Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Limburg.net-recyclageparken opnieuw open vanaf 7 april

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Limburg.net-recyclageparken opnieuw open vanaf 7 april
 
Vanaf 7 april 2020 openen de Limburg.net-recyclageparken opnieuw de deuren. Wij rekenen erop dat de hieronder vermelde maatregelen strikt worden opgevolgd als u een Limburg.net-park bezoekt. Heeft u thuis voldoende ruimte om uw afval nog even te stockeren? Stel een bezoek aan het recyclagepark dan nog even uit. Probeer in ieder geval de eerste dagen na de heropening het park te vermijden, zo is er geen grote toeloop.
 
· Ieder gezin mag maximum 1 bezoek per 14 dagen naar het recyclagepark. Zo kunnen we iedereen de kans geven om afval weg te brengen. U kan zich met 1 identiteitskaart per gezin aanmelden. Het heeft geen zin om met de identiteitskaart van een ander gezinslid naar een park te komen in deze periode. Het systeem registreert elke aanmelding en weigert aanmeldingen die in strijd zijn met deze regel.
 
· Hou voldoende afstand (1,5 meter) van de parkwachters en andere bezoekers. Hierdoor is het aantal
bezoekers op het park beperkt . Hou rekening met lange wachttijden.
 
· Blijf tijdens het aanschuiven in uw wagen.
 
· Sorteer uw afval thuis goed uit zodat je snel en vlot uw afval in de correcte container kan achterlaten.
 
· U moet de zuil zelf bedienen, de parkwachter mag u niet helpen.
 
· Kom alleen naar het park. Enkel als u echt hulp nodig heeft om iets uit de auto te tillen en in de container te gooien, mag u een extra persoon meebrengen. De parkwachter kan u niet helpen met uitladen.
 
· Behoud steeds de nodige afstand (min. 1,5 m) tot andere bezoekers of parkwachters. Respecteer alle basis hygiënemaatregelen. Zo mag telkens maar 1 persoon afval deponeren in dezelfde container. Wacht op voldoende afstand tot de container van uw keuze vrij is.
 
· Asbest kan niet naar het park gebracht worden. De persoonlijke beschermingsmiddelen zijn nu nodig voor de zorgsector. Stel het verwijderen van asbest uit tot na de coronacrisis.
 
· Er is geen verkoop van compost in bulk, hakselhout, compostbakken en -vaten.
 
· U kan het quotum huisvuilzakken niet afhalen.
 
· De openingsuren van de winterperiode blijven gelden. Op di, wo, vr en za zijn de parken open van 9 tot 12.30 uur en 13 tot 16 uur. Op donderdag kunt u tot 17 uur op het park terecht.
 
· Er wordt voorrang gegeven aan de interne circulatie en het transport van de containers. Wees hoffelijk!
 
Stel een bezoek aan het park uit als u thuis voldoende ruimte heeft om het afval te bewaren. Maak gebruik van de huis-aan-huisophalingen. Zo geraakt u ook al heel wat afval kwijt.
 
We rekenen erop dat u bovenstaande regels respecteert Zo houden wij het veilig! De situatie kan van dag tot dag veranderen. Check steeds www.limburg.net/corona voor de laatste stand van zaken.