Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 20 januari 2016

Gemeentelijk nieuws 20 januari 2016

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • EXPO - Caroline Coolen - In search of Robby • Gratis stoeltjes van tribune De Markthallen • Moving Mix: proeven van verschillende sporttakken • Activiteiten De Cirkel • Davidsfonds brengt Toast Literair in De Markthallen • 35 nieuwe kinderen zouden graag hun vakantie in Vlaanderen doorbrengen • Circuskamp in De Markthallen • Nieuwjaarsreceptie voor inwoners Herk-de-Stad
Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad
EXPO - Caroline Coolen - In search of Robby

van zondag 24 januari t.e.m. zondag 21 februari in De Markthallen

Vernissage: zondag 24 januari om 16 uur

De Truiense Caroline Coolen behoort met haar veertig lentes tot een groep relatief jonge kunstenaars die in binnen- en buitenland furore maken. Haar meestal driedimensionale werk, maar ook haar doeken, zijn kleurig en figuratief en stralen vaak een soort ‘wrange’ vrolijkheid uit, één die getuigt van een kritisch wereld- en mensbeeld. 

Caroline Coolen was in februari 2015 laureate in de Herkse wedstrijd ‘Op zoek naar een beeld van Robrecht van Haspengouw’. Speciaal voor het centrum van Donk, dat binnenkort heraangelegd wordt, ontwierp zij een beeld van Robrecht van Haspengouw, een ridder uit de achtste eeuw die het toenmalige Donk schonk aan de abdij van Sint-Truiden.  Hoewel het op de inplanting en inhuldiging van het beeld van Robrecht nog even wachten is, kan de toeschouwer in deze tentoonstelling zowel de kunstenares als het beeld reeds ontmoeten. Bovendien wordt exclusief voor Herk-de-Stad ook een kleine editie van dit beeld te koop aangeboden. Een unieke kans voor de kunstminnaar!

Openingsuren: ma tot vrij van 9u tot 17u, zo van 14u tot 18u. Toegang gratis.


Gratis stoeltjes van tribune De Markthallen

Begin maart komt er een nieuwe tribune in De Markthallen. De stoeltjes van de oude tribune worden gratis weggeschonken. Wie interesse heeft in zo’n zitje (of meerdere zolang de voorraad strekt), mag tot 31 januari een stoeltje reserveren door te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vermeld zeker je naam, adres, gsm-nummer, mailadres en het aantal gewenste stoelen. Deze stoelen kunnen wel niet los blijven staan. Ze moeten bevestigd worden op een ondergrond of plateau. Foto’s van de stoelen vind je op de facebookpagina van De Markthallen. De datum waarop de stoelen afgehaald kunnen worden, wordt nog meegedeeld (wellicht midden of eind februari).


Moving Mix: proeven van verschillende sporttakken

Moving Mix is de wekelijkse sportacademie voor Herkse jongeren van het eerste tot en met het zesde leerjaar. Tussen februari en mei maak je kennis met verschillende sporten.

De Moving Mix vindt plaats in Sportcentrum Herkules op volgende woensdagen, telkens van 13.30 tot 15 uur:

17 en 24 februari: jiu-jitsu
9 maart en 23 maart: tennis
20 april en 27 april: badminton
18 mei: ropeskipping
25 mei: boulderen

De deelnameprijs bedraagt 32 euro voor acht lessen (inclusief lesgevers en verzekering).

Inschrijven kan tot uiterlijk 5 februari via www.herk-de-stad.be/movingmix


Activiteiten in De Cirkel

Huis Erika Thijs vzw
Maandag 25 januari - vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel (carpoolen is mogelijk)

Het Huis Erika Thijs is een open huis voor mensen met kanker, hun familie en vrienden. Vrijwilligers bieden er een luisterend oor voor angst, pijn en verdriet en schenken persoonlijke aandacht aan onzekerheid, zorgen en twijfel. Deelnameprijs: 3 euro.

Bloemschikken
dinsdag 26 januari om 13 uur

Het te maken bloemstuk is vooraf te bezichtigen op foto.
Kostprijs: 5 euro. Graag vooraf inschrijven.


Davidsfonds brengt Toast Literair in De Markthallen

Het Davidsfonds organiseert op zondag 24 januari van 14 tot 17 uur Toast Literair in De Markthallen. Erno Sourbron brengt samen met Godfried Kippers een namiddagvullend programma brengen met als thema “Een tedere lach”.  Godfried neemt het poëtische gedeelte voor zijn rekening met gedichten rond het thema liefde.  Van Erno krijgen de aanwezigen een les in ‘Spelen met taal’ met grappige woordspelingen, doordenkertjes en verrassende woordverklaringen. De toegangsprijs bedraagt 10 euro voor leden en 12 voor anderen. Vooraf inschrijven bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


35 nieuwe kinderen zouden graag hun vakantie in Vlaanderen doorbrengen

Zoals elk jaar komen er door de zorgen van Euro‐Children kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie in Vlaamse gastgezinnen. Euro-Children verwelkomt dit jaar ongeveer 50 kinderen waarvan 35 die voor de eerste keer komen. Zij komen uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl, en uit Kroatië, Bosnië en Herzegovina. Er is nog steeds een deel van de bevolking waarvan de levensstandaard zeer laag is. Het is uit deze groep dat de kinderen geselecteerd worden. De meeste kinderen komen elk jaar terug naar hetzelfde gastgezin, maar er zijn ook telkens nieuwe kandidaten. Voor de 35 jongens en meisjes, die voor de eerste maal komen, zoekt Euro- Children nieuwe gastgezinnen die op hun beurt vriendschapsbanden willen onderhouden met deze kinderen en hun ouders. Kandidaat gastgezinnen kunnen telefonisch contact opnemen met Euro-Children via 03 247 88 50 of e-mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Bijkomende informatie vind je ook op www.eurochildren.be


Circuskamp in De Markthallen

Wil je leren fietsen op een éénwieler? Of jongleren met doekjes, ballen of ringen? Geschminkt worden als een echte clown? Ooit al gehoord van een diabolo of rolla bolla? Klinkt dit leuk en uitdagend en ben je tussen 5 en 12 jaar kom in de krokusvakantie naar het Circuskamp in De Markthallen. Het Circuskamp vindt plaats op maandag 8 en dinsdag 9 februari van 8.30 tot 16.30 uur en op donderdag 11 februari van 13 tot 18 uur. Je leert er alles van acrobaat tot clown. Uiteraard is een circus niet compleet zonder een show. De kinderen tonen wat ze geleerd hebben in een leuke voorstelling op donderdag 11 februari om 16 uur. Voor alle kleine artiesten is er donderdagavond ook een feestelijke maaltijd voorzien. Vergeet zeker geen lunchpakket mee te brengen voor de middagen. Deelnemen kost 25 euro, inclusief verzekering, brevet en aandenken. Inschrijven kan via www.herk-de-stad.be/circuskampfebruari.

 


Nieuwjaarsreceptie voor inwoners Herk-de-Stad

Het gemeentebestuur van Herk-de-Stad organiseert op zondag 31 januari naar jaarlijkse gewoonte een nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners. Deze receptie vindt elk jaar in een andere deelgemeente plaats. Dit jaar is Schakkebroek de gastplaats voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Van 11 tot 13 uur worden aan de Amandinazaal gratis lekkere hapjes en drankjes geserveerd. Een optreden van Kirri’s Way Back maakt het feest compleet. Kom samen met je familie, vrienden en kennissen mee genieten.

Het Sociaal Huis/OCMW van Herk-de-Stad wil de inwoners die zelf geen vervoer hebben of waar familie, vrienden, buren of kennissen niet kunnen instaan voor het vervoer ook de kans geven om deel te nemen aan deze nieuwjaarsreceptie. Daarom voorziet het Sociaal Huis/OCMW een bus met volgende opstaphaltes en –uren.

- 10.30 uur: kerk deelgemeente Donk
- 10.45 uur: kerk deelgemeente Berbroek
- 10.55 uur: bejaardenwoningen OCMW, Vanarenberglaan 8, Schulen
- 11 uur: kerk deelgemeente Schulen
- 11.10 uur: woonzorgcentrum Ocura, Diestsesteenweg 1
- 11.20 uur: woonzorgcentrum De Bleuk, Endepoelstraat 4
- 11.30 uur: receptielocatie Amandinazaal (aan de kerk), Schoolstraat, Schakkebroek.

De bus vertrekt om 13 uur en doet dan de volgende afstaphaltes en -uren aan:
- 13 uur: vertrek aan de receptielocatie Amandinazaal
- 13.10 uur: woonzorgcentrum De Bleuk
- 13.20 uur: woonzorgcentrum Ocura
- 13.30 uur: kerk deelgemeente Donk
- 13.45 uur: kerk deelgemeente Berbroek
- 13.55 uur: bejaardenwoningen OCMW
- 14 uur: kerk deelgemeente Schulen.