Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home

Gemeentelijk nieuws 10 april 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• Fietsen en wandelen tussen de bloesems • Herk FC: galalunch • Activiteiten 'De Cirkel' • Paasviering OKRA Herk • Buitenspeeldag • Harmonieorkest Herk-de-Stad: dertig jaar Concert-Oh!

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

Fietsen en wandelen tussen de bloesems
Er kan weer gewandeld en gefietst worden tussen de vele bloesems. Toerisme Herk-de-Stad organiseert daarom op zondag 14 april en Paasmaandag 22 april de Bloesemdagen. De bloesemfietsroutes kregen een grondige update. De nieuwe fietslussen zijn 18, 25 en 43 km lang.
Fietsers kunnen van 10 tot 15 uur inschrijven in Sportcentrum Herkules (Ursulinenstraat 1). Wandelaars kunnen deelnemen aan tocht van 6 km. Inschrijven hiervoor kan van 10 tot 15 uur in het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad (Pikkeleerstraat 14). Deelnemen kost 2 euro per persoon, inclusief leuke attentie. Kinderen (tot 12 jaar) wandelen en fietsen gratis mee. Wie graag op een andere dag gaat fietsen of wandelen, kan hiervoor van maandag 13 april tot zondag 21 april terecht op het infokantoor van Toerisme Herk-de-Stad.
 
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
Op maandag 15 april is het van 13 tot 16 uur weer muzieknamiddag in De Cirkel. Frank Grey zorgt voor de muzikale ambiance. De toegang
 
Paasviering OKRA Herk
OKRA Gewest Herk inviteert alle leden en vrienden
Paasmaandag 22 April 2019 om 10 u in de Sint Martinuskerk te Herk-de-Stad
om deel te nemen aan de federatieviering, een moment van bezinning om samen Pasen te vieren, een dankmis van alle senioren 55+ voor onze samenhorigheid, vriendschap en voorspoed.
De viering bevat specifieke lezingen en teksten voor mensen met een hart voor OKRA, met herinnering aan onze vrienden die ons hebben verlaten iedereen welkom !
Na de viering delen we onze paaswensen met een drankje
namens Okra , gewest Herk-de-Stad , I.Hoebrechts
 
Buitenspeeldag
 
Tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 24 april worden kinderen van drie tot twaalf jaar gestimuleerd om buiten te spelen en te sporten. Dit jaar vindt de Buitenspeeldag plaats in het Olmenhof. Kinderen met of zonder ouders mogen tussen 14 en 17 uur vrij in en uit lopen. Er wordt gezorgd voor begeleiding bij de attracties en de activiteiten maar de ouders blijven wel verantwoordelijk voor hun kinderen.
Vooraf inschrijven via www.vrijetijdherkdestad.be.
 
Harmonieorkest Herk-de-Stad viert dertig jaar Concert-Oh!
Het Harmonieorkest Herk-de-Stad organiseert op zondag 27 april om 20 uur in De Markthallen de jaarlijkse muzikale avond ‘Concert-Oh!’.
30 jaar Concert-Oh! Dat moet gevierd worden. Dat doet het harmonieorkest niet alleen met werken uit de ‘oude doos’ maar ook met ex-muzikanten die voor de gelegenheid hun plekje in het orkest weer innemen. Kaarten kosten in voorverkoop 9 euro, aan de kassa betaal je 11 euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen 5 euro. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de leden van het orkest of via 013 55 43 57 of via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .