Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 2 september 2020

Gemeentelijk nieuws 2 september 2020

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Publieke inspraak over het plan-MER voor het Beleidsplan Ruimte provincie Limburg • Vraag nu je gratis Hello Belgium Railpass aan • Elk plantje helpt een handje • Infosessies smartphone/tablet Android • Seniorensport • Kijk ik fiets! • Kleutersportkamp tijdens herfstvakantie • Maandelijkse wandelingen • Start to skate • Tiny Legs Tim - Elsewhere Bound

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Publieke inspraak over het plan-MER voor het Beleidsplan Ruimte provincie Limburg
 
De provincie Limburg maakt een Beleidsplan Ruimte op voor haar grondgebied waarin ze haar visie op de ruimte in de provincie geeft. Dit beleidsplan zal bestaan uit een strategische visie voor de lange termijn en beleidskaders die op middellange termijn zorgen voor de uitvoering van de visie beleidsplan. In het gewenste toekomstperspectief streeft de provincie naar Limburg als dynamische en aantrekkelijke regio.
Om de mogelijke effecten van dit beleidsplan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, is een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart. Een eerste stap daarin is de terinzagelegging van de volledig verklaarde kennisgeving. In die kennisgeving vind je onder meer een beschrijving van het beleidsplan en een voorstel van de methode waarop de milieueffecten van het beleidsplan in het uiteindelijke plan-MER beschreven en bestudeerd zullen worden.
 
Vanuit je kennis van de omgeving kan je de milieueffecten aangeven die volgens jou extra onderzocht moeten worden en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kan je voorstellen formuleren voor mogelijke locatie- of inrichtingsalternatieven. Neem dus zeker deel aan de inspraakprocedure.
 
De volledig verklaarde kennisgeving kan van 1 september 2020 tot en met 30 oktober 2020 geraadpleegd worden via http://herk-de-stad.be/omgeving/openbare-onderzoeken#a1220 of in het gemeentehuis.
 
Voor meer informatie over milieueffectrapportage: www.mervlaanderen.be of bellen naar het gratis nummer 1700.
 
Vraag nu je gratis Hello Belgium Railpass aan
 
Elke inwoner van België kan tot 30 september een gratis Hello Belgium Railpass aanvragen. Hiermee nodigt NMBS je uit om meer dan 500 bestemmingen in België te (her)ontdekken.
De pas is beschikbaar voor Belgische inwoners ouder dan 12 jaar (kinderen jonger dan 12 reizen altijd gratis).

De Railpass is goed voor twee gratis enkele ritten per maand vanaf 5 oktober 2020 t.e.m. 31 maart 2021. Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9 uur, in het weekend is er geen uurbeperking. Je mag de pas enkel zelf gebruiken. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan je Hello Belgium Railpass online aanvragen via www.hello-belgium.be.

 
Hulp nodig?
Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact op met een medewerker van NMBS via 02 30015 15 van maandag tot en met zondag van 7.00 tot 21.30 uur.
 
Elk plantje helpt een handje
 
Dit jaar ziet het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker er helemaal anders uit.

Corona steekt een stokje voor de traditionele verkoop met vrijwilligers aan winkels en deur-aan-deur. Daarom biedt de organisatie voor het eerst in 25 jaar zijn vermaarde azalea’s enkel online te koop aan.

Koop je azalea (7 euro) via plantjesweekend.be. Vervolgens haal je plantje gratis af of laat je het leveren. Je kunt ook een plantje wegschenken aan de zorg. Kom op tegen Kanker verdeelt die plantjes aan zorgverleners in de ziekenhuizen.
De opbrengst gaat naar broodnodige steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Koop daarom nu een azalea via plantjesweekend.be. Want elk plantje helpt een handje.
 
Infosessies smartphone/tablet Android
 
Vanaf woensdag 30 september vijf weken lang op woensdagavond van 17.15 tot 19.15 uur in De Cirkel
 
Met een smartphone/tablet kan je veel meer dan alleen maar bellen. Het is een klein ‘alles-in-één’ apparaat dat communicatiemogelijkheden en computerfuncties combineert. Email, foto’s, the Cloud, back-up, … zijn slechts enkele thema’s die aan bod komen.

Wil je je toestel beter leren kennen, schrijf je dan vlug in voor deze cursus. De plaatsen zijn beperkt!

Deelnameprijs: 25 euro (5 lessen)
 
Seniorensport
 
Sportactiviteiten voor senioren in Sportcentrum Herkules

Netbal
Iedere woensdag vanaf 2 september van 10.30 tot 12 uur
In een gemoedelijke en plezante sfeer wordt er een matchke netbal gespeeld.
Sport- en spelplezier verzekerd!
Deelnameprijs: 20 euro voor 10 beurten.

Curvebowl
Iedere donderdag vanaf 3 september om 13 uur Een variant van de bowlingsport. Er wordt zonder begeleiding in team gespeeld.
Deelnameprijs: 10 euro voor 10 beurten.

Zumba Gold
Iedere woensdag vanaf 2 september van 15 tot 16 uur
Dans je fit op een leuke, gezellige manier, samen met leeftijdsgenoten. Zumba Gold is een volledige workout op toffe en ritmische muziek. Deelnameprijs: 30 euro voor 10 beurten.

Yoga
Iedere woensdag vanaf 2 september van 9.45 tot 10.45 uur
Yoga helpt om, ook op oudere leeftijd, lichaam en geest in balans te brengen. De houdingen kunnen prima aangepast worden aan ieders capaciteiten.
Deelnameprijs: 30 euro voor 10 beurten
 
Voor netbal, curvebowl en yoga kan er een tienbeurtenkaart gekocht worden bij de dienst sport.

Beurtenkaarten voor zumba gold kan je in De Cirkel verkrijgen.
Voor netbal en curvebowl kan je terecht bij de dienst Sport.
Inschrijving bij de dienst sport vooraf is vereist.
 
Kijk ik fiets!
 
Zaterdag 19 of 26 september, telkens van 13.30 tot 15.30 uur in sportcentrum Herkules
 
Met hulp van nuttige tips van ervaren monitoren en onder actieve begeleiding van een volwassene leert je kind fietsen. Is je zoon of dochter tussen drie en zeven jaar en kan hij of zij al vlot fietsen met een loopfiets of op een fiets met steunwieltjes, schrijf je kind dan zeker in.

Tachtig procent van de deelnemende kinderen gaat al fietsend naar huis. Daarom volstaat het ook om in te schrijven voor één van de twee lesmomenten.

Deelnameprijs: 4 euro (tussendoortje en drankje voor de kinderen inbegrepen).
De volwassene die het kind begeleidt, moet in fysiek goede conditie zijn.
Info en inschrijvingen: www.vrijetijdherkdestad.be

 
Kleutersportkamp tijdens herfstvakantie
 
Schoolgaande kleutertjes van drie tot en met vijf jaar (de allerjongsten moeten effectief drie jaar en zindelijk zijn voor de start van het kamp) leren van dinsdag 3 t.e.m. vrijdag 6 november, telkens van 9 tot 12 uur, enkele basistechnieken van de turnsport aan. Dankzij de goede begeleiding van Dasfun Herk-de-Stad komen ook andere motorische vaardigheden zoals klimmen, evenwicht en rollen aan bod.
 
Deelnameprijs: 25 euro, inclusief verzekering, deelnamebrevet en
aandenken.
 
Inschrijven kan vanaf 1 september via www.vrijetijdherkdestad.be.
 
Maandelijkse wandelingen
 
Wandelingen van ongeveer 3 kilometer. Achteraf krijg je koffie en gebak aangeboden.
Deelnameprijs per wandeling: 2 euro
 
Herk-de-Stad
Dinsdag 8 september - vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Herk-de-Stad
Dinsdag 13 oktober - vertrek om 13 uur aan De Cirkel
 
Start to skate
 
Vanaf zondag 6 september acht opeenvolgende zondagen, telkens van 10 tot 11.30 uur op speelplaats campus Amandina Sint-Martinusscholen, toegang via Veearts Strauvenlaan.
 
Eens iets anders doen dan lopen, fietsen, computeren...? Dan is skaten misschien een leuke sportieve
bezigheid voor jou. In een gezellige sfeer leer je van nul af aan alle behendigheden zodat je probleemloos en veilig op de weg kan skaten. Kinderen vanaf zes jaar zijn welkom, al dan niet samen met hun ouders. Start 2 Skate is dus ideaal om in gezinsverband te sporten. Ook gevorderden zijn welkom om enkele nieuwe skate-trucs aan te leren.
 
Prijs: 32 euro (skates kunnen bij inschrijving gehuurd worden aan 10 euro per paar voor de volledige
lessenreeks)
Info en inschrijvingen: www.vrijetijdherkdestad.be
 
Start 2 skate is een initiatief van de dienst Sport i.s.m. rollerclub Spin It, Sport Vlaanderen en de gemeentes Halen en Lummen
 
Tiny Legs Tim - Elsewhere Bound
Donderdag 17 september om 20.15 uur in De Markthallen
 
Zoals steeds gebruiken Tim, en zijn muzikanten,elementen uit de oude Delta Blues en combinerendie met Tims eigen sterke identiteit als songwriter.Verwacht je dus aan een avondje vol blues muziek!
Muziek - grote zaal - zittend publiek
(max. 50 plaatsen!)
 

Tickets: VVK 15 euro - kassa: 17 euro -

<18 j: 8 euro
 
Tickets van de afgelaste show op 2 april 2020 blijven geldig op deze nieuwe datum.