Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Verslag infovergadering werken centrum Berbroek • Activiteiten in De Cirkel • Picknickconcert met Vaja Kon Dioz • Seniorennamiddag • Rolstoelbasketbaltornooi met validen • Life DElta in Schulensbroek. • Infohappening Qrios • Doe-Dag op 1 september bij AH Podium • AH Beeld zoekt creatieve duizendpoten

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Verslag infovergadering werken centrum Berbroek
 
Op maandag 27 augustus start de aannemer met de herinrichting van het centrum van Berbroek. De werken moeten het centrum veiliger en aantrekkelijker maken. Dat gebeurt met de aanleg van een verhoogd plateau, brede voetpaden, veel groen en nieuwe verlichting.
 
Op 14 augustus was er een infovergadering voor de buurtbewoners. Op http://www.herk-de-stad.be/omgeving/openbare-werken/geplande-werken kan je het verslag van de vergadering en de powerpointpresentatie downloaden. Ook een document met de haltes die De Lijn tijdens de werken niet bedient, kan je er terugvinden.
 
Meer info krijg je op de Technische Dienst-Uitvoering: 013 38 03 32 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Activiteiten in De Cirkel
 
Maandelijkse wandeling: Lummen-vijvers
Dinsdag 28 augustus – vertrek om 13 uur aan De Cirkel

Deelnameprijs: 4 euro (incl. koffie en gebak). Vooraf inschrijven is verplicht.
 
Fietstocht: Route Kortenaken/Loksbergen
Donderdag 30 augustus –vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel
 
Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek). Vooraf inschrijven is verplicht.
 
Uitstap naar Valkenswaard
Donderdag 6 september - vertrek om 9 uur aan kerkhof Herk-de-Stad.
 
In de voormiddag kan je kiezen tussen een rondleiding in het Sigaren- en valkerijmuseum of een bezoek aan de Vlindertuin van Someren. In het Valkerijmuseum ontdek je hoe de mensen vroeger leefden, wat hen aantrok in de valkenontvangst en hoe ze hun valken vingen en trainden. In het Sigarenmuseum zie je hoe de sigarenmakers hun vak beoefenden. Wie voor de vlindertuin kiest, beleeft de wondere schoonheid van de tropen op meer dan 880m2. In de tuin groeien tropische bomen en planten maar leven ook vele vlinders, reptielen, vogels, vissen en schildpadden. In de namiddag kan je een vrij bezoek brengen aan Valkenswaard met op donderdag de wekelijkse markt.
 
Deelnameprijs:
Keuze 1: Vlindertuin – 35 euro
Keuze 2: Sigaren- en Valkerijmuseum – 30 euro
Lunch is inbegrepen.
 
Inschrijven verplicht. Bezoek Vlindertuin is beperkt tot 30 personen, het Sigaren- en Valkerijmuseum tot 26 personen.
 
 
Picknickconcert met Vaja Kon Dioz (A tribute to Vay Con Dios)
 
Zondag 2 september 2018 - 12 uur
 
Als er één Belgische band is die wereldwijd naam en faam maakte, is het Vaya Con Dios.De negenkoppige tribute band Vaja Kon Dioz creëert de sfeer en de sound alsof Vaya Con Dios teruggekeerd is en dit met invloeden van jazz, pop en gipsy.
In de playlist vind je naast alle overbekende hits (What’s a Woman, Nah Neh Nah, Puerto Rico…) ook de songs die Vaya Con Dios live on stage bracht tijdens talrijke binnen –en buitenlandse concerten.
 
Locatie: Park Olmenhof, Pikkeleerstraat 14
Afhalen picknick: vanaf 11.00 uur
Optreden: 12.00 uur
Gratis toegang!
 
Wie graag een kant en klare fairtrade picknick wil, kan die bestellen in de Oxfam Wereldwinkel, Markt 27. Tel 013 32 51 80. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De picknick kost 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen tot en met 10 jaar. Bestellen kan tot en met 25 augustus.
 
 
Seniorennamiddag met een feestmaaltijd en muziek
 
De Seniorenadviesraad en De Cirkel organiseren op zaterdag 15 september in de feestzaal op de campus Amandina van de Sint-Martinusscholen de jaarlijkse Seniorennamiddag. De deuren gaan open om 11.30 uur. Je geniet er van een heerlijke feestmaaltijd, muziek door ’t Kafkoor en er zijn toespraken. ’t Kafkoor brengt gekende en geliefde nummers vanaf de jaren ‘60. Uiteraard ontbreken de vele meezingers niet. Tijdens de pauze is er nog koffie en taart. De toegang bedraagt 5 euro. Kaarten zijn nog tot 7 september te koop in de De Cirkel. Meer info krijg je via 013 52 26 64 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 
Rolstoelbasketbaltornooi met validen
 
Hubo Limburg United on Wheels organiseert op zaterdag 25 augustus in samenwerking met de dienst Sport het jaarlijks rolstoelbasketbaltornooi met validen.
De wedstrijden vinden plaats van 10 tot 17 uur in sportcentrum Herkules. De toegang is gratis. Van 16 tot 19 uur kan je ook aanschuiven voor een lekkere barbecue en vanaf 12 uur kan je buiten genieten van muziek.
Inschrijven voor de barbecue of het tornooi kan bij alle leden van Hubo Limburg United on Wheels of online via www.hubolimburgunitedonwheels.be
 
Life DElta: mobiele tentoonstelling en begeleide wandeling in Schulensbroek.
 
De Demerdelta is een samenvloeiingsgebied waar sinds eeuwen vele beken uit Limburg en Brabant samenkomen om een uniek en weids overstromingslandschap te vormen. De mens drukte in de loop der tijd sterk zijn stempel op dit landschap. Naast het hooien van graslanden, probeerde hij ook de watertoevloed te bedwingen.
Dit eeuwenlang landgebruik leverde een unieke planten- en dierenrijkdom op die Europa vandaag zeer hoog inschat en beschermt.
 
Life Delta is een project gefinancierd met Europees geld voor de verbetering van leefgebieden van bedreigde soorten. Een door de mensen gemaakt landschap zal opnieuw door mensenhanden worden aangepakt.
Vanaf 2019 starten er grote en ingrijpende werken in Schulensbroek. Als je wilt weten wat er precies gaat gebeuren en waarom, kom dan zeker op zondag 26 augustus een kijkje nemen in het Bezoekerscentrum Schulensmeer, Demerstraat 60 in Lummen.
Vanaf 14uur kom je via een mobiele tentoonstelling en een wandeling met een gids door het gebied alles te weten over de grootse werken die de volgende jaren gaan uitgevoerd worden.

www.natuurpunt.be/pagina/life-delta
 
Infohappening Qrios op zaterdag 25 augustus
 
Ben je op zoek naar informatie over de vele opleidingen van Qrios campus Sint-Martinus? Ga dan zeker naar de infohappening van Qrios. Op deze infohappening worden de beroepsopleidingen en modules voorgesteld. Je kan een bezoek brengen aan de campus, cursussen inkijken en vragen stellen aan de lesgevers. Snelle beslissers kunnen zich meteen ook inschrijven. Er zijn ook gratis workshops. Basis keuken van 10 tot 12 en van 13 tot 15 uur, bakken van 10 tot 12 uur en marsepeinen figuurtjes maken van 13 tot 15 uur. Vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 
Doe-Dag op 1 september bij AH Podium
 
De Academie Haspengouw Podium is al jarenlang een zekerheid in Haspengouw: de plek bij uitstek om je creatieve podium-kriebels vorm te geven. De plek waar je kan worden wie je bent!

Volgend schooljaar mag je een hele hoop nieuwigheden verwachten!
 
Nieuwe structuur
Het kunstonderwijs krijgt een nieuwe structuur. Wat wil dat voor jou zeggen?
Je kan nieuwe vakken volgen in de academie. En je kan vroeger aan de slag.
Vanaf 6 jaar kan je nu al initiatie volgen. Je maakt, spelenderwijs, kennis met theater, muziek en dans. Twee jaar lang ervaar je wat een podium je kan bieden.
Wanneer je acht bent maak je dan een overtuigde keuze. Je kan dan verder dansen, theater spelen of een instrument kiezen. Nieuw is dat je dat instrument nu ook onmiddellijk mag leren bespelen. Vroeger moest je eerst een jaar notenleer volgen. Dat is veranderd. Bovendien volg je nu nog maar één uurtje notenleer. Daarnaast krijg je een vak groepsmusiceren en je instrumentles natuurlijk.
Ook voor volwassenen en onze huidige leerlingen komen veel nieuwe mogelijkheden: een kortlopend traject muziekgeschiedenis voor concertliefhebbers, muzy-lab en chordlab voor de hipsters, compositie voor de Mozarts van deze tijd …
 
1 september: Doe-Dag
 
Op de Doe-Dag van 1 september leer je al deze vakken en opties kennen.
Acht jarigen (3e leerjaar) kunnen instrumenten uitproberen tijdens een proefles. Zo maken ze een goeie instrumentkeuze. Ben je jonger? Dan kan je een les ‘initiatie’ komen volgen.
Ook voor dans en theater zijn er proeflessen.

Volg je al les en wil je graag de verschillende nieuwe keuzevakken eens uitproberen? Ook dat kan op de DOE-Dag.
 
Alles gaat door in de hoofdschool in Sint-Truiden. Koning Leopold II-straat 5 van 10-14 uur.
 
Meer info:www.ahpodium.be
 
 
AH Beeld zoekt creatieve duizendpoten
 
Ben je een creatieve duizendpoot? Zit je boordevol knutselkriebels? Of misschien ben je wel de volgende Picasso? Dan is Academie Haspengouw Beeld écht iets voor jou. Schilderen, klei, collage, tekenen, papier maché en animatiefilm zijn maar enkele van de technieken waarin je ondergedompeld wordt. Elke week maak je nieuwe kunstwerken en groei je als jonge kunstenaar. Ook voor onze volwassenen is er een uitgebreid aanbod. Begint het al te kriebelen? De lessen van AH[beeld] gaan terug van start op 3 september. Je kan er terecht in de lagere graad (6-12 jaar) voor algemeen beeldende vorming of animatiefilm. In de maand september mag je één keer gratis komen proberen of het iets voor jou is! Meer info vind je op www.ahbeeld.be of www.facebook.com/ahbeeld