Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 30 juni 2021

Gemeentelijk nieuws 30 juni 2021

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad   • Laat je testen voor je op reis gaat • Verwijdering weesfietsen aan station • Mijn Burgerprofiel • Prieelconcert: Jean & Les Flamands • De Speelmobiel komt naar je toe • Open Buurderij Herx • Fietsen door Herk-de-Stad en omgeving

Bron: Nieuwsbrief Flits - Herk-de-Stad

 
Laat je testen voor je op reis gaat
 
Reizen binnen Europa wordt weer grotendeels mogelijk, ook voor wie nog niet (volledig) gevaccineerd is en een negatieve PCR-test moet voorleggen. Het erkende testcentrum van de Herkenrode Huisartsenkring (Hasselt) treft, samen met Jessa, de nodige voorbereidingen om de toename van aanvragen zo vlot en veilig mogelijk op te vangen.
 
Hoe kan je een PCR-test aanvragen?

Wie een negatieve PCR-test nodig heeft in het kader van een reis, kan vanaf 28 juni een code (de zogenaamde CTPC-code) aanvragen via www.mijngezondheid.belgie.be.
Met deze CTPC-code kan je een afspraak maken bij het gewenste testcentrum voor de afname van een COVID-wisser voor een buitenlandse reis. Het vastleggen van deze afspraak kan enkel digitaal, niet telefonisch.
Hoe je dit precies doet, vind je terug op www.mijngezondheid.belgie.be. Ook de reizigers terugkerend uit een rode zone kunnen eveneens met een code zelf een PCR-test boeken.

 
Testcentrum Huisartsenwachtpost Hasselt
Het testcentrum van Hasselt bevindt zich in Huis 9 rechts van het Jessa Ziekenhuis (adres: Stadsomvaart 9, 3500 Hasselt). Je kan er dagelijks terecht van 8u tot 20u.
 
Opgelet:
Zorg steeds dat je een afspraak boekt voor je langs komt.
Kom je met de wagen? Parkeer je dan op één van de publieke parkings van Hasselt.
Parking Luikerpoort (250 plaatsen), inrit via Welvaartstraat, 3500 Hasselt
Parking Tweetorenwijk (506 plaatsen), inrit via Capucienenstraat , 3500 Hasselt
Parking achter CCHA (420 plaatsen), inrit via Kunstlaan, 3500 Hasselt
De parking van het Jessa Ziekenhuis kan niet gebruikt worden voor een bezoek aan het testcentrum.
 
Scheiding van patiëntenstromen
Om alles op een veilige manier te laten verlopen (gezonde reizigers mogen niet in dezelfde wachtrij staan als symptomatische patiënten), zullen de patiëntenstromen opgesplitst worden. Er zijn specifieke tijdsblokken voor zieke of symptomatische patiënten. Zij zullen, zoals nu ook al het geval is, via hun huisarts een code ontvangen.
 
Verwijdering weesfietsen aan station
 
Aan het station van Schulen worden deze zomer de weesfietsen opgeruimd om meer plaats te maken voor de vele pendelaars die met de fiets komen.
 
Heb je een fiets staan in de stallingen? Zorg dan zeker dat je voor 2 augustus hem nog gebruikt en het kaartje verwijdert. Je fiets mag maximaal 21 dagen aan een stuk in de fietsenstalling blijven staan. Zo zorgen we dat er steeds voldoende comfortabele plaatsen zijn voor iedereen.
 
Prieelconcert: Jean & Les Flamands op zaterdag 10 juli 2021
 
Deze 5 apostelen van het levenslied trekken ten strijde tegen bodemloze, fletse pop en brengen u Vlaamse en Nederlandstalige songs die in ons collectief geheugen gegraveerd staan.
 
Terras open om 19u00 – Optreden om 20u30
Tickets: 40 euro (= 1 tafel voor 4 personen incl. friet stoofvlees of een veggie variant)
 
Volg De Markthallen nu ook op Instagram en win een tafel voor 4 inclusief friet stoofvlees! Hoe deelnemen?
-volg de Instagram van De Markthallen
-like het bericht van Jean&Les Flamands
-tag in een reactie onder het bericht 3 mensen die je wilt meenemen
De winnaar zal op 7 juli bekend gemaakt worden.
 
De Speelmobiel komt naar je toe
 
Tijdens de zomermaanden komt de dienst Jeugd naar elke deelgemeente met de Speelmobiel. Deze Speelmobiel zit vol met superleuk speelmateriaal: gezelschapsspelletjes, kubb, frisbees, voetbal, hoepels, bowling en nog veel meer! De Speelmobiel staat dus garant voor een leukspelaanbod op de speelpleintjes waar de kinderen samenkomen.
 
Je kan De Speelmobiel op onderstaande data en locaties verwachten en dit telkens tussen 14 en 17 uur.
Zaterdag 3 juli: Schulen - speeltuin
Dinsdag 20 juli: Donk - skatepark en grasveld
Zaterdag 24 juli: Schakkebroek - speeltuin Lindeboomstraat
Zaterdag 31 juli: Berbroek - plein aan de kerk
Zaterdag 7 augustus: Herk - buitenterrein De Speeldoos
 
Open Buurderij Herx op 8 juli en 5 augustus
 
De producten van Buurderij Herx organiseren op donderdag 8 juli en donderdag 5 augustus, telkens van 16.30 tot 19.30 uur, een Open Buurderij Iedereen is welkom om de producten en hun (h)eerlijke producten te leren kennen. Uitzonderlijk moet er niet vooraf besteld worden.
 
 
De Buurderij is hét lokale en duurzame alternatief voor een supermarktbezoek. “We hanteren daarbij de principes: lokaal, vers en eerlijk”, zegt mede Buurderij-verantwoordelijke Bart Heremans. “Op de Buurderij krijgen de boeren een eerlijke prijs die ze zelf kiezen. De producten zijn biologisch of met veel liefde voor de natuur gemaakt. Ze leggen weinig voedselkilometers af en zijn daardoor beter voor het milieu en het klimaat. “We merken dat veel mensen het proberen uit steun voor het idee, maar toch vooral terugkeren doordat ze het écht lekkerder en verser vinden dan de producten die ze gewend zijn uit de supermarkt. Al onze producten worden de dag van de afhaling uit de grond gehaald, geoogst, gebakken of klaargemaakt. Dat verschil proef je!”,
 
Open Buurderij
Op 8 juli en 5 augustus is er een Open Buurderij. Eef Wouters: “We hoorden de laatste maanden regelmatig van onze klanten dat ze graag terug meer contact willen met het voedsel dat ze kopen. Ze willen het markt gevoel ervaren door bijvoorbeeld ter plaatse een aankoop te kunnen doen. Natuurlijk hebben we in tijden van lockdown de Buurderij op een strikt coronaveilige manier georganiseerd. Nu dat we weer bepaalde activiteiten mogen organiseren, grijpen we de kans om de klanten de producenten en hun producten te laten kennen. Zij kunnen tijdens de Open Buurderij ter plaatsen producten aankopen of genieten van een ijsje, een hamburger of een pintje.”
Meer informatie krijg je op de facebookpagina van Buurderij Herx.
 
Fietsen door Herk-de-Stad en omgeving
 
Toerisme Herk-de-Stad organiseert tot en met 28 september opnieuw een fietszoektocht. De route is dit jaar 23 kilometer lang. De tocht loopt langs fietsvriendelijke wegen in Herk-de-Stad en omgeving. Je kan dankzij op je eigen tempo fietsen en onderweg twintig vragen oplossen. Start en aankomst is aan het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad. Een deelnamebrochure koop je bij Toerisme Herk-de-Stad voor 5 euro. Hierin staan de wegbeschrijving, de vragen en een genummerd antwoordformulier waarmee je een leuke prijs kan winnen. Daarnaast kan je bij Toerisme Herk-de-Stad terecht voor een zoekactiviteit op kindermaat. Het infokantoor is in de zomer alle weekdagen en op zondag open van 10 tot 12 en van 12.30 tot 16 uur. Op zaterdag en feestdagen gesloten. Meer info krijg je op www.toerismeherkdestad.be.