Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Quotum huisvuilzakken • Cadeaubons middenstand • Winterconcert leerlingen AH Podium Herk-de-Stad • Markthallen: Baerts & Van Hoecke in concert • Snelle en gezonde lunchboxes

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Quotum huisvuilzakken vanaf 10 februari verkrijgbaar
Elk gezin dat op 1 januari 2020 gedomicilieerd is in Herk-de-Stad betaalt een afvalbelasting aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die je vanaf 10 februari kan afhalen in een van de verschillende afhaalpunten: het stadhuis, dienstencentrum De Cirkel of bij enkele lokale handelaars. Het aantal hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2020.
Vanaf dit jaar introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak heeft een grijze kleur en een wavetop-sluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot, maar ze moeten wel anders gesloten worden en de kleur is grijs. Misschien heb je nog een rol bordeaux zakken met oude sluiting? De bordeaux huisvuilzakken met de sluitstrip mag je blijven vullen en buitenzetten voor ophaling.
 
Cadeaubons middenstand zijn opnieuw verkrijgbaar bij Toerisme Herk-de-Stad
Ben je op zoek naar een fijn cadeau , maar weet je niet meteen wat te kopen? Dan kan je bij Toerisme Herk-de-Stad terecht voor cadeaubons met een waarde van 5, 10 of 15 euro. Deze kunnen dan gebruikt worden bij de deelnemende handelaars in heel Herk-de-Stad.
 
Tournée Minérale: een maand zonder alcohol
‘Tournée Minérale’ komt terug! De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Door, voor het eerst of opnieuw, mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers voelen zich dan ook beter in hun vel. Ga dus de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.
 
Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be . Ook organisaties, bedrijven, verenigingen en horecazaken kunnen er zich inschrijven als team en een gratis toolbox bestellen.
 
Winterconcert door leerlingen AH Podium Herk-de-Stad
De leerlingen van het filiaal Herk-de-Stad van Academie Haspengouw Podium organiseren op woensdag 29 januari in De Martkhallen een winterconcert. Er zijn opvoeringen om 13, 14 en 15 uur. Aan het concert nemen de leerlingen uit de klassen fluit, gitaar, koper, piano, klarinet, sax en groepsmusiceren deel. Begeleidster is Evgenia Galyan. Gratis toegang.
 
Baerts & Van Hoecke in concert
Herk-enbaar klassiek
Zondag 9 februari 2020
 
Jeroen Baerts (hobo) en Simon Van Hoecke (trompet) zijn twee klassiek geschoolde muzikanten, beiden actief als orkestmusicus en beiden docent aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen. Bovendien zijn ze beiden afkomstig uit Herk-de-Stad. Ze bundelen hun krachten tijdens een uniek recital met herkenbare klassieke muziek, maar ook pareltjes uit het repertoire voor hobo en trompet.
 
Muziek – grote zaal – zittend publiek
Tickets: VVK 10 euro – kassa: 12 euro
Aanvang om 11.00 uur
 
Snelle en gezonde lunchboxes
Woensdag 12 februari van 19.30 tot 22.30 uur in De Markthallen
 
Voor drukbezette mensen en ouders in tijdsnood is het soms moeilijk een gezonde en gevarieerde lunchbox klaar te maken. Samen maken we een aantal snelle en gezonde lunchboxes: gezonde boterhammen, gezonde wraps, salades,… We overlopen ook tips voor een gezonde lunchbox voor kinderen.
Standaardprijs: 22 euro
Kortingsprijs: 15 euro
Verhoogde tegemoetkoming: 4 euro
Let op: max. 12 deelnemers
 
Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00