Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Gemeentelijke evenementen geannuleerd wegens Corona

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Gemeentelijke evenementen geannuleerd wegens Corona
 
Alle gemeentelijke evenementen op het grondgebied van Herk-de-Stad en alle activiteiten voor meer dan duizend personen worden geannuleerd tot en met dinsdag 31 maart. Dat heeft de burgemeester van Herk-de-Stad met onmiddellijke ingang beslist om zo de verdere verspreiding van het Coronavirus in de mate van het mogelijke in te dijken en/of te vertragen. Nadat eerder dienstencentrum De Cirkel op bevel van de Burgemeester werd gesloten zijn tot en met 31 maart alle gemeentelijke cultuur -en sportaccommodaties gesloten.
 
In het belang van ieders gezondheid en de maatregelen inzake het Corona-virus heeft de burgemeester van Herk-de-Stad donderdagavond 12 maart een bijkomend politiebesluit uitgevaardigd waardoor alle publieke socio-culturele activiteiten georganiseerd of vergund door de gemeente worden geannuleerd tot en met 31 maart 2020. Dat betekent dat alle gemeentelijke activiteiten, ook met minder dan duizend aanwezigen, worden verboden. Verder adviseert de burgemeester alle Herkse jeugd-, sport- en vrijetijdsverenigingen hun activiteiten af te gelasten tot en met 31 maart.
 
Gemeentelijke organisaties
De gemeente Herk-de-Stad annuleert al haar activiteiten. Dat betekent jeugdhuis XL, cultuurcentrum De Markthallen, de gemeentelijke sporthallen Herkules (boulderzaal en cafetaria blijven wel open) en Schulen en de bibliotheek en de lokale uitleenposten met onmiddellijke ingang gesloten zijn. Woensdag ging de burgemeester al over tot de sluiting van dienstencentrum De Cirkel en werd het kienen in de kantine van voetbal Herk FC al verboden.
 
In De Markthallen zou vrijdagavond normaal de voorstelling Winterland’76 plaatsvinden. De organisatie verplaatst het concert naar een latere datum. Van zodra hier meer nieuws over is, worden alle ticketkopers via e-mail op de hoogte gebracht. Bibliotheekgebruikers kunnen hun boeken inleveren via de inleverbus of verlengen via de gebruikelijke kanalen.
 
Algemene tips
Met een aantal eenvoudige maatregelen kan de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen worden voorkomen:
  • Was je handen regelmatig
  • Bedek je mond en neus bij het hoesten en niezen
  • Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (hoesten en niezen)
  • Vermijd handen schudden
  • Als je je ziek (koorts, hoesten,…) voelt blijf dan best thuis
Hoe blijf ik op de hoogte van de maatregelen ?
Je vindt alle informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) op https://www.info-coronavirus.be/nl/. Het gemeentebestuur volgt intussen de situatie op de voet op en zal adequaat reageren op beslissingen van de hogere overheden. Meer informatie over beslissingen met gevolgen voor Herk-de-Stad vind je op www.herk-de-stad.be/coronavirus. Volg zeker ook onze sociale mediakanalen.