Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 4 november 2020

Gemeentelijk nieuws 4 november 2020

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Dienstverlening gemeente en OCMW tijdens lockdown • Geannuleerde evenementen ten gevolge van corana • Horeca- en handelszaken tijdens sluiting • Gemeenteraad te volgen via YouTube • Fleur Herk op met een bloem

Bron: Nieuwsbrief Flits - Herk-de-Stad

Dienstverlening gemeente en OCMW tijdens lockdown
 
Ook tijdens de lockdown blijft onze dienstverlening zo normaal mogelijk draaien.
 
Voor het kopen of afhalen van vuilniszakken en voor het afhalen of afstempelen van bepaalde documenten is er geen afspraak nodig.
 
Diensten zoals Burgerzaken, Omgeving of Wonen in West-Limburg werken enkel op afspraak. Een afspraak maken doe je bij voorkeur via www.herk-de-stad.be/afspraakmaken. Je kan zo heel gemakkelijk een tijdstip kiezen. Onze dienst Burgerzaken, dienst Omgeving of Wonen in West-Limburg kan zo ook oordelen of je afspraak dringend is of niet. Heb je geen toegang tot het internet, maak dan een telefonische afspraak via 013 38 03 10.
 
Is je komst naar het gemeentehuis niet dringend, probeer het dan nog enkele weken uit te stellen. Dit in het belang van ieders veiligheid.
Twijfel je, neem dan contact op met onze diensten via het nummer 013 38 03 10. In veel gevallen kunnen we je ook telefonisch verder helpen.
 
Wist je trouwens dat je via het digitaal loket op www.herk-de-stad.be veel documenten ook online kan afhalen/aanvragen?
 
Een afspraak maken bij het OCMW doe je via 013 78 09 40.
 
De bibliotheek blijft gewoon open. Er wordt nog steeds een afhaalservice ingericht. Maximum 10 bezoekers zijn toegelaten. De leeshoek is wel gesloten.
 
De buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos blijft open. Hou je aan de richtlijnen van de begeleidsters.
 
Het recyclagepark blijft open, maar is telefonisch niet bereikbaar. Voor algemene info kan je bellen naar het gratis nr 0800 90 720.
 
De Markthallen, het cafetaria van dienstencentrum De Cirkel en Sportcentrum Herkules zijn gesloten.
 
Meer informatie over corona: www.info-coronavirus.be of bel het gratis nummer 0800 14 689.
 
Let op! Het dragen van een mondmasker is in alle gemeentelijke gebouwen alsook op het recyclagepark verplicht.
 
Geannuleerde evenmenten ten gevolge van corana
 
Ook Herk-de-Stad moet door de verstrengde coronamaatregelen heel wat schrappen in het aanbod van de verschillende vrijetijdsdiensten.
 
Een overzicht:
 
De Cirkel annuleert de maandelijkse wandelingen, het praatcafé voor mensen met kanker en hun naasten (3 december) en de infosessie over autisme (8 december).
 
De participatiemomenten in de kerken zijn geannuleerd. Er is een onlinebevraging op https://www.herk-de-stad.be/vrije-tijd/toekomst-kerken.
 
In De Markthallen worden voorlopig volgende voorstellingen geannuleerd:
Familievoorstelling Dierendorpje (11 november)
Piet Kusters (19 november)
LeNoise (26 november)
 
Alle vormingen/workshops van Vormingplus gaan ook niet door:
Wat kan rugpijn je vertellen (17 november)
Massages van hoofd tot schouder (18 november en 2 december)
Geef rubber en leer een nieuw leven (25 november)
Lezing: Arm zijn, je eigen schuld? (1 december)
 
 
De expo van Herman Maes wordt ook opgeschoven naar een latere datum.
 
 
 
 
 
 
Initiatieven horeca- en handelszaken tijdens sluiting
 
Door de recent aangekondigde coronamaatregelen moeten na de horeca ook alle niet-essentiële winkels sluiten. Thuislevering en take-away zijn wel mogelijk. Op onze website nemen we het aanbod aan thuislevering en take-away van de Herkse zaken op. Surf hiervoor naar
 
 
 
Gemeenteraad te volgen via YouTube
 
Door de coronamaatregelen kunnen de gemeenteraad en OCMW-raad nog steeds niet fysiek plaatsvinden. Daarom verloopt de gemeenteraad- en OCMW-raad vanaf maandag opnieuw via videoconferentie. Je kan de gemeenteraad vanuit je huiskamer meevolgen via het YouTube-kanaal van Herk-de-Stad of via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=SQah9e3KOBU

De agenda van de gemeenteraad vind je op https://www.herk-de-stad.be/over-herk-de-stad/bestuur/gemeenteraad/zittingen-gemeenteraad.

 
Fleur Herk op met een bloem
 
In het kader van de Warmste Week wil Watafrik graag in deze donkeren maanden de straten wat opfleuren met papieren bloemen.
Je kan hieraan deelnemen door zelf een papieren bloem te maken en deze voor het raam te plaatsen en hiervan een foto door te sturen naar
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De maker of inzender van de mooiste bloem wordt dan nog in december in de bloemetjes gezet.