Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws Evenementen Kinderen baas !

Kinderen baas !

E-mailadres Afdrukken PDF
Op
zaterdag 22 en zondag 23 september 2012
zijn alle Herkse kinderen
weer baas in de stad!

Kinderen baas ... Auto's buiten

Op zaterdag mag het jonge volkje een hele dag in de huid van een volwassene kruipen, terwijl zondag de Herkse binnenstad omgetoverd wordt tot een groot speelterrein met tal van attracties en speeltuigen.

Ruim 150 jongeren van elf en twaalf jaar helpen op zaterdag 22 september mee in een dertigtal handelszaken in Herk-de-Stad.
Schrik dus niet als je een prille tiener aan de spoelbak bij de kapper ziet staan, je bedient bij de bakker, je met je afval helpt op het recyclagepark of kelner in een lokale kroeg is.
Een dag lang mogen kinderen in Herk-de-Stad immers de taken van volwassenen overnemen.

Op zondag 23 september wordt de Herkse binnenstad (van 5 tot 22 uur) omgetoverd tot een autoloze kinderstad. Ook op de ring (van 13 tot 19 uur) is alle verkeer taboe. Koning auto maakt plaats voor gekke fietsen, go-carts, BMX-en en fietstaxi’s.
Kom deze superleuke vervoersmiddelen zeker eens uitproberen.
Kids kunnen zich van 14 tot 18 uur uitleven op allerlei spectaculaire attracties zoals springkastelen en een zwiermolen. Wie graag danst, kan terecht op de kinderdisco.
Hou je meer van spanning? Probeer dan zeker de lasergames eens uit. Daarnaast kan je deelnemen aan tal van leuke workshops waaronder cupcakes maken, een sleutelhanger knutselen, je eigen glittertattoo creëren of djembé spelen. Voor de allerkleinsten is er een aparte kleuterhoek.

Alle activiteiten zijn helemaal gratis.


Om 17u volgt er een spectaculair optreden van CIRCUS CIRCOLITO.

Kinderen Baas wordt rond 18 uur op de Markt afgesloten met de actie ‘Sing for the Climate'. Samen met alle aanwezigen wordt dan onder begeleiding van enkele muzikanten het klimaatlied gezongen. Zo toon je je bezorgdheid voor het klimaat.