Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Major Tom met 'We Are Not Bowie' in De Markthallen • Met De Cirkel naar Hamont-Achel • Geloofsavonden in het decanaat Herk-de-Stad • Steakavond Herk FC

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Major Tom met We Are Not Bowie in De Markthallen

Donderdag 22 februari in De Markthallen

David Bowie is niet meer. De man die op de aarde was gevallen. De dunne witte hertog. Ziggy Stardust. Major Tom. Blackstar. zijn er nog wel: een elfkoppige bende met topmuzikanten. Ze zetten een ambitieus spektakel neer. De show waarvan ze hopen dat Bowie - mocht hij nog geleefd hebben - hem graag gebracht zou hebben.

Deuren: 20 uur

Tickets zijn te bestellen via www.demarkthallen.be.


Met De Cirkel naar Hamont-Achel

Donderdag 15 maart
Vertrek om 8.45 uur aan kerkhof Herk-de-Stad

In de Alpacaboerderij in Kaulille vertelt de gids alles over de alpaca en de boerderij. Na een film wordt er een bezoek gebracht aan de stallen en de winkel. In de namiddag staat er een bezoek gepland aan de kaasmakerij Catharinadal. Kaas, roomijs, pudding, chocomousse, … dit zijn slechts enkele producten uit het aanbod van deze ambachtelijk kaasmakerij. Je krijgt er te zien hoe de kaas gemaakt wordt en je mag uiteraard proeven. De dag wordt afgerond met een rondrit doorheen de prachtige ouderwetse Teutendorpen. Een gids zorgt voor de nodige uitleg.
Deelnameprijs: 23 euro
Lunch: 16,50 euro

Inschrijven verplicht vóór 8 maart. Inschrijven in De Cirkel of via 013 52 26 64.


Geloofsavonden in het decanaat Herk-de-Stad

Het decanaat Herk-de-Stad organiseert de komende weken enkele geloofsavonden.

Woensdag 21 februari om 20 uur in de kerk van Zelk: "Zien waar het vuur brandt doorheen poëzie"

In deze vorming en bezinning lezen en luisteren we naar dichters zoals Barrett Browning, dichters die verwoorden waar ze God hebben ervaren. Zulke dichters schrijven over de plek, de heilige grond of een gebeurtenis waarin zij God hebben ontmoet...zoals Mozes bij de brandende braamstruik.
Doelstelling: Iets van de brandende braamstruik 'gewaar worden '.

Woensdag 7 maart in het Femma-lokaal aan de kerk van Gestel: " Er zit méér in een lied ".

De melodieën van liederen roepen verschillende emoties op en hun teksten geven te denken. Opzet van dit aanbod is om gedurende een uurtje in gesprek te komen met elkaar op basis van een vooraf gekozen lied.
Doelstelling: Luisteren naar en beluisterd worden door een lied, eens op een andere manier in gesprek treden met elkaar.

Zondag 11 maart om 14 uur in de kerk van Herk-de-Stad: " Omgaan met weerstanden "

Veranderingen zijn ion onze tijd dagelijkse kost, niet in het minst in de kerk. Veranderingen roepen makkelijk weerstand op, dat is heel menselijk en we herkennen dat ook bij onszelf.
Doelstelling: Leren omgaan met weerstand tegen veranderingen, vooral voor jezelf als in een team.


Steakavond Herk FC

Herk FC organiseert op vrijdag 2 maart van 17.30 tot 20.30 uur de jaarlijkse steakavond in het clubhuis van Herk FC.

Je kan kiezen uit:
steak natuur - 17 euro
steak champignons - 18 euro
steak provenciaal - 18 euro
steak peperroom - 18 euro
videe - 13 euro
hamburger dubbel - 7 euro

Alle gerechten worden geserveerd met frietjes of brood. Inschrijven kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via gsm: vic verstreken 0479 62 87 62.