Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Winterwandeling: nieuwe datum • Praatcafé voor patiënten met kanker en hun naaste omgeving • Lezing over urbex door Michelle Van Casteren en Jef Peeters • EXPO - HOMELAND - Michelle Van Casteren • Herkse afdeling van Fietsersbond • Krokusfilm Toy story 4 • Qrios: Cursus Thermomix Lovers • Gezinsbond Donk: Inschrijven voor tweedehandsbeurs

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Winterwandeling van Toerisme Herk-de-Stad
 
Wil je na de drukte van eindejaar even onthaasten en genieten van de rust die de natuur in de winter te bieden heeft? Neem dan op zondag 1 maart zeker deel aan de winterwandeling van Toerisme Herk-de-Stad.
De wandelroute is ongeveer 5 km lang met vertrek en aankomst aan de kerk van Donk.
Blikvangers onderweg zijn Hoeve de Waterkant en de kasteeltuin van Landwijk. Op beide plaatsen kan je deelnemen aan een rondleiding.
Bij het kasteel voorzien we een gezellige winterbar.
Iedereen kan vrij starten tussen 13 en 14.30 uur. Inschrijven doe je ter plaatse.
Deelnemen kost 2 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.
 
Praatcafé voor patiënten met kanker en hun naaste omgeving
Donderdag 5 maart van 13.30-15.30 uur
in Arenberghof, Vanarenberglaan 8, Schulen
 
Kleur- en stijladvies
Kleuren geven emoties weer, beïnvloeden ons welbehagen en bepalen onze uitstraling. In dit praatcafé geeft schoonheidsconsulente Karin Klawuhn, die veel ervaring heeft met werken met mensen met kanker, kleur- en stijladvies. Ze gaat ook in op je schoonheidsvragen. Het praatcafé, waarop je lotgenoten kan ontmoeten, staat open voor mannen en vrouwen.
Gratis deelname.
Vooraf inschrijven gewenst.
i.s.m. Kom op tegen Kanker
 
Lezing over urbex door Michelle Van Casteren en Jef Peeters
 
Urban exploring is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.
Michelle Van Casteren haar passie voor fotografie combineert ze met haar zin voor avontuur wat resulteert in prachtige beelden.
Plaatsen waar zelden mensen komen, worden puur weergegeven. Van de binnenkant van een nucleaire koeltoren tot een eeuwenoud kasteel.
Ze legt de schoonheid van ons architecturale erfgoed vast voor het totaal verloren gaat.
 
Op donderdag 20 februari om 20 uur is er een lezing over urbex door Michelle Van Casteren en Jef Peeters in De Markthallen. Toegang is gratis.
 
EXPO - HOMELAND - Michelle Van Casteren
nog tot 1 maart 2020
 
Openingsuren expo:
maandag van 9 tot 19 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 9 tot 17 uur,
vrijdag van 9 tot 12 uur en zondag van 14 tot 17 uur. Zaterdag gesloten.
Gratis toegang!
 
Herkse afdeling van Fietsersbond in oprichting
 
In Herk-de-Stad wordt een afdeling van de Fietsersbond opgericht. De Fietsersbond is een onafhankelijke vereniging, die met steun van actieve leden en bondgenoten de belangen van alle fietsers in Vlaanderen en Brussel behartigt. In Herk-de-Stad zal de Fietsersbond deel uitmaken van de Verkeerscommissie om onder meer langs deze weg haar bezorgdheden te delen met het gemeentebestuur.
Fietsen is gezond, het is goedkoop, het is snel in de stad, het bevordert sociale contacten, het vervuilt niet. Daarom promoot de Fietsersbond fietsen op alle overheidsniveaus, bij bedrijven, werkgevers (Voka, Unizo VKW), werknemers (de vakbonden) en het brede middenveld (Greenpeae, Okra,…) als hefboom om duurzame oplossingen te realiseren op vlak van mobiliteit en ruimtelijke ordening, economie, klimaat, milieu en gezondheid. Via acties en campagnes worden mensen ertoe aangezet om te fietsen. Fietsen moet uiteraard ook veilig kunnen. Op dat vlak wil de Herkse afdeling van de Fietsersbond het gemeentebestuur advies geven. Daarvoor worden fietsers gezocht: fietsers die hun fiets gebruiken voor gewone verplaatsingen , maar ook recreatieve fietsers. Iedereen die mee wil denken over een fietsvriendelijk Herk de Stad is welkom.
Heb je interesse? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Krokusfilm Toy story 4
Zaterdag 28 februari om 14 uur in De Markthallen
 
Woody, Buzz Lightyear en de rest van de bende gaan op pad samen met ‘Forky’, een nieuw speeltje dat Bonnie zelf in elkaar heeft geknutseld van een plastic vorkje. Voor Woody en zijn vrienden is hun missie als speelgoed altijd duidelijk geweest: hun speelvriendje gelukkig maken. Maar Forky beschouwt zichzelf niet als speelgoed. Wanneer hij wegloopt, gaat Woody hem achterna opdat Bonnie haar nieuwe favoriete speeltje niet voorgoed kwijt zou zijn…
Voor kinderen vanaf 5 jaar.
Deelnameprijs: 4 euro.
 
Inschrijven voor het aanbod kan via www.vrijetijdherkdestad.be
 
 
Cursus Thermomix Lovers
vanaf maandag 2 maart in Qrios Campus Sint-Martinus
 
Werken met een Thermomix is niet nieuw, maar wil je leren wat de mogelijkheden van het toestel zijn dan is deze module iets voor foodies, hobbykoks, professionelen, enz…
Een Thermomix is een multifunctionele keukenmachine, die 12 functies in één apparaat combineert. Deze functies zijn: wegen, mixen, hakken, malen, pureren, omroeren, kneden, emulgeren, opkloppen, stomen, garen en koken. Thermomix vervangt heel wat apparaten in uw keuken.
Met dit toestel worden je culinaire mogelijkheden eindeloos en bespaar je bovendien veel tijd! Kortom, de Thermomix is in staat om je heel wat werk uit handen te nemen, en dit in een razendsnel tempo. In 8 lessen leer je onder begeleiding lekkere gerechten maken met de Thermomix.
 
Inhoud
- Alle functies van het toestel leren gebruiken.
- Snelle, eenvoudige maar vooral lekkere gerechten maken
- Werken met verse producten zoals groenten, vlees, vis, enz…
- Soepen, cakes, brood, nagerechten, groenten, stoofgerechten, sauzen, enz…. met het toestel leren maken.
- In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.
Meer info www.qrios.be of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Inschrijven voor tweedehandsbeurs Gezinsbond Donk
 
De Gezinsbond van Donk organiseert op zondag 15 maart van 10 tot 12.30 uur in de parochiezaal van Donk een tweedehandsbeurs voor babyspullen, baby- en kinderkleding tot zestien jaar en speelgoed. Inschrijven kan vanaf 17 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 013 46 20 49. Leden betalen 5 euro per tafel, niet-leden 8 euro.