Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 23 september 2020

Gemeentelijk nieuws 23 september 2020

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Nieuwe maatregelen Veiligheidsraad in strijd tegen corona • Buurtbabbels in Schakkebroek • Jan De Smet, Lien Van de Kelder en Wouter Berlaen: Smartschade • Stijn Meuris: Tirade #4 Belgarije (try-out) • Rebootkamp voor risicovolle en/of problematische gamers • Praatcafé voor kankerpatiënten en hun naaste omgeving • Kijk ik fiets!

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Nieuwe maatregelen Veiligheidsraad in strijd tegen corona
 
De Nationale Veiligheidsraad kwam vandaag opnieuw samen. Dit zijn de belangrijkste beslissingen:
 
De gouden regels blijven centraal staan: handen wassen, anderhalve meter afstand houden en mondmasker dragen waar die afstand niet bewaard kan worden.
 
De bubbel verdwijnt: iedereen mag maximaal met 5 mensen per maand nauw contact hebben, maar dit aantal moet zoveel mogelijk beperkt worden. Die 5 mensen zijn een individuele keuze, niet langer een keuze per gezin dus. Als je afstand houdt en je komt met niet meer dan tien mensen tegelijk samen (bij voorkeur buiten en kinderen worden niet meegeteld), dan mag je zoveel mensen zien als je wil.
 
Voor privé-evenementen en bijeenkomsten blijft het maximumaantal op 10 personen.
 
Voor professioneel georganiseerde evenementen is er geen limiet op het aantal gasten. De regels van de horeca moeten gevolgd worden. Dansen is nog steeds niet toegelaten.
 
Mondmaskers blijven verplicht binnen in openbare ruimten. Buiten geldt de mondmaskerplicht vanaf 1 oktober enkel op plaatsen waar de afstand niet bewaard kan worden.
 
De verplichte quarantaine wordt vanaf 1 oktober teruggebracht naar één week.

Meer info: https://www.info-coronavirus.be/nl/
 
Buurtbabbels in Schakkebroek
 
Weet jij wat er leeft in je Schakkebroek? Of wil je dit graag weten? Hoe is het om in jouw straat te wonen? Is er veel samenhang tussen de buren? Waarop scoort jouw woonomgeving goed? Wat zijn aandachtspunten voor je buurt? De gemeente- en OCMW-diensten gaan in gesprek met jou op één van de buurtbabbels over het samenleven in Schakkebroek.
Op donderdag 24 september van 19.30 tot 21 uur kan je terecht op de Buurtbabbel in de Amandinazaal.
Ook op dinsdag 29 september, van 10 tot 11.30 uur, is er een Buurtbabbel in de Amandinazaal voor alle inwoners van Schakkebroek.
Je kan kiezen welk moment je het best uitkomt.
Omwille van de coronamaatregelen vragen we je om vooraf in te schrijven via het telefoonnummer van dienstencentrum De Cirkel: 013 52 26 64 of via mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Jan De Smet, Lien Van de Kelder en Wouter Berlaen
Smartschade
donderdag 8 oktober 2020 om 20.15 uur in De Markthallen
 
‘Smartschade’ neemt een diepe duik in de schaamteloze onderbuik van het Nederlandstalige lied: smachtelijke smartliederen en liederlijke levenslessen, precieuze parels en slempige slapstick…
 
Tickets:
VVK: 16 euro - Kassa: 18 euro - <18 j: 8 euro (max. 100 plaatsen)
 
Tickets en info: www.demarkthallen.be
 
 
 
Stijn Meuris
Tirade #4 Belgarije (try-out)
zaterdag 31 oktober 2020 om 20.15 uur in De Markthallen
 
Na drie zeer geslaagde voorstellingen, een eindejaarsuitzending op Canvas en een jaartje pauze omwille van andere projecten, brengt Stijn Meuris de vierde editie van TIRADE. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit dit jaar alweer van geen ophouden weet - en Meuris evenmin. Wat had je verwacht?
Met bravoure, veel verse verhalen en een eigenzinnige kijk op de dingen, vol scherpe humor en rake observaties, fulmineert en analyseert Stijn Meuris in BELGARIJE de stand én de stilstand van het land.

Dat er gelachen kan worden is een feit. Dat er desgevallend geweend mag worden eveneens. De drie vorige edities werden gekenmerkt door een spitante verbaliteit, onverwachte wendingen en grappige anekdotes, en een verrassende inkijk in wat er op politiek vlak fout loopt in dit kleine maar o zo complexe tochtgat aan de Noordzee.
 
Tickets:
VVK: 12 euro – Kassa: 14 euro (max. 120 plaatsen)
 
Tickets en info: www.demarkthallen.be
 
 
 
Rebootkamp voor risicovolle en/of problematische gamers
 
Van 2 tot 6 november vindt in Beringen een Rebootkamp plaats. Een Rebootkamp is een kamp voor 13 tot 16-jarige risicovolle en/of problematische gamers.
Het opzet van het kamp is om op een actieve en creatieve manier op zoek te gaan naar een alternatieve vrijetijdsbesteding, naast het gamen. De focus ligt dus voornamelijk op het ervaren van andere activiteiten, samen met leeftijdsgenoten. Indien gewenst kan er voor de jongere een verder begeleidingstraject worden opgezet na het kamp. Er zal ook gewerkt worden met onder meer een terugkomdag.
Naast de doelgroep worden ook de ouders actief betrokken tijdens de intake, voor en na het kamp. Er is er tevens de mogelijkheid voor ouders tot verdere ondersteuning.
 
Inschrijven kan via www.rebootkamp.be
 
Praatcafé voor kankerpatiënten en hun naaste omgeving
 
Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie en is er tijd en ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Je zal er gemakkelijk contact kunnen leggen met elkaar en lotgenoten ontmoeten.
 
Een waardig levenseinde
Donderdag 1 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in Arenberghof, Vanarenberglaan
 
Info over mogelijke beslissingen bij het levenseinde: euthanasie, weigeren van
behandelingen (patiëntenrechten), lichaam schenken aan de wetenschap, orgaandonatie,
uitvaart …
Via wilsverklaringen kun je de regie over jouw leven en het levenseinde mee in handen nemen! Hier
gaat een heel denkproces aan vooraf en dan nog zijn er heel wat vragen …
Je krijgt van Esther Meuwis van het Huis van de Mens een heldere uitleg over hoe de wetgeving in elkaar zit, de verschillende formulieren worden overlopen én er is voldoende tijd voor vragen.
 
Inschrijven voor de praatcafés doe je via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
i.s.m. Kom Op Tegen Kanker
 
Kijk ik fiets!
 
Zaterdag 26 september, van 13.30 tot 15.30 uur in sportcentrum Herkules
 
Met hulp van nuttige tips van ervaren monitoren en onder actieve begeleiding van een volwassene leert je kind fietsen. Is je zoon of dochter tussen drie en zeven jaar en kan hij of zij al vlot fietsen met een
loopfiets of op een fiets met steunwieltjes, schrijf je kind dan zeker in. Tachtig procent van de deelnemende kinderen gaat al fietsend naar huis. Daarom volstaat het ook om in te schrijven voor één van de twee lesmomenten.
Deelnameprijs: 4 euro (tussendoortje en drankje voor de kinderen inbegrepen).
De volwassene die het kind begeleidt, moet in fysiek goede conditie zijn.
Info en inschrijvingen: www.vrijetijdherkdestad.be