Nieuwsbrief Herk-de-Stad

 

• Dienst Omgeving gesloten op 2, 3 en 4 december • FOD Justitie waarschuwt voor illegale website strafregister • Activiteiten en kennismaking met 'De Cirkel' • Bewust omgaan met voeding • Herkse kunstenaars • Ontdek op welke premie je recht hebt bij (totaal)renovatie en bij sociaal verhuur • Oxfam Cadeaudagen • Praatcafé voor kankerpatiënten en hun naaste omgeving

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
Dienst Omgeving gesloten op 2, 3 en 4 december
De dienst Omgeving is uitzonderlijk gesloten op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 december. Tijdens deze dagen gebeurt een conversie van de data naar een nieuw en gebruiksvriendelijker dossierbehandelingssysteem. Het overzetten en testen van de date duurt twee werkdagen. Tijdens deze periode is er een opleiding voor de medewerkers van de dienst Omgeving. Op woensdag 3 december wordt het systeem getest en worden de laatste foutjes eruit gehaald. Vanaf donderdag 5 december is de dienst Omgeving opnieuw normaal geopend.
 

FOD Justitie waarschuwt voor illegale website strafregister

FOD Justitie waarschuwt de burgers om geen uittreksels uit het strafregister te kopen via de illegale website www.strafregister.be.
Het Centraal Strafregister stelt vast dat sinds kort betalende aanvragen tot het bekomen van een uittreksel uit het strafregister, met machtiging van de burger, werden overgemaakt, alsook aan de gemeentebesturen, door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De website www.strafregister.be - die frequent als eerste zoekresultaat wordt weergegeven - is echter illegaal en niet in overeenstemming met de Belgische wetten ter zake.
FOD Justitie stelt momenteel alles in het werk om aan deze praktijk zo spoedig mogelijk een einde te stellen.
Meer informatie over het uittreksel uit het strafregister vind je hier: http://herk-de-stad.be/leven/burgerzaken/strafregister
 
Kennismaking met De Cirkel
Maandag 25 november – 19.00 uur in De Cirkel
 
Als 65-plusser of nieuwe inwoner van Herk-de-Stad (65+) ben je welkom in Dienstencentrum De Cirkel. Wil je weten wat je er allemaal kan doen en van welke diensten je gebruik kan maken, kom dan naar deze kennismakingsavond. Na de uitleg en een rondleiding wordt er gezellig nagepraat met een kop koffie.
Gratis deelname. Vooraf inschrijven!
 
Bloemschikken
Dinsdag 26 november en vrijdag 20 december om 13.00 uur in De Cirkel.
Kostprijs: 5 euro. Graag vooraf inschrijven.
 
Crea- en spelnamiddag
Maandagen 25 november en 9 december – 14-16 uur
Gratis deelname.
 
Bewust omgaan met voeding
In het Huis van het Kind aan het Trompetplein organiseren het Lokaal Overleg Kinder-en Gezinsbeleid Herk-de-Stad en het Huis van het Kind op dinsdag 3 december om 19.45 uur een infoavond rond bewust omgaan met voeding.
 
Je kan er kiezen uit vier workshops.
 
Workshop 1
Borstvoeding: Tips en Tricks voor moeders - Charlotte Gijsens, De vertrouwde vroedvrouw
Workshop 2
Moeilijk eetgedrag bij peuters en kleuters - Christel Daenen, psycho-pedagoog en Sara Lathouwers, regioverpleegkundige Kind&Gezin.
Workshop 3
Gezonde brooddoos voor lagere schoolkinderen - Ingrid Engelen, diëtiste, dieetdienst Wit-Gele Kruis Limburg.
Workshop 4
Voedingstips voor meer concentratie in het secundair onderwijs - Ilse Stevens, orthomoleculair nutrionist, BIOKcenter.
 
Vanaf 22 uur is er een praatcafé met infostanden van partners van het Huis van het Kind.
 
Verplicht inschrijven via www.herk-de-stad.be/vormingsavondgezondevoeding (aantal inschrijvingen is beperkt).
 
De toegang is grais.
 
Herkse kunstenaars
24 november – 15 december 2019
Vernissage op 24 november om 11 uur in De Markthallen
 
Verborgen achter best veel Herkse huisgevels gonst het van de artistieke bedrijvigheid: van geboren natuurtalenten, over uitmuntende autodidacten en verdienstelijke kunstbeoefenaars…
 
Onze Herkse kunstenaars zijn misschien niet de ‘groten’ der aarde maar uit hun werk en engagement komen prachtige en zeer gevarieerde creaties voort. Reden genoeg om hen dit jaar voor de achttiende keer een platform aan te bieden in De Markthallen.
 
Ontdek op welke premie je recht hebt bij (totaal)renovatie en bij sociaal verhuur
Dubolimburg organiseert op maandag 25 november om 19.30 uur in het Oosterhof in Lummen een infosessie over (totaal)renovatie, premies en de financiële voordelen bij verhuur via een sociaal verhuurkantoor. Er wordt uitgelegd welke werken je kan uitvoeren en hoe Dubolimburg kan helpen met advies en begeleiding.
 
Vlaanderen promoot het renoveren van bestaande woningen. De meerderheid van de woningen zijn niet voldoende geïsoleerd en hebben een verouderd verwarmingstoestel. Een energetisch gerenoveerde woning heeft een heel aantal voordelen zoals een lagere energiefactuur, een hoger comfort, een gezondere woning en nog veel meer. Een renovatieproces is een grote onderneming waar je beter goed geïnformeerd aan begint. Tijdens de infoavond op maandag 25 november kom je er alles over te weten.
Daarnaast wordt er toelichting gegeven over de voordelen en de extra premies bij verhuur via een sociaal verhuurkantoor.
 
Inschrijven voor de infoavond kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Oxfam Cadeaudagen
zaterdag 30 november en zondag 1 december, telkens van 10 tot 17.30 uur in De Markthallen
 
Zoek je nog het ideale eindejaarsgeschenk? Breng dan zeker een bezoek aan de Oxfam Cadeaudagen met onder meer het weeweekafee (met o.a. het nieuwe bier JUSTE), diverse proeverijen (zoals de wijnduo’s in promotie) en talrijke geschenkideeën.
 
Gratis toegang.
 
Praatcafé voor kankerpatiënten en hun naaste omgeving
De Cirkel en Kom op tegen Kanker organiseert op donderdag 28 november van 13.30 tot 16 uur in de hobbyzaal in de Arenberghof Vanarenberglaan in Schulen een praatcafé voor mensen met kanker en hun naasten.

Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie en is er tijd en ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Je kan er eenvoudig contact leggen met lotgenoten. Het thema van dit praatcafé is ‘gezond aperitieven’. Gratis deelname. Vooraf inschrijven!