Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Gemeentelijk nieuws Gemeentelijk nieuws 15 januari 2020

Gemeentelijk nieuws 15 januari 2020

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Quotum huisvuilzakken • Opleiding voor gemachtigde opzichter • Bib: POËZIEWEEK Toast Literair • Tournée Minérale • Markthallen: Baerts & Van Hoecke in concert • Activiteiten in De Cirkel • Winterconcert leerlingen AH Podium Herk-de-Stad

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
 
Quotum huisvuilzakken vanaf 10 februari verkrijgbaar
Elk gezin dat op 1 januari 2020 gedomicilieerd is in Herk-de-Stad betaalt een afvalbelasting aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die je vanaf 10 februari kan afhalen in een van de verschillende afhaalpunten: het stadhuis, dienstencentrum De Cirkel of bij enkele lokale handelaars. Het aantal hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2020.
Vanaf dit jaar introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak heeft een grijze kleur en een wavetop-sluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot, maar ze moeten wel anders gesloten worden en de kleur is grijs. Misschien heb je nog een rol bordeaux zakken met oude sluiting? De bordeaux huisvuilzakken met de sluitstrip mag je blijven vullen en buitenzetten voor ophaling.
 
Opleiding voor gemachtigde opzichter door provincie Limburg
De provincie Limburg organiseert dit jaar voor de 10de keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al 4.000 Limburgers volgden deze opleiding.
 
Wie
Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.
 
Waarom
Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van personen die zich te voet verplaatsen. Je helpt de verkeersveiligheid te verbeteren door groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een handicap veilig te laten oversteken.
 
De opleiding
De unieke opleiding is een mooie samenwerking tussen het provinciebestuur, de lokale politie en de Limburgse gemeenten en steden. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte (georganiseerd op verschillende locaties in Limburg).
 
Als je de korte, tweedelige opleiding hebt gevolgd, krijg je van de burgemeester de machtiging en de verantwoordelijkheid om als gemachtigd opzichter op te treden.
 
Je krijgt van het provinciebestuur ook een volledige uitrusting cadeau. Zo kan je meteen aan de slag. De opleiding én de uitrusting zijn volledig gratis.
 
Inschrijven
Inschrijven kan t.e.m. 2 februari 2020! Surf snel naar www.limburg.be/gemachtigdopzichter voor meer info én het inschrijfformulier.
 
 
POËZIEWEEK
Toast Literair
Zondag 19 januari om 14 uur in De Markthallen
 
Tussen Pergamijn is een poëtische voorstelling met gedichten en muziek van Luce Rutten en met muziek van cellisten Bert en Thibaud Maesen
 
Luce Rutten is dichter en columniste. Kanker sloeg tweemaal toe in haar eigen leven en beroofde haar bovendien van haar geliefde zus en dierbaarste vriendinnen. Toch ziet zij zichzelf als een geluksvogel. Dankbaar voor de extra jaren die zij kreeg, kijkt zij in de dichtbundel ‘Tussen pergamijn’ terug op haar leven zoals je door een fotoalbum
bladert. In dit poëtisch album nestelen zich beelden van verstild verdriet, maar meer
nog van onstuitbare levenslust en liefde voor het schone. Ragfijn zijn ze, zoals de knisperende pergamijnen tussenbladen in de albums van weleer. “Een pareltje van verstilling”, zo omschrijft Annemie Struyf de bundel in haar voorwoord. Kort na zijn lancering was het boek al aan een tweede druk toe. De opbrengst van deze succesvolle publicatie gaat integraal naar het Leuvens Kankerinstituut.
 
Bert Maesen is docent cello aan de muziekacademies van Beringen, Maasmechelen en Lanaken. Zoon Thibaud (18 jaar) studeert cello aan het conservatorium van Antwerpen. Hij bewees zijn talent al in enkele opmerkelijke concerten.
Inkom: 5 euro, hapje en drankje inbegrepen.
Info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Tournée Minérale: een maand zonder alcohol
‘Tournée Minérale’ komt terug! De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Door, voor het eerst of opnieuw, mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers voelen zich dan ook beter in hun vel. Ga dus de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.
 
Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be . Ook organisaties, bedrijven, verenigingen en horecazaken kunnen er zich inschrijven als team en een gratis toolbox bestellen.
 
Baerts & Van Hoecke in concert
Herk-enbaar klassiek
Zondag 9 februari 2020
 
Jeroen Baerts (hobo) en Simon Van Hoecke (trompet) zijn twee klassiek geschoolde muzikanten, beiden actief als orkestmusicus en beiden docent aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen. Bovendien zijn ze beiden afkomstig uit Herk-de-Stad. Ze bundelen hun krachten tijdens een uniek recital met herkenbare klassieke muziek, maar ook pareltjes uit het repertoire voor hobo en trompet.
 
Muziek – grote zaal – zittend publiek
Tickets: VVK 10 euro – kassa: 12 euro
Aanvang om 11.00 uur
 
Activiteiten in De Cirkel
 
Muzieknamiddag
maandag 20 januari - 13-16 uur met One For All
 
Crea- en spelnamiddag
maandag 27 januari - 14-16 uur
 
Winterconcert door leerlingen AH Podium Herk-de-Stad
De leerlingen van het filiaal Herk-de-Stad van Academie Haspengouw Podium organiseren op woensdag 29 januari in De Martkhallen een winterconcert.

Er zijn opvoeringen om 13, 14 en 15 uur. Aan het concert nemen de leerlingen uit de klassen fluit, gitaar, koper, piano, klarinet, sax en groepsmusiceren deel. Begeleidster is Evgenia Galyan. Gratis toegang.