Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Coronavirus COVID-19: update 16 oktober 2020

Coronavirus COVID-19: update 16 oktober 2020

E-mailadres Afdrukken PDF

• Verstrengde maatregelen in de strijd tegen corona vanaf maandag 19 oktober 2020

Bron: www.info-coronavirus.be

Een overzicht van de beslissingen:

👉 Nauwe contacten (knuffelcontact) worden beperkt tot 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden. Je mag per huishouden in totaal vier personen thuis uitnodigen met voldoende afstand. Dit moeten gedurende twee weken dezelfde vier personen zijn.

👉 Telewerk wordt de regel, zeker voor de activiteiten die dit toelaten. Daar waar dit niet kan, moet alles in het werk gesteld worden om het werk in de meest veilige omstandigheden te laten verlopen.

👉 Café’s en restaurant gaan dicht voor een periode van één maand. Deze maatregelen wordt na 14 dagen geëvalueerd en eventueel bijgesteld. Er komt een degelijk steunpakket voor deze sector om die periode te kunnen overbruggen.

👉 Afhalen in restaurants kan tot maximaal 22 uur. Nachtwinkels sluiten om 22 uur. De verkoop van alcohol (eender waar) stopt om 20 uur.

👉 Koffietafels kunnen nog max. voor 40 personen.
 
👉 Er komt een nachtklok van 24u tot 5u om thuisfeestjes te ontmoedigen. Uiteraard kunnen dringende verplaatsingen wel nog (werk, medisch,…).
 
👉Cultuur/sport/events: alle activiteiten die onder protocols vallen kunnen deze week zoals gepland doorgaan. Vrijdag worden de protocols afgestemd op de nieuwe maatregelen. Activiteiten waar er geen protocol voor is: max. 40 personen toegelaten.
 
👉 Voedingsmarkten en kleine kermissen kunnen doorgaan met max. 200 personen. Dat betekent dat de kermis in Schulen dit weekend gewoon kan doorgaan. Aan de bezoekers wordt gevraagd de coronamaatregelen (eenrichtingsverkeer, mondmaskers, ontsmetten van handen, social distancing) te respecteren.
 
👉 Rommelmarkten, boekenmarkten (en aanverwanten), kerstmarkten, winterdorpen,… zijn niet toegestaan.

Het blijft uiteraard ook belangrijk om steeds 1,5 meter afstand te houden, je handen regelmatig te ontsmetten en bij drukte of wanneer je de afstand niet kan bewaren een mondmasker te dragen.