Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Winterwandeling • Cadeaubons middenstand • Tournée Minérale • EXPO - HOMELAND - Michelle Van Casteren • Qrios: Outdoor Cooking :: Italiaanse keuken • Snelle en gezonde lunchboxes

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Winterwandeling
Wil je na de drukte van eindejaar even onthaasten en genieten van de rust die de natuur in de winter te bieden heeft? Neem dan op zondag 9 februari zeker deel aan de winterwandeling van Toerisme Herk-de-Stad.
De wandelroute is ongeveer 5 km lang met vertrek en aankomst aan de kerk van Donk.
Blikvangers onderweg zijn Hoeve de Waterkant en het kasteel van Halbeek. Op beide plaatsen kan je deelnemen aan een rondleiding.
Onderweg voorzien we een gezellige winterbar.
Iedereen kan vrij starten tussen 13u00 en 14u30. Inschrijven doe je ter plaatse.
Deelnemen kost 2 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.
Meer info lees je hier:
 
Cadeaubons middenstand zijn opnieuw verkrijgbaar bij Toerisme Herk-de-Stad
Ben je op zoek naar een fijn cadeau , maar weet je niet meteen wat te kopen? Dan kan je bij Toerisme Herk-de-Stad terecht voor cadeaubons met een waarde van 5, 10 of 15 euro. Deze kunnen dan gebruikt worden bij de deelnemende handelaars in heel Herk-de-Stad.
 
Tournée Minérale: een maand zonder alcohol
‘Tournée Minérale’ komt terug! De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Door, voor het eerst of opnieuw, mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers voelen zich dan ook beter in hun vel. Ga dus de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.
 
Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be . Ook organisaties, bedrijven, verenigingen en horecazaken kunnen er zich inschrijven als team en een gratis toolbox bestellen.
 
EXPO - HOMELAND - Michelle Van Casteren
8 februari - 1 maart
Vernissage op zaterdag 8 februari om 20 uur.
 
Urban exploring is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Michelle Van Casteren haar passie voor fotografie combineert ze met haar zin voor avontuur wat resulteert in prachtige beelden. Plaatsen waar zelden mensen komen worden puur weergegeven. Van de binnenkant van een nucleaire koeltoren tot een eeuwenoud kasteel. Ze legt de schoonheid van ons architecturale erfgoed vast voor het totaal verloren gaat.
 
Openingsuren expo:
maandag van 9 tot 19 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 9 tot 17 uur,
vrijdag van 9 tot 12 uur en zondag van 14 tot 17 uur. Zaterdag gesloten.
Gratis toegang!
 
Outdoor Cooking
start 7 februari bij Qrios Herk-de-Stad
 
Je leert verschillende barbecuetechnieken kennen in 8 lessen. Je leert de barbecue op een andere manier kennen dan je gewend bent. Je leert werken met de Kamado Joe, de revelatie onder de keramische BBQ’s. Het vuur in een roodgloeiende Kamado Joe is niet alleen ideaal voor roken, dichtschroeien en langzaam roosteren, maar ook voor het bereiden van sappige, heerlijke stukken vlees, gegrilde groenten en knapperige pizza’s. Wedden dat je je vrienden en familie deze zomer kan verrassen met een overheerlijke barbecue die je volledig zelf hebt gemaakt.
Een module van 40 lestijden
Inschrijvingsgeld: 60 euro
Lesmateriaal: 135 euro
Vrijstelling inschrijvingsgeld mogelijk.
Instapvoorwaarden: Geen instapvoorwaarden vereist.
Meer info: www.qrios.be, 013 33 88 98 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Italiaanse keuken
start 12 februari bij Qrios Herk-de-Stad
 
De authentieke Italiaanse keuken bestaat uit veel meer dan pizza en pasta. Je leert de typische specialiteiten uit elke regio van Italië bereiden en je krijgt een beschrijving van de oorsprong van het gerecht en de herkomst van de ingrediënten. Schrijf je zeker in voor deze culinaire reis van de klassieke naar de moderne Italiaanse keuken wanneer je verlekkerd bent op deze heerlijkheden en tegelijkertijd wilt genieten van het grote voordeel van de mediterrane keuken: ze is erg gezond door het gebruik van de vele verse bestanddelen en pure oliën. Gustoso!
Een module van 80 lestijden (2-wekelijks les)
Inschrijvingsgeld: € 120
Lesmateriaal: € 145
Vrijstelling inschrijvingsgeld mogelijk.
Instapvoorwaarden: Geen instapvoorwaarden vereist.

Meer info: www.qrios.beqrios.be , 013 33 88 98 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Snelle en gezonde lunchboxes
Woensdag 12 februari van 19.30 tot 22.30 uur in De Markthallen
 
Voor drukbezette mensen en ouders in tijdsnood is het soms moeilijk een gezonde en gevarieerde lunchbox klaar te maken. Samen maken we een aantal snelle en gezonde lunchboxes: gezonde boterhammen, gezonde wraps, salades,… We overlopen ook tips voor een gezonde lunchbox voor kinderen.
Standaardprijs: 22 euro
Kortingsprijs: 15 euro
Verhoogde tegemoetkoming: 4 euro
Let op: max. 12 deelnemers
 
Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00