Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 3 februari 2016

Gemeentelijk nieuws 3 februari 2016

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Tegoed huisvuilzakken 2016 afhalen vanaf 9 februari • Moving Mix: proeven van verschillende sporttakken • Bisschop Patrick komt naar Herk-de-Stad • Infoavond rugproblemen voorkomen • Winterwandeling door Donk • Parkeerplaats te huur in sociale residentie t Vezerhuis • Activiteiten De Cirkel • Lezing notaris Benoit Levecq: schenkingen en erfenissen • Lezing Ludo Permentier: De staat van onze taal
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
Tegoed huisvuilzakken 2016 afhalen vanaf 9 februari

Vanaf dinsdag 9 februari kan je in het stadhuis en dienstencentrum De Cirkel je tegoed huisvuilzakken voor 2016 afhalen.

Het tegoed huisvuilzakken wordt berekend op basis van de domicilie en de gezinstoestand op 1 januari 2016.

o Gezin van 1 persoon: 3 rollen met 10 zakken van 22 liter
o Gezin van 2 personen: 2 rollen met 10 zakken van 44 liter
o Gezin van 3 personen: 2 rollen met 10 zakken van 44 liter en 1 rol met 10 zakken van 22 liter
o Gezin van 4 personen of meer: 3 rollen met 10 zakken van 44 liter

Vergeet je elektronische identiteitskaart niet wanneer je de tegoedzakken komt afhalen.


Moving Mix: proeven van verschillende sporttakken

Moving Mix is de wekelijkse sportacademie voor Herkse jongeren van het eerste tot en met het zesde leerjaar. Tussen februari en mei maak je kennis met verschillende sporten.

De Moving Mix vindt plaats in Sportcentrum Herkules op volgende woensdagen, telkens van 13.30 tot 15 uur:

17 en 24 februari: jiu-jitsu
9 maart en 23 maart: tennis
20 april en 27 april: badminton
18 mei: ropeskipping
25 mei: boulderen

De deelnameprijs bedraagt 32 euro voor acht lessen (inclusief lesgevers en verzekering).

Inschrijven kan tot uiterlijk 5 februari via www.herk-de-stad.be/movingmix


Bisschop Patrick komt naar Herk-de-Stad.

Naar aanleiding van 50-jaar Bisdom Hasselt wil bisschop Patrick Hoogmartens alle dekenaten bezoeken. Van 4 februari tot en met 7 februari is de bisschop in Herk-de-Stad. De bisschop gaat op bezoek bij jongeren en ouderen, het klooster, scholen, bij jeugd- en andere verenigingen, de burgemeester en zieken. Ook jij kan de bisschop ontmoeten en dat op donderdag 4 februari tijdens een dekenale samenkomst in De Markthallen. De bisschop zal de aanwezigen toespreken waarna er ruimte is voor een persoonlijk gesprek met een drankje. Op zondag 7 februari sluit de bisschop zijn bezoek aan Herk-de-Stad af met een pontificale hoogmis om 10 uur in de kerk van Herk-de-Stad.


Infoavond rugproblemen voorkomen

Lang staan, een werkdag aan je bureau, boodschappen dragen, iets oprapen, je (klein)kind opnemen en dragen, …  Heb je nadien wel eens last van je rug? Wel dan kan het zijn dat je geen goede houding hebt of dat je verkeerd heft en tilt. Tijdens een infoavond op dinsdag 9 februari om 19.30 uur in De cirkel legt kinesist Stefan Lemmens je het belang van een goede houding uit. Hoe zit de rug in elkaar, wanneer spreek je van een verschot of een hernia, wat is een goede zithouding, hoe neem je iets op of hoe til je iemand uit de rolstoel? Op deze en andere vragen tracht Stefan Lemmens een antwoord te geven. Ook worden er enkele oefeningen meegegeven zodat rugproblemen voorkomen of op een goede manier aangepakt kunnen worden. Deelnemen is gratis. Meer info en/of inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 011 23 22 04.


Winterwandeling door Donk

Toerisme Herk-de-Stad organiseert op zondag 7 februari een winterwandeling vanuit het centrum van Donk naar het natuurgebied “de Vroente” en terug. De wandeling is ongeveer vijf kilometer lang en vertrekt aan de kerk van Donk. Deelnemers kunnen starten tussen 13.30 en 15 uur. Op pad gaan met een gids kan ook. Deze wandeling vertrekt om 14 uur stipt. Onderweg is er een gezellige winterbar. De deelnameprijs bedraagt 1 euro per persoon, de wandeling met een gids kost 2 euro per persoon.


Parkeerplaats te huur in sociale residentie t Vezerhuis

OCMW Herk-de-Stad heeft één vaste parkeerplaatsen in de kelderruimte van Residentie ’t Vezerhuis in de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15 te huur. De huurprijs bedraagt 65 euro per maand. De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeurt los van de verhuring van de sociale huurappartementen. Ook niet-inwoners van Residentie ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats! Wagens op LPG worden niet toegestaan. De huurders ontvangen bij het ingaan van de huur een elektronische sleutel (met afstandsbediening) van de gemeenschappelijke poort. Om een parkeerplaats te huren of voor bijkomende inlichtingen kan je steeds terecht bij de dienst huisvesting van het OCMW of via 013 78 09 54.


Activiteiten De Cirkel

Sint-Truiden by Lights
Vrijdag 12 februari – vertrek om 18 uur aan De Cirkel (carpoolen is mogelijk)

Sint-Truiden zet de mooiste monumenten letterlijk in de spotlight met Sint-Truiden by Lights, een romantische avondwandeling waarbij de twaalf monumenten van de stad op een speciale manier verlicht zijn. Bepaalde sites zijn permanent verlicht zoals de abdij, maar krijgen tijdens Sint-Truiden by Lights nog een extraatje.

Deelnameprijs: 3 euro


Kooklessen
Vrijdag 12 februari om 13 uur

Kostprijs: 7,50 euro (inclusief ingrediënten). Graag vooraf inschrijven.


Lezing notaris Benoit Levecq: schenkingen en erfenissen

Notaris Benoit Levecq geeft op maandag 15 februari om 14 uur in De Markthallen in het kader van de Seniorenacademies meer uitleg over schenkingen en erfenissen.

Ieder van ons wordt vroeg of laat, één of meerdere keren, geconfronteerd met het overlijden van dierbaren of verwanten.  Wat zijn in die situatie de burgerrechtelijke, financiële en fiscale gevolgen? Het is dikwijls een geruststelling indien er op voorhand een regeling kan getroffen worden en een successieplanning kan uitgedokterd worden, maar soms is dat onmogelijk of is het niet gebeurd. In de voordracht komen verschillende aspecten van het erfrecht en de schenkingen aan bod. Er wordt ingegaan op de rechten van de langstlevende echtgenoot, van samenwonende partners en op de voorbehouden rechten van kinderen. Er is gelegenheid tot vraagstelling.

Deelnameprijs: 5 euro voor leden van Okra en Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden.

Meer info: Okra-voorzitster Magda Mertens - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Davidsfonds-voorzitter Marc Mellen - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Lezing Ludo Permentier: De staat van onze taal

Ludo Permentier komt op woensdag 10 februari op uitnodiging van Het Davidsfonds om 19.30 uur in De Markthallen vertellen over ‘De staat van onze taal’.

Taalman Ludo Permentier beschrijft de kleine en grote verschillen in woordenschat en taaleigen die het Belgisch-Nederlands van het Standaardnederlands onderscheiden.  En hij zal het zeker ook hebben over misverstanden tussen Nederlanders en Vlamingen.  De auteur van ‘Typisch Vlaams’ vergast je op allerlei leuke weetjes over de herkomst van woorden, over subtiele betekenisverschillen  en over de rijkdom van onze taal. 

De toegangsprijs bedraagt  5 euro voor studenten,  7 euro voor Davidsfonds-leden en 10 euro voor anderen.

Meer info: Marc Mellen - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.