Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• UPDATE: recyclageparken nu ook gesloten • Wijkkantoor politie LRH gesloten • Aangepaste dienstverlening en werken op afspraak • De Lijn past dienstregeling aan door effecten van het Corona-virus

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
UPDATE: recyclageparken nu ook gesloten
 
In een omzendbrief die werd verspreid door de Vlaamse overheid wordt een sluiting van de recyclageparken opgelegd. De recyclageparken van Limburg.net zullen om die reden deze namiddag, 17 maart 2020, niet meer opengaan tot nader order.
Hou de website www.limburg.net/corona en de facebookpagina van Limburg.net in de gaten voor updates.
 
 
Wijkkantoor politie LRH gesloten
 
Om zoveel mogelijk persoonlijk contact te vermijden, sluiten de wijkkantoren van Politie Limburg Regio Hoofdstad de deuren! Telefonisch en per e-mail word je wel nog steeds verder geholpen! Telefonisch en via mail kan je wel nog terecht in het wijkkantoor.
 
Wijkkantoor Herk-de-Stad
011 938 960
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Aangepaste dienstverlening en werken op afspraak
 
Het gemeentebestuur en het OCMW van Herk-de-Stad passen naar aanleiding van de verdere verspreiding van het coronavirus de dienstverlening aan.
 
Gemeentehuis
Om niet alleen de inwoners maar ook de medewerkers maximaal te beschermen werken de diensten in het gemeentehuis vanaf dinsdag 17 maart enkel op afspraak, maar enkel voor dienstverlening waarbij het niet anders kan. Voor heel wat diensten kan je ook terecht op www.herk-de-stad.be of telefonisch.
 
Als je een afspraak hebt, mag je aan de ingang voor mindervaliden aanbellen (kant Olmenhof). Heb je geen afspraak? Dan zal je later moeten terugkomen, wanneer je wel een afspraak hebt. Zo kunnen we contacten tussen verschillende mensen beperken, voor uw én onze veiligheid.
 
Onze diensten zijn bereikbaar via:
Gemeentehuis: 013 38 03 10 (algemeen nummer) - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dienst Burgerzaken: 013 38 03 20 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dienst Omgeving: 013 38 03 34 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Technische Dienst: 013 38 03 31 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dienst Leefmilieu: 013 38 03 06 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wonen in West-Limburg: 013 38 03 16 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Een medewerker zal je vraag beoordelen:
 
Is je vraag dringend en kan de informatie niet telefonisch, digitaal of per post bezorgd worden? Dan krijg je een afspraak en mag je langskomen. Kom, indien mogelijk, alleen. Hou ook minstens 1,5 m afstand van medeburgers en personeel.
 
Is je vraag dringend, maar kan de informatie telefonisch, digitaal of per post bezorgd worden? Dan krijg je geen afspraak, maar word je wel verder geholpen.
 
Is je vraag niet dringend, maar kan de informatie telefonisch, digitaal of per post bezorgd worden? Dan krijg je geen afspraak, maar word je ook verder geholpen.
 
Is je vraag niet dringend en kan de informatie niet telefonisch, digitaal of per post bezorgd worden? Dan vragen we je om na 3 april opnieuw contact op te nemen.
 
Aangezien je in veel supermarkten en andere winkels vuilniszakken kan aankopen, kan je hiervoor voorlopig niet terecht bij onze diensten.
Sociaal Huis
 
Ook in het Sociaal Huis wordt vanaf 17 maart op afspraak gewerkt, maar enkel voor die situaties waarbij het niet anders kan.
Je kan de diensten bereiken via 013 78 09 40 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Als je een afspraak hebt, mag je aan de voordeur aanbellen. Heb je geen afspraak? Dan zal je later moeten terugkomen, wanneer je wel een afspraak hebt. Zo kunnen we contacten tussen verschillende mensen beperken, voor uw én onze veiligheid.
 
Heb je een afspraak voor een huisbezoek? De medewerkers zullen beoordelen of de afspraak echt nodig is. Indien dit niet het geval is, word je gecontacteerd om je afspraak te verplaatsen.
 
Je poetshulp of verzorgende blijft langskomen, maar houdt hierbij uiteraard rekening met de algemene hygiënemaatregelen en zal de nodige afstand respecteren. De klusjesdienst kan enkel in dringende gevallen komen.
 
Andere vestigingen
De Speeldoos blijft open voor voor- en naschoolse kinderopvang. Het kantoor blijft gesloten en is enkel bereikbaar op afspraak.
Tel. 013 55 41 81 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Onze andere gebouwen en vestigingen blijven gesloten.
 
Onze medewerkers zijn enkel telefonisch of per e-mail bereikbaar:
De Markthallen: tel. 013 35 99 50 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dienst Jeugd: tel. 013 77 51 04 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dienstencentrum De Cirkel: tel. 013 52 26 64 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dienst Sport: tel. 013 55 25 95 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bibliotheek: tel. 013 55 39 01 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Burgers die ziek of grieperig zijn, worden verzocht om thuis te blijven als zij een afspraak hebben!
 
Huisvuilzakken
Huisvuilzakken kan je afhalen in:
Doe Het Zelf Discount Sint-Jorislaan 77
Spar Schulen Sint-Jorislaan 186/1
Spar Schakkebroek Schoolstraat 18
Recyclageparken
 
Probeer je verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken. Zorg goed voor jezelf en anderen!
 
De Lijn past dienstregeling aan door effecten van het Corona-virus
 
Vanaf woensdag 18 maart schakelt De Lijn over naar een aangepaste dienstregeling als gevolg van de stijgende impact van het Coronavirus.
 
De Lijn hecht veel belang aan de veiligheid en gezondheid van haar medewerkers en klanten. Sinds het begin van de uitbraak in België staat De Lijn in nauw overleg met de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en worden de richtlijnen die zij hebben vooropgesteld secuur opgevolgd.
 
De Lijn staat ook in voortdurend overleg met de andere openbaar vervoermaatschappijen in België om samen af te stemmen over de te volgen aanpak binnen het openbaar vervoer.
 
Door de verstrenging van de maatregelen eind vorige week en de verdere verspreiding van het virus, merken we dat ook de inzetbaarheid van het De Lijn-personeel afneemt door een hoger aantal ziektemeldingen.
 
De Lijn beseft dat ze een belangrijke rol te spelen heeft in het bereikbaar houden van bestemmingen waar mensen zich uit noodzaak moeten naartoe verplaatsen.
 
Om te vermijden dat er de komende tijd willekeurig ritten moeten geschrapt worden door de afwezigheid van collega’s werd beslist om de dienstregeling nu gestructureerd aan te passen. Op die manier kan er een zo betrouwbaar en voorspelbaar mogelijke dienstverlening aangeboden worden aan de klanten die beroep op het openbaar vervoer moeten blijven doen.
 
Vanaf woensdag 18 maart wordt een aangepaste dienstregeling ingevoerd die er rekening mee houdt dat er maar zeer beperkt gebruik gemaakt wordt van de opvang van leerlingen in de scholen, maar anderzijds werkenden wel nog de mogelijkheid biedt om hun woon-werkverkeer met het openbaar vervoer te doen.Concreet neemt het aanbod aan busritten af met 14 %, voor tramritten met 10 %.
 
Ook bij De Lijn is het aantal klanten dat met bus of tram reist sinds eind vorige week drastisch teruggelopen – 40 % daling vorige vrijdag toen er nog lesgegeven werd op de scholen, 65 % daling op zaterdag. De Lijn maakt zich dus sterk dat gegeven het aantal klanten dat in deze periode reist en de aangeboden dienstregeling, een verantwoorde spreiding van klanten in de voertuigen mogelijk blijft.
 
De Lijn blijft nauwgezet de richtlijnen van overheidswege opvolgen en maakt verder concrete afspraken met de andere openbaar vervoermaatschappijen in België om haar missie als mobiliteitsverstrekker zo optimaal te kunnen blijven uitvoeren in de huidige omstandigheden.
 
De Lijn blijft dagelijks de bezetting op de voertuigen en het aantal zieke medewerkers monitoren. Op die manier kunnen er snel extra maatregelen worden doorgevoerd indien de situatie dit vereist.
Klanten vinden meer info op de website www.delijn.be, in de app van De Lijn, en via de sociale mediakanalen van De Lijn.