Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 28 april 2021

Gemeentelijk nieuws 28 april 2021

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad   • Participatietraject toekomst kerken • Online: Coronaritueel, terugblik en vooruitblik

Bron: Nieuwsbrief Flits - Herk-de-Stad

Participatietraject toekomst kerken
 
In Herk-de-Stad loopt een onderzoek voor de opmaak van een toekomstvisie voor de 5 kerken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Parcum en UHasselt.
 
Van elke kerk werden de eigenheden en de knelpunten onder de loep genomen. Ook het pastoraal plan en de vragen naar ruimte van andere partners werden per deelgemeente onderzocht.
 
Heb jij ook een mening over de toekomst van de Herkse kerkgebouwen? Neem dan op 4 mei om 20 uur deel aan het digitaal overleg over de volgende stap in dit participatietraject. Inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 

Uitgebreide informatie vind je op 
www.herk-de-stad.be/toekomstkerken.

 
Online: Coronaritueel, terugblik en vooruitblik
 
Avansa Limburg organiseert in het kader van het ‘Heel het land’ op dinsdag 4 mei van 14 tot 15.30 uur de zoomsessie ‘Coronaritueel, terugblik en vooruitblik’. 'Heel het land' is een tiendaagse (van 30 april tot 9 mei 2021) waarin heel veel organisaties en individuen allerlei troostende initiatieven en activiteiten organiseren. Tien dagen tijd en ruimte voor troost en hoop, voor iedereen.
 
Iedereen kijkt uit naar het einde van de coronatijd. We zijn er nog niet, maar we kunnen wél al bij die periode stilstaan. Zo maken we met een gezamenlijk ritueel geleidelijk de overgang naar de post-coronatijd. Tijdens een eerste sessie wordt er stilgestaan bij de vraag: 'Hoe heb ik de corona-periode met de lockdowns en maatregelen ervaren? Wat vond ik niet fijn en wil ik achter mij laten? Wat heb ik hieruit geleerd en neem ik mee naar de toekomst?' Er wordt samen een ritueel ontwikkeld om los te laten en/of iets nieuws te beginnen. In een tweede sessie (op 18 mei) wordt het ritueel op een locatie uitgevoerd.
 
Info en inschrijvingen via https://avansa-limburg.be/