Nieuwsbrief Herk-de-Stad

• Coronamaatregelen verlengd tot 3 mei

• Zorg voor jezelf en voor je emoties • Laat geen glas achter rondom de glasbollen

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Coronamaatregelen verlengd tot 3 mei
 
De Veiligheidsraad verlengt de huidige maatregelen tot en met 3 mei, maar maakt ze wel draaglijker:
 
Tuincentra en doe-het-zelfzaken worden opnieuw geopend. Zo kunnen mensen in eigen huis/tuin aan de slag en blijven ze thuis.
 
Bewoners van rust- en woonzorgcentra, mensen met een beperking die in een instelling wonen, geïsoleerde mensen die zich niet kunnen verplaatsen of zichzelf moeilijk kunnen behelpen, mogen één vaste bezoeker ontvangen. Die persoon moet altijd dezelfde zijn en mag ook twee weken lang geen symptomen van ziekte gehad hebben.

Alle massa-evenementen en festivals zijn t.e.m. 31 augustus verboden. Dat betekent jammer genoeg dat Rock Herk dit jaar niet doorgaat. Het festival wordt verplaatst naar 16 en 17 juli 2021. Elke tickethouder krijgt de waarde van de verschillende tickets die werden aangekocht in een tegoedbon aangeboden. Deze tegoedbon kan gedurende twee jaren gespendeerd worden aan de verschillende Rock Herk producten (festivaltickets / food-drinktickets / campingtickets / …). Daarnaast wordt aan tickethouders ook de optie aangeboden om de aangekochte tickets volledig terugbetaald te krijgen, dit met uitzondering van de boekings- en servicekosten. De organisatie roept wel op om zoveel als mogelijk voor de optie van de tegoedbon te kiezen. Er werden reeds heel wat kosten gemaakt in functie van de editie van 2020 en op die manier kunnen deze toch gedeeltelijk overbrugd worden. Ten laatste eind juni mogen tickethouders een mail verwachten omtrent de praktische afhandeling.

Er wordt nadrukkelijk gevraagd om de basisregels te blijven volgen:

Pas een goede handhygiëne toe;
Blijf zoveel mogelijk thuis;
Pas de regels van fysieke afstand toe;
Beperk je verplaatsingen tot de essentiële verplaatsingen.
 
 
Zorg voor jezelf en voor je emoties
 
Tijdens deze periode is het meer dan normaal om je gestrest, gedesoriënteerd, angstig, depressief of boos te voelen. Onderdruk je emoties niet.
 
Er zijn verschillende organisaties, initiatieven en professionele zorgverleners die voor je klaar staan.
 
 
 
 
Laat geen glas achter rondom de glasbollen
 
Ook in Herk-de-Stad puilen op meerdere plaatsen de glascontainers uit door de coronamaatregelen. Vergeet echter niet dat het verboden is om lege glazen flessen rondom de glascontainers te zetten. Limburg.net staat in voor het ledigen van de glascontainers. Het bedrijf dat normaal de ophaling doet, zit met zieken en beperkt zich daardoor noodgedwongen tot de normale ophaalrondes. Extra ophalingen kunnen dus voorlopig niet.