

Vanaf 1 februari 2017 worden de tarieven van De Lijn aangepast aan de stijgende levensduurte. Alleen de prijs voor abonnementen, Lijnkaarten en sms-tickets wordt aangepast. De prijs van een biljet, m-ticket en dag- en meerdagenpas wijzigt niet.Ook de tarieven voor de Limburgse snellijmen 68, 178 en 179 evolueren mee met die van de NMBS.

Welk vervoerbewijs is voor mij het voordeligst?

Wie meerdere keren per week de bus neemt, kiest best voor een abonnement. Eventueel in combinatie met trein.

  • Buzzy pazz (6 tot en met 24 jaar)
  • Omnipas (vanaf 25 jaar)
  • Omnipas 65+

De goedkoopste oplossing voor wie af en toe reist zijn rittenkaarten en dagpassen. Ook voor uitstappen en reizen in groep.

  • M-ticket
  • Sms-ticket
  • Biljet enkel rit
  • Lijnkaart
  • Dagpas (1, 3, 5 dagen)
  • Groepsbiljet (+5 personen)

Meer informatie en een overzicht over de nieuwe tarieven van De Lijn vind je op delijn.be.


Winterwandeling neemt je mee naar 19de eeuw

Wil je het jaar inzetten op een gezonde manier? Zorg dan dat op zondag 5 februari je wandelschoenen klaar staan! Toerisme Herk-de-Stad organiseert dan een winterwandeling die je meeneemt naar de 19de eeuw en je meer leert over de geschiedenis en de kasteelbewoners van die tijd. Je kan alleen op pad of met een gids. De tocht is ongeveer vijf kilometer lang en goed bewandelbaar, ongeacht de weersomstandigheden. Onderweg is er een gezellige stopplaats om even halt te houden voor een hartverwarmend hapje of drankje.
Vertrek en aankomst van de winterwandeling is het station van Schulen. Je kan vrij vertrekken tussen 13.30 en 15 uur. De wandeling met gids vertrekt om 14 uur stipt. De deelnameprijs bedraagt 1 euro (zonder gids) en 2 euro (met gids). Kinderen gratis.

Meer info krijg je via www.toerismeherkdestad.be of 013 55 38 11.


Activiteiten van de Gezinsbond

Knuffelturnen en kleuteryoga met de Gezinsbond
De Gezinsbond van Herk-de-Stad organiseert op zaterdagvoormiddag 28 januari, 18 februari, 18 maart, 22 april en 13 mei knuffelturnen en Kleuteryoga in Sportcentrum Herkules. Via beweging ontspannen (groot)ouders samen met hun peuter/kleuter. Kinderen en (groot)ouders leren elkaar beter kennen. Inschrijven en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Prettoontjes: zingen en spelen met muziek
De Gezinsbond van Herk-de-Stad organiseert op zaterdagvoormiddag 4 en 11 februari en 4 en 11 maart de ontwikkeling stimulerende muzieksessies "Prettoontjes" in De Markthallen.
Samen zingen en spelend experimenteren met muziekinstrumenten op kindermaat. Bewegingsspelletjes met kleurrijke materialen en vreugdedansjes horen er natuurlijk ook bij.

Zo wordt de ontwikkeling, het zelfvertrouwen en de interactie van het kind gestimuleerd. Elk kind wordt vergezeld door een (groot)ouder, er is geen muzikale kennis nodig. Inschrijven en bijkomende info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..