Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 2 juni 2021

Gemeentelijk nieuws 2 juni 2021

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad   • Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken makkelijk • Op reis? Vergeet de Kids-ID niet! • Lentewandeling georganiseerd door basisschool Sint-Jan

Bron: Nieuwsbrief Flits - Herk-de-Stad

 
Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken makkelijk
Herk-de-Stad stapte mee in ‘Mijn Burgerprofiel’. Je vindt er alle documenten, attesten, brieven en zelfs de status van je dossiers bij de overheid, gebundeld op één veilig digitaal platform.
Veel persoonsgegevens zijn verspreid over verschillende overheidsdiensten. Denk maar aan je Groeipakket, een attest van gezinssamenstelling of de oproepingsbrief voor je COVID-19-vaccinatie. Mijn Burgerprofiel brengt ze samen. Als je eenmaal bent aangemeld, kan je je gegevens bij alle overheden digitaal raadplegen, zoals de status van je omgevingsdossier.
‘Mijn Burgerprofiel’ is vandaag nog een groeiend platform. Dat betekent dat je nog niet alles zal vinden. Sommige overheidsdiensten zijn immers nog volop bezig met hun informatie op het platform aan te vullen.
 
Meer informatie krijg je op www.herk-de-stad.be/mijnburgerprofiel
 
Op reis? Vergeet de Kids-ID niet!
 
Nu de reisbeperkingen door corona niet meer geldig zijn, kunnen we opnieuw naar het buitenland reizen. Vergeet hiervoor niet tijdig je Kids-ID aan te vragen. Want de Kids-ID is verplicht voor het reizen naar landen waar geen reispas verplicht is, dus waar de ouders naartoe kunnen zonder een paspoort.
 
Lentewandeling georganiseerd door basisschool Sint-Jan
 
Wie de voorbije dagen in Berbroek was, is het vast en zeker al opgevallen. Je kan doorheen Berbroek pijlen volgen. De pijlen kaderen in het virtueel schoolfeest van basisschool Sint-Jan.

Omdat er omwille van de coronacrisis geen schoolfeest georganiseerd kan worden, organiseert de school als alternatief een lentewandeling.

De wandeling is ongeveer 3,7 kilometer lang. Tijdens de wandeling, die toegankelijk is tot en met zondag 13 juni, heb je via QR-codes langs het parcours toegang tot virtuele dansjes en kan je een virtueel kijkje in de school nemen. Start en aankomst is aan de school.