Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 21 oktober 2020

Gemeentelijk nieuws 21 oktober 2020

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Corona - Covid-19: Initiatieven horecazaken tijdens sluiting - Bevraging regionaal mobiliteitsplan 2030-2050 • Aanbod dienst Jeugd tijdens herfstvakantie • De digitale electriciteitsmeter: zin en onzin • Stijn Meuris: Tirade #4 Belgarije (try-out) 

Bron: Nieuwsbrief Flits - Herk-de-Stad

 
Initiatieven horecazaken tijdens sluiting vanaf 19 oktober
 
Door de recent aangekondigde coronamaatregelen moet de horeca sinds 19 oktober voor minstens vier weken sluiten.
Heel wat zaken zoeken creatieve oplossingen om hun klanten te bedienen zoals een afhaalservice.
Op https://www.herk-de-stad.be/horecazaken-tijdens-corona vind je een overzicht van de initiatieven van de Herkse horecazaken.
 
Bevraging regionaal mobiliteitsplan 2030-2050
 
Uw feedback maakt Limburg nog beter! Denk tot en met 30 oktober mee na over de toekomstvisie op de mobiliteit in de Vervoerregio Limburg.
De input van de Limburgers wordt meegenomen in de opmaak van het regionaal mobiliteitsplan 2030-2050. Dat plan legt de toekomstige mobiliteitsvisie voor alle vervoersmodi (auto, fiets, openbaar vervoer) voor heel Limburg vast.
Alle Limburgers kunnen deelnemen aan deze bevraging over het toekomstige mobiliteitsnetwerk van Limburg.
 
Op de website https://limburg.vervoerregio.net/p/feedback kunnen ideeën en suggesties geformuleerd worden. Deelnemen kan tot 30 oktober.
 
Aanbod dienst Jeugd tijdens herfstvakantie
 
Ook deze herfstvakantie pakt de dienst Jeugd weer uit met een supertof programma. Van dinsdag 3 tot en met donderdag 5 november zijn er alle dagen van 13.30 tot 16.30 uur leuke activiteiten voor kinderen van zes tot elf jaar. Op dinsdag 3 november staat er een workshop Tie Dye op het programma. Sokken en een linnen zak krijgen een mooie kleur met deze hippe verftechniek. Op woensdag duiken we samen de keuken in en gaan we een driegangenmenu op tafel toveren. En dit allemaal in een Halloween jasje. Op donderdag worden er leuke spelletjes tegen elkaar gespeeld, zoals bijvoorbeeld een chaosquiz, ladder competitie en een ‘Wie is de mol’-spel. Een gevarieerd aanbod en een groot anti-verveel gehalte. Op vrijdag 6 november is er van 14 tot 16 uur de vertoning van de film Huisdierengeheimen 2, voor kinderen van zes tot elf jaar. Meer info en inschrijven kan via www.vrijetijdherkdestad.be
 
De digitale electriciteitsmeter: zin en onzin
 
Sinds 1 juli 2019 plaatst Fluvius stelselmatig digitale meters. Op zich verandert er niks voor de gebruikers.
Maar waarom dan digitale meters? Wat zijn de voor- en nadelen ervan? Welke mogelijkheden zal een digitale meter in de toekomst brengen?
 
Over de combinatie van een digitale meter met zonnepanelen doen heel wat verhalen en geruchten de ronde. Tijdens deze infosessie hoort u de juiste feiten en worden heel wat mythes ontkracht.
 
 
Meer info
Wonen in West-Limburg organiseert i.s.m. Stebo en het Energiehuis Limburg een infosessie voor inwoners van Herk-de-Stad, Lummen en Halen op maandag 26 oktober om 19.30 uur, Markthallen Herk-de-Stad.
De infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht via https://energiehuislimburg.be/infosessies
Wegens de coronamaatregelen zullen er slechts een beperkt aantal aanwezigen toegelaten worden.
 
Stijn Meuris
Tirade #4 Belgarije (try-out)
zaterdag 31 oktober 2020 om 20.15 uur in De Markthallen
 
Na drie zeer geslaagde voorstellingen, een eindejaarsuitzending op Canvas en een jaartje pauze omwille van andere projecten, brengt Stijn Meuris de vierde editie van TIRADE. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit dit jaar alweer van geen ophouden weet - en Meuris evenmin. Wat had je verwacht?
Met bravoure, veel verse verhalen en een eigenzinnige kijk op de dingen, vol scherpe humor en rake observaties, fulmineert en analyseert Stijn Meuris in BELGARIJE de stand én de stilstand van het land.

Dat er gelachen kan worden is een feit. Dat er desgevallend geweend mag worden eveneens. De drie vorige edities werden gekenmerkt door een spitante verbaliteit, onverwachte wendingen en grappige anekdotes, en een verrassende inkijk in wat er op politiek vlak fout loopt in dit kleine maar o zo complexe tochtgat aan de Noordzee.
 
Tickets:
VVK: 12 euro – Kassa: 14 euro (max. 120 plaatsen)
 
Tickets en info: www.demarkthallen.be