Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Retro Swingparty - Retrolicious - met De Bonanzas • Knuffelturnen met de Gezinsbond • Tentoonstelling over 110 jaar Davidsfonds Herk-de-Stad • Sportmarkt en Maand van de sportclub • Activiteiten in De Cirkel • Tweedehandsbeurs Gezinsbond Herk-de-Stad in Sint-Martinusscholen • Koop een azalea ten voordele van Kom Op Tegen Kanker • Infoavond over het in kaart brengen van trage wegen • Zot van Gezond aan het Schulensmeer • Vacature technisch assistent groendienst/chauffeur
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
Retro Swingparty - Retrolicious met De Bonanzas

De Markthallen organiseert op vrijdag 9 september de Retro Swingparty Retrolicious in de spiegeltent op de hoek van de Nachtegaalstraat en Heerlestraat in Berbroek.

Het feestje start om 20.30 uur met een optreden van De Bonanzas. De Bonanzas zijn vijf welopgevoede jongens die een avond vol popklassiekers uit de jaren zestig brengen. Ze halen alles uit de kast voor een swingende en onvergetelijke avond. Denk aan legendarische groepen als The Monkees, The Byrds, The Beatles, The Tremeloes, CCR… maar ook aan grootheden als Roy Orbison, Johnny Cash, Ricky Nelson, Van Morisson. Laat je onderdompelen in de sfeer en de deuntjes van de Golden Sixties! Stilzitten wordt onmogelijk! Na De Bonanzas wordt het feestje tot in de vroege uurtjes verdergezet met retro DJ’s Mister Critical en Bazaar Bizar Discobaar. Tickets kosten in voorverkoop 13 euro, aan de kassa betaal je 16 euro. Jongeren tot achttien jaar betalen 7 euro. Alle prijzen zijn inclusief een frietje met saus.


Knuffelturnen met de Gezinsbond

De Gezinsbond van Herk-de-Stad organiseert op zaterdag 17 september om 10 en 11 uur haar eerste van vijf sessies knuffelturnen voor (groot)ouders en hun peuter (1,5-3 jaar) / kleuter (3-6 jaar) in de parketzaal van sportcentrum Herkules.
Via beweging ontspannen ouders samen met hun kind. Kinderen en ouders leren elkaar beter kennen. De vijf sessies vinden plaats op zaterdag 17 september, 8 oktober, 22 oktober, 19 november en 10 december. Prijs voor de 5 sessies samen: 20 euro (leden) of 25 euro (niet-leden). Maximum acht duo’s per peuter/kleuter groep. Inschrijvingen via www.gezinsbond-herkdestad.be .


Tentoonstelling over 110 jaar Davidsfonds Herk-de-Stad

Naar aanleiding van het 110-jarig bestaan van Davidsfonds Herk-de-Stad loopt er nog tot en met 11 september (telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur) een tentoonstelling in De Markthallen. Op zondag 11 september organiseert het Davidsfonds bovendien ‘Vers geperst’, een kennismakingmoment met het nieuwe aanbod boeken en cd’s voor het lidmaatschap. Leden en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom in zaal 11 van De Markthallen van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur om de boeken en cd’s in te kijken en zich bij een drankje te laten informeren over wat het Davidsfonds zijn leden zoal te bieden heeft.


Sportmarkt en Maand van de sportclub

In sportcentrum Herkules wordt op zaterdag 10 september van 12 tot 16 uur voor de derde keer de sportbeurs Sport@Herk georganiseerd.

De sporthal wordt omgetoverd in een heuse sportmarkt waar je kan kennismaken met de werking en activiteiten van de Herkse indoor sportclubs en het aanbod van de dienst Sport. Je kan gratis deelnemen aan heel wat leuke sportactiviteiten en genieten van demo’s en initiaties. De verantwoordelijken van de aanwezige clubs geven je graag alle informatie over de werking van hun club.

Maand van de sportclub
Kan je er niet bij zijn op Sport@Herk maar heb je toch zin gekregen om kennis te maken met een andere sporttak? Dan is er de hele maand september lang de ‘Maand van de Sportclub’. De Herkse sportclubs openen hun deuren om je met verrassende en superleuke initiatieven te verleiden eens binnen te springen. Dus hou je van actie? Wil je jouw passie voor sport graag delen met oude en nieuwe sportvrienden? Of heb je een sport(club) in gedachten die je altijd al eens beter wilde leren kennen? Grijp dan je kans… en je sportschoenen! Het volledige programma vind je op www.herk-de-stad.be/sportactiviteiten .


Activiteiten in De Cirkel

Café Boogie
Vanaf donderdag 15 september, iedere donderdag van 20.30 tot 22.00 uur, Jeugdhuis XL
Kostprijs: 25 euro voor 5 lessen

Fietstocht
Donderdag 22 september – route Scherpenheuvel – vertrek om 12.30 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)


Tweedehandsbeurs Gezinsbond Herk-de-Stad in Sint-Martinusscholen

De Gezinsbond Herk-de-Stad organiseert op zondag 2 oktober van 13 tot 16 uur in de refter op campus Amandina van de Sint-Martinusscholen (ingang via Oude Tramstraat) een tweedehandsbeurs. Er wordt babykleding, kinderkleding, speelgoed, babyuitzet, buggy’s, en zwangerschapskledij verkocht. Standhouders kunnen vanaf nu inschrijven.
De organisatie voorziet ter plaatse tafels. Een eigen kledingrek meenemen kan mits betaling. Er zijn ook rekken beschikbaar.
Tarieven:
- 1 standplaats van 2,4 meter (tafel): 5 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden.
- 1 eigen rek: 3 euro, 1 rek gezinsbond: 5 euro
Er worden max. 2 standplaatsen per gezin en 1 rek toegelaten. Verkopers kunnen vanaf 10.30 uur opbouwen en moeten ten laatste om 12 uur aanwezig zijn. De inkom is gratis.
Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het volledige reglement vind je op www.gezinsbond-herkdestad.be


Koop een azalea ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

Ook dit jaar worden er weer in heel Herk-de-Stad azalea’s ten voordele van Kom Op Tegen Kanker verkocht. Op woensdagnamiddag 14 september hebben de bezoekers van de markt de mogelijkheid om het goede doel te steunen en op zaterdag 17 september is er een standje aan enkele supermarkten. De organisatie mikt op de verkoop van 1.000 azalea’s in Herk-de-Stad.


Infoavond over het in kaart brengen van trage wegen

Op donderdag 8 september wordt om 19.30 uur in De Markthallen voor de tweede keer een infoavond rond de inventarisatie van trage wegen georganiseerd.

In het voorjaar hebben een deel vrijwilligers al een groot gedeelte van de trage wegen in onze gemeente geïnventariseerd. Binnenkort worden de meer zuidelijk gelegen trage wegen van Herk-de-Stad in kaart gebracht. Ook hiervoor zijn vrijwilligers nodig om te velde via kaarten te controleren wat er nog bestaat en in welke toestand deze wegen zich nu bevinden. Tijdens de infoavond op 8 september word je wegwijs gemaakt hoe je mee op pad kan om de trage wegen in de buurt te (her)ontdekken en te inventariseren. Info: Dienst Leefmilieu: 013 38 03 34 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Zot van Gezond aan het Schulensmeer

OSM Schulensmeer organiseert op zondag 11 september van 14 tot 17 uur in samenwerking met de gemeenten Halen, Herk-de-Stad en Lummen opnieuw ‘Zot van Gezond’, een openluchtmanifestatie aan het Schulensmeer rond gezondheid. Naast een beurs met info- en welnessstanden, een fairtrade en biomarkt is er randanimatie voorzien en bestaat de mogelijkheid om enkele watersporten uit te proberen. De toegang is gratis.


Vacature technisch assistent groendienst/chauffeur

Het stadsbestuur gaat over tot de aanwerving van een technisch assistent groendienst/chauffeur, voltijds in contractueel dienstverband.

Jobinhoud:
Als technisch assistent groendienst werk je onder leiding van de ploegbaas groendienst en geef je desgevallend feitelijke leiding aan de technisch beambten in je ploeg. Vanuit jouw dienst sta je er mee voor in dat de burgers en het personeel van de gemeente gebruik kunnen maken van een verzorgde en veilige omgeving.
Specifiek vanuit jouw functie ben je verantwoordelijk voor:
- het besturen van de veegwagen en allerhande grasmaaiers
- het basisonderhoud van de gebruikte voertuigen en machines
- het mee uitvoeren van alle werken betreffende de groenaanleg en het onderhoud ervan
- Bij afwezigheid van je collega’s sta je in voor de continuïteit van de werking van de groendienst.

Profiel:
- Je bent in het bezit van een rijbewijs CE.
- Je hebt een grondige stielkennis en voldoende praktijkervaring in de vereiste specialisatie. 
- Je werkt zelfstandig, maar kan ook samenwerken in een team.
- Je hebt oog voor de eigen en andermans veiligheid.
- Je stelt je loyaal op ten aanzien van de organisatie en handelt ernaar in de praktijk.
- Je bent assertief en durft optreden bij misbruiken.
- Je bent bereid om buiten de normale diensturen te werken.

Wij bieden:
- een contract voor onbepaalde duur
- een gevarieerde takenpakket en aangename werkomgeving
- een aantrekkelijk salarispakket op D-niveau (geïndexeerde bruto maandwedde (voltijds) min. €    1.867,54 – max. € 2551,13 waarbij tot 10 jaar   
  relevante ervaring uit de privé-sector of als zelfstandige kan in aanmerking worden genomen;
- een uitgebreide vakantieregeling, maaltijdcheques, fietsvergoeding en hospitalisatieverzekering

Interesse?
Bezorg je kandidatuur - vergezeld van een uitgebreid cv en een kopie van je rijbewijs CE - aan het College van Burgemeester en Schepenen, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad. Dit kan per post, tegen afgiftebewijs of per e-mail met vraag tot ontvangstbevestiging: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen is vastgesteld op 29 september 2016.

Meer informatie?
Dienst Personeel: tel. 013 78 09 56 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.herk-de-stad.be .